Foto van een John Deere 6530 Premium, met de balen rommelen. Zaterdag meer dan 150 balen laten persen, maar het zit allemaal niet mee. De kraaien vinden  ze echter ook lekker. Gisteren de eerste 50 na

Baaldag

+4
wotan2
Foto van een John Deere 6530 Premium, met de balen rommelen. Zaterdag meer dan 150 balen laten persen, maar het zit allemaal niet mee. De kraaien vinden ze echter ook lekker. Gisteren de eerste 50 naar huis gereden, met het nodige plakwerk. Vandaag maar 1 vracht gelukt, het regende wat en de balen bleven maar nauwelijks in de klem van de loonwerker. Daarna met mijn eigen klem gedaan ( op foto), maar die beschadigd de balen
snel.
Onderweg nog bijna stilgevallen, volle kar heuvel op was hij zijn grip kwijt, en stond ik bijna stil. Ik kon hem net aan het rollen houden door de 4wd aan te zetten, en dat op asfalt. Eens kijken hoe we het morgen gaan doen, ondanks dat er nog een kleine 100 balen in het veld liggen, ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Zoals ik er nu in sta, laat ik nooit meer foliebalen maken.

Reacties

+1
2850Johndeere6R
Dat is balen als ze lek zijn en als het ze niet naar huis willen
+2
BEboer
Dat láátste zinnetje ken ik 😅 dit jaar is de teller op 17 gestrand 🤦‍♂️ 17 teveel 🤣
+1
J asper
@BEboer Het leed wat balen heet🙈 Gellukig kunnen we ze toch niet betalen.
+1
BEboer
@J asper rond 20 juli 3e snede gemaaid en dag of 5 geleden 4e snede maw bijna 3maand ertussen... Had 2 moerasachtige weilanden waar wel gras wou groeien mijn plan was anderhalve opraapwagen inkuilen maar als je dan al die rompslomp hebt om kuil open en dicht te leggen. Dus hebben we maar weer wat balen gemaakt 👎 We gaan erop achteruit want vorig jaar had ik er 3,5 gemaakt (en die liggen er nog 😂 )
J asper
@BEboer Wij maken dan kuiltjes in half lege silos waar we van aan voeren zijn🤣 4e snee waren 3 ladewagens. 5e snee 4 silagiwagens. Dan zijn ze ook op volgend jaar, want dan moet er weer eerste snee in die silos volgend voorjaar.
Baltus_steyr
@BEboer kuj beter niet zelf een kleine opraapwagen kopen om dat kleine beetje gras bij huis te halen? Hoef je in het vervolg ook geen baaltjes meer te laten maken!
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
kuj beter niet zelf een kleine opraapwagen kopen

Zegt iemand die een eigen ronde balenpers heeft.

Ik vindt balen wel een uitkomst.
Kleine partijtjes in plastik zonder kuil open te maken.

Als ze beter te betalen waren had ik een eigen pers wikkel combi
+1
Baltus_steyr
@Fendt926Driver jij weet dat die ronde balenpers er voor andere doeleinden zijn dan alleen een paar baaltjes maken omdat er weinig op zit. Ik heb er trouwens geen wikkelaar bij!! Heb er al wel redelijk wat hooi op het land mee geperst. Dus ik ben er wel blij mee!!
+1
BEboer
@Baltus_steyr heb een jaar of 7 geleden eens geboden op een opraapwagen op een online veiling ben gestopt op 850 en voor 900 was die verkocht 😅 nadeel is dat er nu een pak meer koeien zijn en dat vader 61 is dus tijd is beperkter
+1
assink
Op ons kleine bedrijfje zou ik niet meer zonder balen kunnen.
Wel laten we 90% persen met een grootpakpers, kraaien is hier ook een groot probleem helaas.
Ronde balen vind ik ook maar rotdingen.
wotan2
@assink die had ik in nederland ook, daar was nog wel mee te werken. Hier kennen ze alleen ronde, ze zijn nu te zwaar voor de klem van de loonwerker. Mijn klem is er eentje voor vierkante balen, hij klemt ze wel, maar beschadigd ze ook.
Baltus_steyr
@wotan2 dat is wel lastig werken dan. Hebben ze daar in de buurt nog kleine (boeren)opraapwagens lopen of te koop staan dan? Bij kennis in normandie zag ik vooral de rapide's en een keer een enkeling krone voorbij komen. De rest met de hakselaar!
+1
wotan2
@Baltus_steyr ik had voor balen gekozen omdat ik geen verharde plek meer heb om te kuilen. Zeker voor het grote perceel op afstand heb ik daar spijt van. Ik heb daar al een paar mooie kuilen van liggen, gemaakt met de opraapwagen door de loonwerker, en zelf aangereden.
newholland6640
Deze zomer wel een paar baaltjes laten maken. Vind dat toch makkelijker dan voor een paar wagens de bult lostrrekken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6530 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!