22 augustus Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3Om de trekker een beetje op te pimpen heeft de horigen eigenaar een Deutz-Fahr stikker op de voorruit laten plakken. De kar achter de 120 zit net vo

Deutz-Fahr Agrotron 120

+6
PieterA
22 augustus Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3

Om de trekker een beetje op te pimpen heeft de horigen eigenaar een Deutz-Fahr stikker op de voorruit laten plakken. De kar achter de 120 zit net vol waarna de chauffeur de 6190 ttv met lader en mij met de 6.15 en kipper op de foto zet.

Op deze manier is het een echte Deutz oogstfoto.

Je kan hier goed zien dat we de afvoerarm van de lader zo ver mogelijk laten zakken. Hoe vlakker de afvoer; hoe meet product er over kan. Bij deze lader scheelt een hoge of een lage kar ruim het dubbele in capaciteit. Bij hoge kiepers een 40 ton per uur en bij lage kiepers ruim 80 ton.

Reacties

+1
Mooi plaatje. Hoe lijken de opbrengsten bij jullie in de regio? Of je beregenen kunt of niet maakt wel een groot verschil denk ik in zo'n jaar
+2
PieterA
@MaartenMandemaker Hoe ze opgekomen zijn scheelt ook veel. Dit is kort na het ploegen in het voorjaar met de driewieler met Steketee klaargelegd en dan direct niet te diep gezaaid. We hadden een opkomst van boven de 90%. Ze zijn 2x beregend; vooral om de tripsen er uit te spoelen. Het was uiteindelijk 63,5 ton netto. Daarmee zaten we bij de vroege zaaiuien wel een beetje bij de beteren. Ik denk dat er veel uien hier rond de 45 - 50 ton zitten.
+1
2850Johndeere6R
@PieterA Stel ik een domme vraag als ik vraag wat tripsen zijn?😅
+1
reinder-mf
@2850Johndeere6R “onweersbeestjes” die in de schacht van de ui zitten. Deze zuigen aan de ui en hierdoor heeft de ui er last van. Onder droge en warme omstandigheden vermeerderen de trips zich enorm snel waardoor je uiengewas in een korte periode kan sneuvelen
+1
@PieterA Ja dat neem ik aan dat dat veel uitmaakt. Je hoort over alle gewassen dit jaar enorme verschillen in opbrengsten. De tarwe heeft bij ons nog nooit zoveel geleverd als dit jaar, wel 2 keer beregend. Maar hoor ook wel opbrengsten die gewoon gemiddeld zijn. Wat nog niet gek is gezien de droogte.
+1
WaterDeutzer
Die Zeeuwen ook, laten gewoon ff een reclame vliegtuig overvliegen met DF promotie!🤣
MaxxuM4ever
Die amaccen zijn van zichzelf ook al lekker laag waardoor het product makkelijk opgenomen wordt bij de bek en makkelijk naar achter stroomt. Onze krakei is veel steiler en dan met een krappe steek op de rooimat vanwege dat er ook pootgoed mee gerooid wordt geeft een lage capaciteit met laden.
Ik snap ook niet zo goed waarom die kopers steeds hoger moeten worden. Enige voordeel is en grote compacte bak maar je product lijdt veel mee voordat het erin ligt.
Een mooi compromis vind ik zo’n hoog-laag schot zodat je de zijkant een stuk kunt laten zakken als je de kipper begint te vullen.
Bij mijn vorige bijbaan naast school had de eigenaar de bovenste plank met scharnieren gemaakt en een zwaar elastiek aan de buitenkant van de bak, deze kon je dan opklappen als het product er bijna tegenaan kwam.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!