Direct na het ploegen zaaien we dit perceel in met wintertarwe. Dit jaar voor het eerst met twee rotorkopeggen. De eerste om de ploegsnede mooi af te vlakken, de tweede om het fijn te maken voor een m

Deutz-Fahr Agrotron 6160 TTV

24 foto's van @deufi

+3
deufi
Direct na het ploegen zaaien we dit perceel in met wintertarwe. Dit jaar voor het eerst met twee rotorkopeggen. De eerste om de ploegsnede mooi af te vlakken, de tweede om het fijn te maken voor een mooier zaaibed. Mooie bijkomstigheid is ook dat je lekker vlak rijdt en niet over de ploegsnede hoeft te rijden.

Reacties

+1
2850Johndeere6R
Mooie spullen hoor daar moet het wel mee lukken💪🏼
PieterA
Dit is wel andere grond dan we hier gewend zijn. Heb je die 6160 ttv al lang? En bevalt de kubota rotoreg?
Pieter Buren
@PieterA die kluiten zien er ook nog vrij nat uit. Misschien nogal wat regen gehad? Bij ons werd de grond eigenlijk al te fijn met één kopeg, maar ik kon niet sneller rijden.
+2
deufi
@PieterA ja hier is de grond en stuk vetter als bij jullie. De ttv is deze zomer gekomen. Waren al een tijdje op zoek naar een extra trekker zodat we niet zoveel hoeven te wisselen, dat kost namelijk ook veel tijd. Vario gekozen met name voor het zaaien is dat toch wel handig, alsmede bij transport.
De Kubota bevalt erg goed. Dit is de zwaarste uitvoering die ze hebben en hij blijft goed stabiel in de grond. Legt het goed fijn en de hoge invoer is ideaal achter de voorzet woeler die de grond wat optilt.

@Pieter Buren wij hebben bijna 400 mm gehad in september en begin oktober. Heel fijn krijgen lukt hier nu bijna niet meer ik deze tijd.
Pieter Buren
@deufi dat is wel een heel verschil qua neerslag met hier. Wij hebben van 1 september tot nu krap 100 mm.
deufi
@Pieter Buren met 100mm had hier ook al wel genoeg geweest. We zijn gisteren gestart met uien rooien hopelijk morgen eruit en laden.
PieterA
@deufi Hier volgens mij iets van 250 mm. Op onze grond is dat te veel. Wij hebben afdracht in de aardappelen. Er is een kleine 10% weggerot. Donderdag was het eindelijk droog genoeg om te beginnen. De zelfrijdende Grimme Varitron 270 kon er rijden, maar met de kippers ging het nog niet.

Vrijdag ging het al beter en zaterdag reden we 7- 10 km per uur. Raar grondje.
deufi
@PieterA dan is het bij jullie ook goed nat dan. Aardappels zijn afgelopen week dood gespoten, dus kunnen over 3 weken de grond uit. We verwachten daar nu nog geen waterschade in omdat er geen water tusen geeft gestaan. Perceel ligt goed op afschot en is goed gedraineerd.
PieterA
@deufi Bij ons stond er ook niet overal water waar we wel rot hadden. Als je grond met water verzadigd is en er geen zuurstof bij kan houdt het ook op.
deufi
@PieterA ja dat klopt, daar weten we alles van. In verleden een paar keer heel perceel aardappels en uien weg door een bui van 100 mm in een paar uur. Daar kan je niet tegen op.
PieterA
@deufi Organische stof is hier het toverwoord. Maar daar kunnen we helaas niet zo veel meer van aanvoeren.
+1
PieterA
@deufi Mooie trekker zo'n 6160 TTV. Je ziet ze niet veel met Variabele transmissie. Ik denk dat dat komt omdat het dan een dure trekker wordt in verhouding tot een 6180 TTV.
deufi
@PieterA je moet er toevallig tegen aan lopen. Deze is 8 jaar oud met weinig aan uren. Het is een compacte 6 cylinder. Wel luxe versie met imonitor en 6 dubbel werkende ventielen en lucht geveerde Cabine. Rijdt dus heel comfortabel. Hij is een stukje korter dan de 6190, waardoor hij ook iets korter draait. Wat het verschil in prijs is met een 6180 weet ik niet. We zochten een allrounder die in geval van nood voor de ploeg kan, maar ook in het voorjaar voor een zaaimachine met twee kopeggen van ongeveer 150pk, met bijvoorkeur een 6 cylinder. Deze voldeed aardig aan de eisen. Volgens opgave fabriek max 166 pk Voor de kilverbak heeft hij het goed gedaan, dus zijn vermogen heeft hij wel.
PieterA
@deufi Mij bevalt de TTV ook erg goed. Ik vind het een fijne serie. Ik heb wel zin een tweede er bij. Nu staat de TTV bij ons op smalle banden. Zo'n zelfde trekker met brede banden zou mij ook wel passen.
deufi
@PieterA Dat begrijp ik. morgen worden er 2 stuks 6190 ttv geveild bij Troostwijk. Ik denk dat ze voor niet te veel weggaan.
PieterA
@deufi Bedankt voor de tip, maar we hebben net een nieuwe zaaicombinatie en nog geen aardappel geleverd van deze oogst; dus we doen het qua investeringen even rustig aan.
deufi
@PieterA dat is begrijpelijk. Dit was voor ons voorlopig ook de laatste grote investering. Zal weer vele jaren mee moeten gaan.
CaseCS130
@deufi Wat vond je van de opbrengst van die Deutzen, ene was 39000 en andere 38000 volgens mij.
oanejorrit12
@CaseCS130 ene was in combinatie met gps, die strande op 49500
CaseCS130
@oanejorrit12 Oh, dat had ik gemist.
deufi
@CaseCS130 die 6190 ttv's zijn beide weggegaan voor 46.000, daarna is dat combikavel met GPS naar 49.500 doorgelopen. Gezien de urenstand van ca 8.800 (met GPS) en 6.600 uur vond ik dat markt conform. Kan een handelaar al weinig meer opzetten, aangezien er nog 18% opgeld opkomt. Meeste items zijn goed aan de prijs weggegaan volgens mij.
CaseCS130
@deufi Ah, dan heb ik echt niet goed opgelet, zat tegelijk ook een film te kijken. Ik vind het wel stevig geld hoor, zit je op 60k met opgeld en transport. 0 garantie of verhaal en net wat je zegt als een handelaar of mechanisatiebedrijf het koopt moet er nog wat bij op ook om wat te verdienen.
Vandaar dat ik wel benieuwd was wat je er achteraf van vond omdat je eerder typte dat ze ws voor niet te veel weg gingen.
deufi
@CaseCS130 ja klopt. Initieel liep die veiling niet zo heel hard, maar op het laatst liep alles nog hard omhoog. Is toch niet te voorspellen.
CaseCS130
@deufi Nee, gaat altijd op de laatste seconden. Eigenlijk snap ik het niet want op de laatste seconde bieden helpt toch niet want dan wordt die gewoon verlengt.
Ik volg wel eens wat maar koop er eigenlijk nooit wat want vind het meestal veel te duur worden.
deufi
@CaseCS130 normaal volg ik veilingen niet zo. Maar er stonden een aantal items op waarvan ik de marktwaarde wilde weten, ook voor het eigen materiaal. Veel items zijn bij lmbs soms zelfs goedkoper heb ik gezien.
Fendt926Driver
@deufi ik heb al meegemaakt in een veiling dat mensen een pompwagentje duurder kochten dan die nieuw waard was.
Je moet wel prijs weten.
En zeggen voor dat geld had ik hem ook wel willen hebben klopt niet. Want jij had hem altijd voor het volgende bod gehad.

En als ik iets echt wil hebben blijf ik maar op de knop drukken en ben ik dus ook in de laatste seconde tegen een ander aan het opbieden (die het misschien ook perse hebben wil)
+1
deufi
@Fendt926Driver Ja dat blijft je verbazen inderdaad. Toevallig dit voorjaar nog geboden op een dumper van een jaar of 8 oud. Die ging gewoon weg voor bijna de nieuwprijs. Had toevallig vertegenwoordig van de fabrikant gesproken, en die gaf aan zelf ook mee te bieden, omdat ze hem zo weer konden verkopen aan klanten die hem per direct nodig hadden en niet konden wachten op de oplopende levertijden.
+1
stannetje96
@deufi de verkopende partij bied zelf ook mee hoor tot ze het beoogde bedrag krijgen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6160 TTV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!