Deze heb ik vorig weekend gespot langs de kant van de weg ergens in chimay. Een trekker die toch ook alweer meer dan 40 jaar oud is ondertussen. Aan een gelijkaardige net iets jongere dx 120 heb ik le

Deutz DX 110

+11
stijn-de-bock
Deze heb ik vorig weekend gespot langs de kant van de weg ergens in chimay. Een trekker die toch ook alweer meer dan 40 jaar oud is ondertussen. Aan een gelijkaardige net iets jongere dx 120 heb ik leuke jeugdherinneringen.

Reacties

+9
Rondeutz06
Prachtige woesteling, ik heb er 35 jaar geleden ook wel mee gereden, toen was je wel het mannetje hoor 😉😅
+3
stijn-de-bock
@Rondeutz06 vlakbij mijn thuis had een boer in 1982 een nieuwe dx 120 op het erf,mijn pa heeft daar veel mee gereden, ik nog een beetje op vrij jonge leeftijd, naar die tractor kwamen veel boeren uit de streek kijken, voor de meesten was dat toen een onverantwoord groot duur monster, dat ging nooit goedkomen met zo'n grote vermogens en gewichten,je moet nu eens kijken.
+4
WaterDeutzer
De Belgische invoerder was nooit bescheiden met z'n sticker...🤔
En deze DX kan nog véél ouder worden met deze vrachten.😅
+2
stijn-de-bock
@WaterDeutzer als kind heb ik me jaren afgevraagd wat gaspart was,🙈,later ben ik me een beetje gaan verdiepen in die dingen.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @stijn-de-bock:
als kind heb ik me jaren afgevraagd wat gaspart was

In België is het gebruikelijk dat een invoerder, naast de verdeler, ook zijn naam op de trekkers zet. Maar Gaspart plakte dat zo groot, dat het net zo goed de loonwerker kon zijn.🤔
+2
Towaberg
Beertje! 40jaar, haast niet te geloven 😯
+3
stijn-de-bock
@Towaberg in 1978 is de dx op de markt gekomen.
+3
Towaberg
@stijn-de-bock bij ons in het dorp veel later 🙈
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @stijn-de-bock:
in 1978 is de dx op de markt gekomen

Ik ben toen bij de Nederlandse importeur Sieberg op cursus geweest. Vooral de bak was een revolutie! Best wel veel modellen ineens op de markt gezet. Uiteraard met wat probleempjes, maar die vielen best mee.

Een grappig klein, maar vervelend probleem: vastgevroren schakelhuis met poken in winter omdat ze vol water kwam te zitten.
+3
arnold-arentze
En wie verstopt zich achter deze beer🧐😜
+2
stijn-de-bock
@arnold-arentze een kubota.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz DX 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!