Het blijven indrukwekkende machines de Field Queen's. Tijdens ons evenement, de Retro Oogstdag op 25 september te Aalter was er wederom een Field Queen aanwezig. Voor dergelijke machines te vinden in

Hesston Field Queen 7655

1.030 foto's van @MMaarten

+9
MMaarten
Het blijven indrukwekkende machines de Field Queen's. Tijdens ons evenement, de Retro Oogstdag op 25 september te Aalter was er wederom een Field Queen aanwezig.
Voor dergelijke machines te vinden in België moet je enorm goed zoeken. De Field Queen's lokken steeds heel veel volk naar dergelijke evenementen.
De betreffende hakselaar vonden we in 2015 de eerste keer terug. De eerste eigenaar van de hakselaar was loonwerker Bertrand Gobin uit Beernem. Na enkele jaren verhuisde de machine naar een familie lid van hem, een landbouwer in het Waalse Erquelinnes, tegen de Franse grens.
Wij kregen hem in 2015 in het vizier bij die betreffende landbouwer. Toen we de concrete gegevens kregen, bleek de machine al verkocht te zijn. Per toeval kwam ik enkele dagen later in de streek van Erquelinnes langs en vond de vorige eigenaar met zijn 'nieuwe' hakselaar, een Claas 690.
Hij wist mij te gegevens dan ook van de nieuwe eigenaar te geven. De machine ging 50 km dieper Wallonië in bij een loonwerker nog wat van zijn oude dag genieten.
Een week later konden we naar Couvin rijden, tegen Chimay. Niet voor het bier, maar dus wel degelijk voor de Field Queen.
Een mooie leuke dag voor ons.
Tot enkele jaren later de Field Queen terug verkocht bleek aan een Vlaamse landbouwer in de streek daar. Die stelde hem op zijn beurt dan weer te koop.
In november, op een ' after mais party ' kwam ik de laatste eigenaar tegen die de machine te koop aanbood. Hij wist mij te vertellen dat de machine verkocht was en nota bene in mijn streek dan nog.
Als ik vroeg waar de machine verkocht was, zei hij: Oostwinkel. Dan nog in dezelfde gemeente waar ik woon!
Als die hakselaar kon spreken, zou hij eerst en vooral tweetalig zijn, maar zou hij ook heel wat verhalen kunnen vertellen.
Ook over zijn avonturen op de Retro Oogstdag zou hij nu kunnen vertellen.
Niet alleen dat er heel veel volk kwam kijken om ook de machine te aanschouwen.
Maar ook zijn eerste chauffeur kwam langs om zijn 'oude' machine te bekijken.
Het was een chauffeur van de loonwerker waar de hakselaar die de machine meteen herkende aan oa de sticker van toemalig verkoper Vanlanduyt uit Beernem.
Zo zie je maar dat ons evenement heel wat mensen samen brengt, niet alleen bezoekers maar ook onze deelnemers smeden vrienschappen voor het leven.
Dat maakt ons heel blij en trots!

Reacties

+4
Jotke
Prachtig verwoord en verhaal!

Een "5e handsje" dus!

Apparte verschijning zo!
Towaberg
Om van te smullen, wat een historie👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hesston Field Queen 7655 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!