Foto van een Massey Ferguson 3115. Foto is geplaatst door siem op 01-10-2022 om 16:35:37, met 13 reacties.

Massey Ferguson 3115

+5
siem
Foto van een Massey Ferguson 3115

Reacties

+6
siem
30 september 2022, we zijn hier de teunisbloemen aan het dorsen, rond het middag uur stak de wind op en de zon kwam door, dus loonwerker gebeld of die tijd had, die zei we komen eerst wel even kijken of het gaat ( droog genoeg is) het leek te gaan dus om half 3 gestart met 2 combines.
deufi
@siem hoeveel kg oogst je hiervan per hectare?
siem
@deufi moet nog geschoond worden, maar gemiddeld over de laatste jaren 900 kg
deufi
@siem is dat voldoende om de teelt interessant te houden?
Tijdje terug een folder van vd Bilt binnen gekregen, alleen dat late oogsten staat ons niet zo aan. Je moet maar een loonwerker zien te vinden die zijn combine in het najaar nog vies wil maken voor een paar ha dorsen terwijl ze het ook druk hebben met rooien.
+1
siem
@deufi teelt is wel rendabel, vraagt niet veel stikstof, onkruid was dit jaar wel lastig, bodemherbicide werkte niet goed door droogte, nog paar dagen met de hak gelopen...
late oogst vinden we ook een probleem, zeker dit jaar. de loonwerker is meestal geen probleem, er word hier veel bloemzaad geteeld, daarom maar snel beslist om te dorsen, want denk ook dat het volgende week druk word met rooien
+1
siem
@deufi er is wel werk aan..

(klik om te vergroten)

+2
siem
@deufi we kunnen zelf drogen, daarom nu gedorsen met te hoog vochtgehalte

(klik om te vergroten)

deufi
@siem wij hebben ook een droogwand, dus dat is geen probleem. Wij drogen er bijvoorbeeld ook ons blauwmaanzaad voor. Hoeveel procent was het bij dorsen en bij welk percentage is het voldoende droog. Is een contract teelt toch?
+1
siem
@deufi denk 30 % bij dorsen moet terug naar 9 % , is inderdaad contract teelt
+2
MaxxuM4ever
Nog een nette mullié.
+2
Massey 2705
Mooi plaatje zo bij elkaar...!👍
+2
MF 2725
Mooie combinatie zo met de Mullië.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3115 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!