Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special. Mooi seizoensgebonden plaatje. Al het slootsvuil van de waterschapslossing weer op bulten gedrukt en weg gereden.

Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special

Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special. Mooi seizoensgebonden plaatje. Al het slootsvuil van de waterschapslossing weer op bulten gedrukt en weg gereden.

Reacties

deufi
Verwerk je dit op de mesthoop en dan volgend jaar weer uitrijden?
+1
2850Johndeere6R
@deufi wij droppen het altijd in de slijthoeken van de polderdijk dat remt het uitslijten van de grond
+1
deufi
@2850Johndeere6R wat zijn slijthoeken en wat bedoel je met uitsluiten van de grond?
+3
2850Johndeere6R
@deufi Onze polderdijk die de polder omringt bevat nogal wat bochten waar de ringsloot langs loopt. In iedere bocht waar het water de bocht om moet krijg je slijtage waardoor de grond afkalft. wij droppen dus het slootafval in de hoeken waar het water grip heeft op de grond zodat het dode riet voor belemmering van de stroming zorgt zodat de stroming richting de dijkgrond niet heel sterk is
deufi
@2850Johndeere6R dankjewel voor je toelichting. Ik kon het even niet plaatsen,nu is het duidelijk ja dat zal zeker goed werken. Jullie zitten dan op veengrond zeker?
+1
2850Johndeere6R
@deufi Nee onze polder is 200ha groot en is zware zeeklei. onze grond is vergelijkbaar met de Beemster grond maar dan net een tikje zwaarder.
+1
deufi
@2850Johndeere6R wij zitten ook op zware klei en en paar haakse bochten in de A watergangen waar het flink stroomt als er gemalen wordt en in de zomer met water toevoeren, maar nog nooit last gehad van uitslijten van de slootkant.
+1
2850Johndeere6R
@deufi De dijk zit wel een veenlaagje in doordat het land buiten de polder wat veenig zavel is
@deufi nee, hebben wat dammen die uitzakken, gooien het meest in die hoeken en na verloop van jaren heb je weer een mooi stevig geheel. Is gelukkig niet heel veel dus neemt weinig plek in. Alle overige sloten doen we met de hemos dan ben je de rommel direct kwijt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!