Foto van een Same Falcon klaar aan het maken om het ZELF te spuiten, heeft iemand nog tips naast het naar een spuiter brengen? Ook vroeg ik me af of je nog een speciale lak nodig heb voor polyester, s

Motorkap spuiten

+5
Rijndirk
Foto van een Same Falcon klaar aan het maken om het ZELF te spuiten, heeft iemand nog tips naast het naar een spuiter brengen? Ook vroeg ik me af of je nog een speciale lak nodig heb voor polyester, spatborden zijn namelijk van polyester

Reacties

+3
wim-same
Voor polyester een goede kunststof hechtende Primer gebruiken, en uiteraard goed ontvetten.
+2
wim-same
@Rijndirk heb je de juiste kleur nummers ?
+2
Rijndirk
@wim-same heb ik
+1
wim-same
Een nieuwe boven grill heb ik denk nog wel liggen.
+2
Rijndirk
@wim-same die zat er nog bij deze motorkap, en in goede staat
+2
bart-spies
Mijn spuitwerk verbeterde een heel stuk sinds ik een goede werk/looplamp in mijn hand had naast de verf. Dan kun je goed zien wanneer de verf glad trekt en je kunt stoppen met spuiten voordat hij gaat druipen.
Rijndirk
@bart-spies oke had je ook nog een maniertje om de kieren te spuiten zonder druipers? Wil wel dat goed in de verf zetten anders gaat het weer roesten ben ik bang
+1
bart-spies
@Rijndirk Ik ben ook geen professioneel spuiter hoor, maar altijd beginnen bij de rare hoeken, dan zit de meeste verf al op de goede plek. Als je begint op de makkelijke plekken dan zul je bij het spuiten van de rare hoeken altijd extra over de makkelijke vlakken heen spuiten en dan krijg je druipers.
yoohan
Zorg inderdaad voor goed licht, dat heb je altijd te weinig.
Vochtafscheider tussen je slang, druk reduceren voor je spuitpistool. Ligt eraan wat voor type, ik heb een HVLP pistool (High Volume Low Pressure) die werkt met een werkdruk van ongeveer 2 bar. Conventionele spuitpistolen zitten volgens mij altijd hoger qua werkdruk.
Goede lak gebruiken, liefst 2k. Primer en lak van hetzelfde merk, minste kans op ellende.
Rijndirk
@yoohan ik heb zelf al kunstharslak ingeslagen, is het een goed idee om deze ook aan te mengen met verharder? Heb ik bij het trekker zelf niet gedaan, beviel me aardig goed.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Falcon en hebben de trefwoorden Spuiten en Opknappen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!