Op 3800 uur hebben we dan toch andere voorbanden moeten leggen. Ik vind het eigenlijk veel te snel. Bij Mijn oude 818 gaan de voorwielen telkens 8000 uur mee. Er lagen van nieuw af destijds Continenta

Fendt 826 Vario

+4
Gavrie Willemsen
Op 3800 uur hebben we dan toch andere voorbanden moeten leggen. Ik vind het eigenlijk veel te snel. Bij Mijn oude 818 gaan de voorwielen telkens 8000 uur mee. Er lagen van nieuw af destijds Continentals op. Ik heb nu gekozen voor mijn favoriete merk Trelleborg. In de Continentals zat geen water, chauffeur klaagde dat de trekker dikwijls rechtdoor wilde rijden als het nat is. Vanaf nu zitten de nieuwe banden dus vol water. Normaal gezien gaat hij nu even hard aan de baan plakken als onze 828 want die heeft dezelfde banden vooraan, ook vol water.

Reacties

+3
josje
Trelleborg is inderdaad een snel slijter en als je niet uit kijkt scheuren ze ook nog.
Bkt is bij ons met sommige types echt een perfecte band voor een betere prijs.
+2
catfan55
@josje dat scheuren is onze reden om geen trelleborgs meer te kopen. Wij hebben veel geluk met Michelin trekker banden en BKT wagen banden. Lijkt in onze omstandigheden de winnende combinatie.
lucas712
Bij onze 822 5600 uur de achterbanden gescheurd ook trelleborg nu alliance erop 650/85r38
+1
josje
Verder zijn het wel mooie banden Gravie.
+2
john deere 7810
@Gavrie Willemsen

wij hadden het er deze week nog op het werk over. Die trelleborgs van rond 2004 bouwjaar zijn enorm slijtvast. dat ligt niet aan de trekker of aan het werk. loopt hier een fendt 716 en jd 6920 zelfde bouwjaar. dik 12.000 uur met die set trelleborgs.

die waren gewoon iets te goed gemaakt.

vredestein is ook best slijtvast.
+1
J asper
@john deere 7810 Onze oude 308 heeft 15000 uur gedaan met zijn pirrelis en laatst stond die weer te koop toen zaten de zelfde banden er nog steeds onder😅
JD BORN 2 FARM
@J asper Dat ligt er natuurlijk ook aan of je veel op de weg zit
JD BORN 2 FARM
@john deere 7810 met voorbanden heb ik die ervaring niet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 826 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!