Oldskool meets.... Foto is geplaatst door Schluterfan op 03-09-2022 om 20:17:05, met 12 reacties.

Schlüter Super 1250 VL Special

1.713 foto's van @Schluterfan

+6
Schluterfan
Oldskool meets...

Reacties

+1
Gavrie Willemsen
Volop aan de hobby Simon?
+1
Schluterfan
@Gavrie Willemsen

Gisteren toch. Normaal doen we dit met een SF80, maar deze was niet klaar. En dus maar even een moderne er naast. Er stond ook bij iemand anders 2ha op de planning voor zaterdag, maar die heeft paar dagen terug al gehakseld omdat de hakselaar zaterdaags bij een grote klant moest rijden. Maar toch een mooie avond weer met vrienden. En binnen een paar weken rijden we een deel van de bende op de Retro Oogstdag.
Towaberg
@Schluterfan ik beloof niks, maar ga mijn stinkende best doen om aanwezig te zijn zijn 😉
Mag dan toch even meerijden op je 1250?
+1
Schluterfan
@Towaberg

Die rijd op de kuil met mijn pa aan het stuur, ik rijd met Kleintjen met de Schuitemaker UTW 😉
Towaberg
@Schluterfan oké, met alle twee dan😉
+2
wim-same
Dat karretje zal hij toch wel kunnen hebben Simon ? ha ha
+2
Schluterfan
@wim-same
Ja eigenlijk is Brutus een beetje onhandig aan dit karretje, de vanghaken durven aan de dissel haken en de armen hoog wil ook niet voor de aftakas. Maar Kleintjen staat hier nog in NL voor karweien te doen, dus ga ik niet zomaar even 1u30 rijden voor de silagewagen eraan te knopen als een andere even voorhanden is 😄
+1
roscho
Quote Reactie van @Schluterfan:
vanghaken durven aan de dissel haken

Met die oude, lange 850 reed ik eens voor een Pöttinger Siloprofi. Toen bleef de vanghaak precies in een hoek van de dissel vastzitten. Toch wou die Schlüter per se de bocht om. Resultaat: een compleet kromme dissel van de Siloprofi. We hebben hem overdwars met een ketting weer rechtgetrokken en daarna de gesprongen lasnaden opnieuw gelast. En het liep weer als vanouds, maar je hebt zo een paar uur oponthoud.
Later haalden wij de heflatten er altijd af, dan ging het beter. Alleen die pennen aan de achterbrug gingen er altijd zo zwaar af.
Schluterfan
@roscho
Ik heb het gisteren ook gehad, een balk is wat krom. Voor de rest geen schade, de balk moet ik wel nog rechten.
+1
Gavrie Willemsen
@roscho van al mijn trekkers is compleet alles omtrent het liftgebeuren tot de laatste bout gedemonteerd. Zelfs de houders onder de steekassen van de stabilisatiestangen zijn verwijderd. Alleen van mijn John Deere 3650 hangt de complete lift er nog aan maar dat is puur voor de frees.
roscho
Quote Reactie van @Gavrie Willemsen:
liftgebeuren tot de laatste bout gedemonteerd.

Dat is ook beter als je het niet nodig hebt. Maar meestal is het wagen eraan, cultivator eraan, frees eraan en dan kun je niet elke keer demonteren. Maar gaat het een keer fout, dan leer je daar wel van.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1250 VL Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!