Foto van een John Deere 6400 aan het doorzaaien met Güttler greenmaster. Foto is geplaatst door TomH op 16-10-2022 om 16:19:24, met 16 reacties.

Doorzaaien met Güttler greenmaster

TomH
Foto van een John Deere 6400 aan het doorzaaien met Güttler greenmaster

Reacties

Fendt_John Deere
Mooi trekkertje zo op deze banden
+1
TomH
@Fendt_John Deere klopt staat al een paar jaar op xeonbib banden
CaseCS130
Toevallig ook een close up foto gemaakt van het resultaat?
+4
TomH
Op onderstaand filmpje kunt je het resultaat aardig goed zien. Het perceel op het filmpje was wel slechter dan op de foto.

CaseCS130
@TomH thanks, mooi gemaakt. Lijkt toch wel de meest agressieve doorzaaien die ik ooit gezien heb.
TomH
@CaseCS130 hij staat daar nog maar op halve kracht. Je kunt er bestaande zoden ook wel flink zwart maken. Ook kun je hier prima nieuw mee in zaaien
CaseCS130
@TomH oké, dus zelf goed tevreden over?
+1
TomH
@CaseCS130 Ik zeker! Al gebruiken we hem niet zelf. Wij verkopen ze dit is een demo machine. Is trouwens ook nog beschikbaar voor demo. Een goede grasmat kun je niet vernielen is onze bevinding.
Baltus_steyr
@TomH hier gebruik ik de he-va wiedegg. ben een pereel 3 keer doorheen geweest, en een ander perceel 5 tot 6 keer. Het word wel wat zwart, maar de goede pollen gras blijft staan. De rest eromheen krabt die wat weg en komt er zand te voorschijn waar hopelijk weer het nieuw ingezaaide mooi aanpakt!
TomH
@Baltus_steyr Deze machine doet dat wat agressiever als je dat wil. Tevens drukt die het zaad weer vast met de rol in je losse zaaibed. Het lijkt ook erg zwart te worden, de meeste schrikken daar nog al van. Na een tegen buitje lijk het al weer heel anders. Je zult eerst moeten wieden om te kunnen zaaien. Zelfs vredo adviseert nu eerst te wieden.
Baltus_steyr
@TomH klopt, ben erna met een cambridge rol er overheen geweest!! Ja het lijkt erg zwart, maar na 1 a 2 weken is het weer mooi groen dus dat loopt wel los. Ik hoop dat het zo lukt. Dan hoef je het ook niet als scheuren op te geven!
TomH
@Baltus_steyr klopt gezien scheuren niet meer zo laat mag is dit een super machine daar voor. Zo kun je zien dat die Duitsers vindingrijk zijn gezien het daar zo goed als niet gescheurd word/mag.
+2
arjan2850
Heb zelf ook een guttler greenmaster. ben erg tevreden over deze machine doe er mee doorzaaien en nieuw land inzaaien en in het voorjaar de prisma rol in de fronthef en achter een schijveneg om maisland zaai klaar te maken. zo gebruik je de machine meerdere keren in het jaar.
Baltus_steyr
@TomH oke, ook goede ervaring met kruiden en klaver mengsels? Komen die later in het groeiseizoen niet in de verdrukking van het gras?
Jammer dat je hier niet kort in de buurt zit. Een demo om te resultaten te zien ben ik zeker wel nieuwsgierig naar!!!
TomH
@Baltus_steyr Daar moet het een super machine voor zijn. Over krap 2 weken gaan we met een zaad leverancier salade buffet zaaien. Espelo is niet zo ver weg. Heb deze week in Heerde een demo op programma staan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!