Foto van een John Deere 6175R. Vandaag een begin gemaakt met het zaaien van de groenbemester na de mais. Loopt tot nu toe vlekkeloos met de nieuwe combinatie!

John Deere 6175R

joozt
Foto van een John Deere 6175R. Vandaag een begin gemaakt met het zaaien van de groenbemester na de mais. Loopt tot nu toe vlekkeloos met de nieuwe combinatie!

Reacties

mdoornekamp
Stoppels wel mooi los. Kun je een beetje snelheid maken?
joozt
@mdoornekamp we rijden hier 10 km/h. Dat gaat met 2 vingers in de neus, trekker loopt 1300 motortoeren.
+1
mdoornekamp
@joozt ok. Dat loopt mooi
+1
Fendt926Driver
Het is dorsmais wat bovenop ligt. Dat weet ik.
Maar had wel een zwartere grond verwacht na het schijveneggen.
Is dit ook wat je wilt of hoe zwarter hoe mooier wat verteren van de maisresten betreft?
+1
joozt
@Fendt926Driver dit was een van de beste percelen dus hier stond een enorm pakket mais, het dan zwarter krijgen dan dit lukt haast niet. Voor ons is dit prima, we hebben in het voorjaar nog nooit last gehad dat het niet onder de bouwlandbemester door wilde!
john deere 7810
@joozt

als het maar fijn is wil het wel door de bouwlandbemester. te lang gaat stropen en ophopen.
joozt
@john deere 7810 precies! En daarin heeft de kolvenplukker van de combine de belangrijkste taak!
Fendt926Driver
@joozt ik dacht dat je bij veel mais stro alles het liefst onder het zand had liggen voor een betere vertering van het mais stro
+1
joozt
@Fendt926Driver Ja dat zal vast beter gaan maar het valt niet mee om z'n pak mais in één werkgang onder het zand te krijgen. Je zou dan bijv. aan de Smaragd kunnen denken maar daarmee trek je weer enorme hopen als je niet oppast.
+1
bartjuh
@john deere 7810 wij hadden vorig jaar ook stuk mais wat ze hadden gedorst. Zat onderzaai onder en ik heb in 't voorjaar voor 't bemesten aan de klepelmaaier erover gehaald. Met bemesten hebben ze er weinig tot geen last van gehad. Met 't poten van de aardappels na het spitten ook geen last
+1
Keurig werk zo !

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6175R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!