Mest van 1 melkkoe bespaart per jaar 440 liter diesel. Foto is geplaatst door Grasbaal op 16-09-2022 om 22:47:39, met 2 reacties.

Biomethaan is een duurzame brandstof

Grasbaal
Veehouders kunnen biogas (55% methaan) produceren uit mono-vergisting. Het overgebleven digestaat kan gewoon als meststof gebruikt worden. Biomethaan is een duurzame brandstof voor oa Methaan tractoren.Reacties

Grasbaal
Meer info over de NEW HOLLAND T6 methane power tractor: tractorfan.nl/picture/1490638/

(klik om te vergroten)

NEW HOLLAND T6 methane power tractor
De NEW HOLLAND T6 methane power tractor was ook te bewonderen op Agrotechniek Holland in Biddinghuizen. Deze tractor kan rijden op gezuiverd biogas.

Behalve de innovative tractor zit er een heel concept omheen zodat deze tractor kan rijden op gezuiverd biogas van eigen bedrijf. Ook bied dit voor andere mestvergister mogelijkheden om zonder verliezen het gas op te vangen in grote gasflessen en dit te verkopen aan oa loonwerkers in de regio. Er is vrijwel geen CO2 verlies waardoor de kringloop helemaal rond is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de en hebben de trefwoorden melkkoe , biogas , monovergister , ath/gth 2022 , AGROTECHNIEK HOLLAND en biomethaan geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!