Foto van een Steyr Profi 6145. Brand Korenveld Nieuwe-Schuttingkanaal Roswinkel 13-8-2022. spuit uit aardappelveld getrokken. Brandweerfoto's op Truckfan.

Steyr Profi 6145

+1
Lucas Ensing
Foto van een Steyr Profi 6145. Brand Korenveld Nieuwe-Schuttingkanaal Roswinkel 13-8-2022. spuit uit aardappelveld getrokken. Brandweerfoto's op Truckfan.

Reacties

+1
Fast Eddy
Het ziet er niet uit. Maar het werkt wel. Bij dit soort branden is met grond blussen sneller als met water.
+1
wilbertkw
Gelukkig geen ervaring mee. Maar dan heb ik als brandweerman gelijk een vraag voor jou😉 @Fast Eddy afgelopen zomer is hier in de buurt ook een pers afgebrand op een graan perceel en toen zij een oud loonwerker dat als je de kans had de pers on de mais moest drukken wanst mais brand niet? De mais was toen nog groen maar is dat raadzaam?
+1
Fast Eddy
@wilbertkw

Als de pers de brandstichter is zou je dat kunnen overwegen. Als het maar heet genoeg wordt gaat de maïs ook branden. Meestal wil je zo snel mogelijk redden wat er te redden valt, bijvoorbeeld de trekker. Dan is zo snel mogelijk afkoppelen het beste. Wat met het oog op de toekomst handiger is, is om een tank water paraat te hebben of een omgebouwde veldspuit met een eind slang eraan.
+1
wilbertkw
@Fast Eddy klopt, je probeert te redden wat er te redden valt dar denk ik zelf ook. En tuurlijk als het warm genoeg is brand "alles" maar dat mais een slechte vuurhaard was had ik nog nooit over nagedacht. En inderdaad zie je al vaker dat ze zelf water paraat hebben en lucht om tussentijds de boel eens schoon te blazen.
+2
Fast Eddy
@wilbertkw

Bladblazers zie je inderdaad steeds vaker op persen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr Profi 6145 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!