Foto van een Priestman Cub. Foto is geplaatst door Albert Peters op 10-09-2022 om 18:49:28, met 7 reacties.

Priestman Cub

Albert Peters
Foto van een Priestman Cub

Reacties

Albert Peters
Geen Cub Op Higro in Schayk
+2
langeslagdiesel
Deze machines waren tot op hoge leeftijd qua uren nog vaak te vinden op dijken in de polders als bagger kranen. Ze hadden aanzienlijk meer bereik dan de toen gangbare standaard gieken. Zelf heb ik er nooit mee gedraaid. Mijn eerste kraan met lange giek was ff proberen op een JCB 808. Later echt een paar klussen gedaan met een JCB 818 power-slide giek. 16 meter met 600 liter bak. Halen ging prima. Wegzetten was een heel ander verhaal.
deufi
Hoe oud is de machine, want voor een deel oogt hij vrij modern?
Albert Peters
@deufi ik denk 40 jaar ongeveer
30 jaar terug werkte ik ergens waar een Hitachi met 18 m arm werkt zag je toen zelden
+1
langeslagdiesel
De ( naar het schijnt) eerste vol hydraulische lange giek in Nederland. Met deze JCB 808 heb ik wat mogen rommelen.

(klik om te vergroten)

langeslagdiesel
Kraan was uitgevoerd met standaard en deze river reach. Giek. Dat kon door de stel pennen er uit te slaan en de slangen los te koppelen. Dan naar de andere giek rupsen, inrijden en dan de pennen er weer in.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Priestman Cub ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!