Foto van een John Deere 6175R. Druk bezig met het opbouwen van een zaaisysteem. Eind van de week gaat de eerste mais eraf dus daarna moet hij aan het werk. Nog wat kleine puntjes op de i en dan kunnen

John Deere 6175R

+1
joozt
Foto van een John Deere 6175R. Druk bezig met het opbouwen van een zaaisysteem. Eind van de week gaat de eerste mais eraf dus daarna moet hij aan het werk. Nog wat kleine puntjes op de i en dan kunnen we proberen of het werkt zoals we bedacht hebben.

Reacties

+1
hummy
Goed bezig
arjanvw
Met deze breedte heb je zo een stuk gedaan! Wij hebben een 4 mtr combinatie en heb laatst ons maisland gedaan in 11 uur tijd 20,5ha.
joozt
@arjanvw Kijk aan, het zijn inderdaad wel echt capaciteitsmachines inderdaad. Jullie zaaien natuurlijk geen groenbemester?
arjanvw
@joozt jawel hoor. Onze maïs staat op zandgrond. Dat ligt ong 5-6 km van huis. Daar zaaien we Italiaans raaigras als vanggewas. Dat doen we met een paragrubber (woeler) in combinatie met een rotorkopeg met zo'n pneumatische zaaibak erop.
joozt
@arjanvw Ah oke, dan heb je helemaal snel gewerkt. Je zult met zo'n woeler wel geen 10 km/h halen?
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @arjanvw:
Wij hebben een 4 mtr combinatie

Hier dit jaar voor het eerst op de 4.5m schijveneg de zaaier op.
Kijken of dat mooier gaat dan met de 4m woeler
arjanvw
@Fendt926Driver je bedoelt mooier qua betere opkomst?
Fendt926Driver
Quote Reactie van @arjanvw:
bedoelt mooier qua betere opkomst?

Mooier met de stoppel onderwerken dat die beter verteerd
Ritchie
@Fendt926Driver

Met schijveneg heb je meer kans dat je de stoppel een keer doorsnijdt, dat verteerd een heel stukkie beter.
+1
arjanvw

(klik om te vergroten)

Zo is bij ons het resultaat
mdoornekamp
Krijg je zaad tank voorop? Mooie breedte zo.
JD3010
@mdoornekamp Die hangt al voorop. 😉
De pijp zit ook al naast de cabine.
mdoornekamp
@JD3010 ohja. Zag het nu ook op de vorige foto. Je ziet tegenwoordig ook veel van die electrische bakjes achterop. Maar daarvan is de inhoud beperkt
+3
JD3010
@mdoornekamp Dan kun je wel regelmatig er effe af om de benen te strekken. 😄
Maar ik zoek eigenlijk ook nog een tank voorop, beter voor de gewichtsverdeling met tarwe zaaien.
+1
joozt
@JD3010 Deze fronttank moet ook de tarwe gaan zaaien. Ben benieuwd hoe dat gaat functioneren.
mdoornekamp
@JD3010 zaad tank voorop is idd veel beter voor de gewichts verdeling. Nadeel vind ik het lawaai van de blower. Ik zaai nu nog mechanisch. En ik moet de combinatie vaker onverwacht op en afbouwen omdat ik loonwerk doe. Als akkerbouwer kun je het makkelijker plannen
+1
JD3010
@mdoornekamp De blower vind ik wel meevallen, mn 4m is een Accord.
joozt
@mdoornekamp Klopt, zaadtank voorop en buis langs de cabine. De vorige 3 meter machine had zo'n elektrische zaaibak achterop maar die past hier niet tussen als de machine opgeklapt is en had te weinig inhoud om hier goed mee te functioneren.
arjanvw
@mdoornekamp voor groenbemester gaat dat prima. Wij zaaien 15 kg/ha en in het bakje gaat 100 kg graszaad. We zaaien er op de klei ook gele mosterd mee en dan is de bak ook groot genoeg. Wil je er blijvend grasland of tarwe mee zaaien schiet het niet op idd.
mdoornekamp
@arjanvw
Quote:
100 kg

Dan heb je ook niet de kleinste bak. Ik doe met grasland inzaaien sowieso max 6 x 15 kg erin. Meestal 4 zak. Dan kan ik mooi de hoeveelheid in de gaten houden in combinatie met de ha tellers
arjanvw
@mdoornekamp dat doe ik ook vaak met een paar zakken. We weten ook de lengte van elk perceel dan is het ook wat makkelijker afstellen. Heb jij de ha teller in de cabine?
+1
stannetje96
@arjanvw toch kan het eigenlijk niet fout als je je zaaibak gewoon netjes heb afgedraaid en je kent je zaaibak. Ik kijk eigenlijk vaak pas als ik klaar ben en dat gaat altijd wel goed. Als ie leeg is of er is wat anders aan de hand hoor je het ook niet meer door de pijp stromen
+1
arjanvw
@stannetje96 met de gewone zaaimachine komt het afdraaien meestal wel aardig goed uit. Meestal wijkt de stand van de hendel niet veel af met bv een jaar eerder. Met de Delimble zaaibak op de kopeg (die van de foto) kan ik niks mee worden met afdraaien. Vind dat sowieso een lastig apparaat om af te stellen.
stannetje96
@arjanvw Okee ja dan is het gokken. Vind die accord fronttanken altijd wel goed werken met afdraaien, komt eigenlijk altijd goed uit
arjanvw
@stannetje96 dat is met onze Amazone zaaimachine ook zo, dat wil ook aardig goed.
joozt
@arjanvw met deze wordt het ook nog wel even zoeken verwacht ik. De fronttank is uitgerust met 2 elektrisch aangedreven zaaiassen die je ook los van elkaar in en uit kan schakelen. Ook zit er een klepje midden onder de zaaias waar je dus een emmer onder kan zetten. Ik had het idee om de as een minuut te laten draaien en te wegen wat je dan opvangt. In combinatie met een verwachte rijsnelheid en de werkbreedte is dan de dosering redelijk uit te rekenen denk ik. Aan het kastje zit ook een iso stekker waarmee hij hefpositie en rijsnelheid zou kunnen zien maar dat kreeg ik met het droog oefenen nog niet fijn werkend.
arjanvw
@joozt precies, dan is het wel aardig te berekenen. Wat voor tank heb je voorop?
joozt
@arjanvw Delimbe T20. Eigenlijk gewoon een opbouwtank maar dan met een driepunts bok eraan. Dacht 800 liter inhoud.
Noorderling
@joozt
Krijgt zoiets voldoende tarwe weggeblazen?
Is toch wel iets anders dan gras of minder kilo's groenbemester.
joozt
@Noorderling dat hopen we wel! Maar als 60
Kg Rogge bij 10km/h en 5 meter werkbreedte lukt dan zal hopelijk 200 kg tarwe met 5 km/h en 3 meter werkbreedte ook wel gaan.
+1
mdoornekamp
@arjanvw
Quote:
ha teller

Ik heb een teller op de Kongskilde zaaimachine. Maar dat aandrijf snaartje knapt nog wel eens

En op de 6630 ook een hectare teller in de orginele display. Breedte instellen en schakelt in met aftakas of hef. Nu ook een teller op de nieuwe 6R 155
arjanvw
@mdoornekamp dat werkt ook een beetje nauwkeurig op de trekker? Wij hebben bij de zaaimachine (amazone) zo'n elektrisch kastje in de trekker, die telt wel heel netjes.
+1
mdoornekamp
@arjanvw trekker telt wel netjes
Jotke
Pfff eind van de week pas de eerste mis eraf?

Wat voor grond is het daar?

Hier moet je met een vergrootglas kijken om nog ergens mais te zien staan! Bijna alles weg.
Fendt926Driver
@Jotke dors mais gaat altijd later dan snijmais.
En voor dors mais is september dorsen ook al een unicum
joozt
@Jotke Zoals @Fendt926Driver zegt gaat het hier om korrelmais die in een droogvoerinstallatie gaat en dus goed droog moet zijn. We hebben alle mais 3 keer beregend dus het staat er over het algemeen nog prima bij. Normaal gesproken beginnen we over 2 weken pas aan dorsen te denken.
Jotke
@joozt en @Fendt926Driver

Aah oke dan snap ik hem. Die is normaal altijd later ja, al is zelfs die hier er al af(in ieder geval meerdere percelen). Niet met combine maar met hakselaar met kolvenplukker.

tractorfan.nl/picture/1491180/
tractorfan.nl/picture/1491179/
tractorfan.nl/picture/1491178/
tractorfan.nl/picture/1491177/
Hurli356
@Jotke dat zal voor MKS zijn, net nog wat anders. Dan worden alleen de kolven gehakseld. MaisKolvenSchroot heet dat. Dan heb je dus niet puur korrels
Jotke
@Hurli356

Aah oke. Ja mks ja
ronald-deutz-fahr
Mooi klusje zo, bult capaciteid
Word er geen grond op de verdeel plaatjes gegooit denk je? Waardoor dus de slangen verstoppen
+2
joozt
@ronald-deutz-fahr Ja dat wordt nog even spannend. Alles zit ook nog met bouten vast en niet gelast dus mocht de plek niet goed zijn dan is het redelijk eenvoudig te veranderen. Voor deze schijveneg was nog geen voorbeeld beschikbaar dus we hebben alles een beetje op eigen inzicht gemaakt en geplaatst. Het mooie is dat we het in de groenbemester kunnen proberen en dan waar nodig nog wat kunnen bijsturen.
JD 6110
@joozt Nog een foto van hoe het bij een gehakseld stoppel land de grond bewerking er onder heen komt ?
+1
joozt
@JD 6110 ga ik na het weekend voor je maken!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6175R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!