Zaterdag was het er nog lekker weer voor, dus een rondje rijden en even poseren voor de foto. Foto is geplaatst door gerben-g op 15-10-2022 om 23:58:40, met 13 reacties.

Massey Ferguson 25

+7
gerben-g
Zaterdag was het er nog lekker weer voor, dus een rondje rijden en even poseren voor de foto

Reacties

+4
ZetorTwente
Mooi trekkertje 👌🏼, is dit de kleine broer van de 35 of hoe loopt dat bij MF met die series?
+4
WaterDeutzer
Quote Reactie van @ZetorTwente:
is dit de kleine broer van de 35

Beetje onduidelijk. Deze 25 past bij de 65 met z'n model kap. De 35 wijkt dan weer af. Er zijn vast kenners onder ons die 't weten.
+7
Massey 2705
Die staat er netjes bij.....!👍
Zo,n MF is mijn opa mee begonnen, na dat het laaste trek paard was verdwenen.

(klik om te vergroten)

+4
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Massey 2705:
is mijn opa mee begonnen

Dan heeft jouw opa nog lang aan 't roer gestaan. Je zou meer denken dat deze trekker iets was uit de tijd van jouw vader?
+6
Massey 2705
@WaterDeutzer volgens zeggen heeft opa deze gekocht in 1968...
Me vader was toen net in maatschap met opa.

(klik om te vergroten)

+2
a3vandiejen
Prachtige trekker.
+2
Hannesman
@WaterDeutzer is eigenlijk een compleet losstaand ontwerp. Veelal door de Standard motor Company, voor assemblage in de Franse MF fabriek. Ipv de MF 35 om eventueel door te kunnen met trekker fabricage als de samenwerking met Ferguson zou stranden. Waren wel wat issues in het ontwerp. De remmen bestaan uit een remschoen tussen 2 schijven, ipv een remschijf tussen 2 schoenen 🤷 / steekassen kunnen loskomen omdat de borging niet sterk genoeg was.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Hannesman:
Standard motor Company

Heeft de 65 dan ook een Standard motor?
+1
gerben-g
Dat klopt, de remmen zijn een soort V blokken die in een poelie remschijf worden gedrukt. remt overigens erg goed! De 25 en 30 waren beide hetzelfde alleen het vermogen verschilde 5 pk.Beide Franse trekkers voorzien van een Perkins 4 cilinder en een gesynchroniseerde v bak en trekkracht regeling op de hefinrichting.
+1
Hannesman
@WaterDeutzer nee beide een blok van Perkins, en de 65 is tot leven gekomen omdat Ferguson koos voor het ontwerp van de mf65 ipv de TE60 (LTX program) omdat deze zich beter leende voor de internationale markt.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Hannesman:
nee beide een blok van Perkins

Dacht ik, omdat je schreef over een 'Standard Motor project'. Die zaten in TEF
+1
Hannesman
@WaterDeutzer standard motor Company, had destijds de samenwerking om in Frankrijk in de oude Hotchkiss fabriek tractoren te bouwen. Die hebben zelf ook wat ontwikkeling gedaan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 25 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!