Foto van een Case IH Maxxum 110. En de laatste fase. Vanochtend heeft de loonwerker er nog kalk op gestrooid zodat ik het nu mooi met de zaaimachine met kopeg direct inwerk tijdens het gras zaaien

Case IH Maxxum 110

+1
Herbert
Foto van een Case IH Maxxum 110. En de laatste fase. Vanochtend heeft de loonwerker er nog kalk op gestrooid zodat ik het nu mooi met de zaaimachine met kopeg direct inwerk tijdens het gras zaaien

Reacties

barteltie
Kopeg en zaaimachine gehuurd?
+1
Herbert
@barteltie ja van Robertjan
2850Johndeere6R
Mooie lichte zaaicombinatie, hier zie je ze bijna allemaal met 200pk + zaaien tegenwoordig 😅
+1
Herbert
@2850Johndeere6R deze trekker is nog zwaar zat. Had het waarschijnlijk ook wel met de jxu af gekund, maar deze heeft kopakkermanagement wat wel makkelijk werkt voor zulke klusjes
T60401
Je hebt er wel veel werk van gemaakt. Omdat het zo droog was en daardoor de grond keihard heb ik het mij makkelijk gemaakt. een keer met de frees er over zodat de maisstoppel wat klein geslagen is. Vervolgend met kopeg en zaaimachine gezaaid.
Herbert
@T60401 na 20 jaar met een rondgaande ploeg gewerkt te hebben zaten er hier en daar wel wat niet dichtgeploegde voren. Ook was 1 hoek een stuk lager en natter. Dus het was de hoogste tijd om het perceel een keer grondig aan te pakken.
T60401
@Herbert Dan licht het er nu weer perfect bij. heb je een paar keer over de kopakker gereden om te kijken hoe ver je moet zaaien?
Zaai zelf eerst altijd drie keer rond. aan de buitenkant beginnen. Dan de rechte banen zaaien daarna nog een keer over de kopakker weg en weer. Dan heb je een kopakker van 15 meter wat weer goed uitkomt met maaien en bemesten.

Ik had het afgelopen voorjaar geploegd. en toen twee keer met de kopeg er over om het fijn genoeg te krijgen. Daardoor lag het mooi vlak en waren de ploegvoren op de kopakker ook mooi dicht.
Die overgangsgronden ploeg ik liever niet in het najaar om dan gras te zaaien. Rijdt je in het voorjaar makkelijk sporen omdat de bouwvoor dan relatief zacht is.
Herbert
@T60401 het is voor mij de eerste keer dat ik het zelf zaai, dus daar zat ik ook al een beetje mee ja. Heb nu idd aan deze kant 3x gedaan en zo gezaaid dat 1x extra voldoende moet zijn. Aan de andere kant dient een smal grasperceel al als kopakker dus daar is het keren op het gras. Daar dan ook nog 1x even over de overgang. Planning is nooit mn sterkste punt geweest dus dat dit perceel daadwerkelijk gras ging worden is vorige week beslist😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Maxxum 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!