Foto van een Case IH Puma 160 van Hissink Hengelo (Hengelo Gld) Vanmorgen ook maar eens vroeg begonnen met zaaifrezen in Kring van dorth.  Ik liep iets achter door pech met de cvx en de regenbuien van

Zaaifrezen

+3
radium45
Foto van een Case IH Puma 160 van Hissink Hengelo (Hengelo Gld)
Vanmorgen ook maar eens vroeg begonnen met zaaifrezen in Kring van dorth. Ik liep iets achter door pech met de cvx en de regenbuien van afgelopen dagen. Dit is een fijn grondje. Was nog nooit omgeweest vertelde men daar. Maar, ik ben nu weer bij wat planning betreft. Alhoewel, bij de koffie vertelde deze boer dat iemand uit Nijverdal ook belangstelling had, dus wie weet waar ik aankomende tijd nog rond zwerf.

Reacties

+1
Fast Eddy
Leen trekker of een trekker erbij.
+2
radium45
@Fast Eddy Ik mag deze trekker gebruiken van een loonwerker waar ik goed mee overweg kan zolang die van mijzelf buiten dienst is.
Fast Eddy
@radium45

Heb je maar 1 grote trekker? Wat mankeert de CVX?
+1
radium45
@Fast Eddy Ik ben ook maar hobbymatig bezig. CVX heeft de inspuitpomp kapot, zit zo,n Bosch VP pomp op, dat is niet alles wat ik zo hoor van dieselspecialisten.
+1
CaseCS130
@radium45 tijd om hem weg te doen, je bent nu ook aan de puma gewend. Toevallig weet ik wel iemand voor zo'n ouwe cvx 😇
+2
radium45
@CaseCS130 Zal blij zijn als mijn cvx weer klaar is. Met dit werk is een full powershift knap waardeloos, maar ben blij dat ik er zo mee gered ben.
CaseCS130
@radium45 Oh ja, das wel minder ja. Dacht dat dit ook een cvx was.
+1
radium45
@CaseCS130 Nee, enigste voordeel van dit type is dat je iedereen ermee weg kunt sturen. Dit is vooruit en dit is achteruit en vervolgens 1000 keer of nog meer op en terug schakelen.
SJB533
Quote Reactie van @radium45:
@CaseCS130 Nee, enigste voordeel van dit type is dat je iedereen ermee weg kunt sturen

CVX is anders ook knap eenvoudig, al is de handleiding even doorlezen ook geen luxe
+1
Baltus_steyr
@CaseCS130 ik denk dat hij zijn trouwe cvx niet wegdoet..😁
+1
claasfendt
@radium45 dat hobbymatig kun je nu zo langzaam aan wel weglaten ?
+2
radium45
@claasfendt Doe dit er nog een beetje bij tussendoor. Het zal toch de aankomende weken wel een keer stoppen toch met dat zaaiwerk? Heb weer veel werk voor defensie op de planning staan en nogal wat evenementenwerk. ADE Amsterdam en Borger hebben ze Tukker FM feest of zoiets.
+3
@radium45 donders dikke tent poarty 👌🏻🍻
+1
valmet6400power
Op zondag helemaal, wordt dat een beetje getolereerd daar in de buurt? Of zit je niet in “the belt”?
+5
radium45
@valmet6400power Ik overleg dat vooraf wel met de opdrachtgever, als hij nee had gezegd dan was ik vanmorgen ook niet om 8 uur op zijn akker begonnen. Maar ik moet wel zeggen, wat een ander denkt of vind mij soms een zorg zal zijn. Er zijn er ook wat bij die niet willen dat je op zondag bij hun komt maar het wel goed vinden dat je bij een ander bezig gaat zodat hun maandag optijd aan de beurt zijn 😀
valmet6400power
@radium45
Haha mooi is dat ja, soort NIMBY principe 😄
Wij maken er geen gewoonte van om op zondag wat te doen maar soms wordt het weer dusdanig dat je beter op een zonnige zondag wat kunt doen dan op een regenachtige maandag.
radium45
@valmet6400power Dat is nu net wat ik dacht vandaag. Morgen praten ze weer van buien.
+2
valmet6400power
@radium45
M’n oma zegt ook altijd een zondag steek houdt geen week en dan zeg ik altijd de aardappel of tarwe korrel kan toch geen agenda lezen!
+9
a3vandiejen
@radium45 Hier in de kerk was er eens een oudeling die boer was en zondagmorgen aan het hooien was. Heel de week al regen, maar zondags mooi weer.
Toen de dominee na de preek ging vragen waar hij mee bezig was zei de boer!!..
Dominee, alle boeren die in de kerk waren zaten met hun gedachten bij het hooi, maar ik zat met m,n gedachten in de kerk...😂
J asper
Wat is de landbuurman daar van plan?
radium45
@J asper Die is volgens mij aan het stalvoederen.
J asper
@radium45 Eerst maaien dan harken dan ophalen?
+1
radium45
@J asper Ja klopt, zit heel weinig gras op en het is er vrij laag.
+1
T60401
@radium45 Wonderlijk dat je nu zoveel werk hebt met graslandvernieuwing. Volgens mij zijn de regels zo dat je op zandgrond na 31 augustus en op kleigrond na 14 september geen grasland mag vernieuwen.
+2
Valtrapowerr
@T60401 Je moet je soms ook niet overal aan storen…
J asper
@Valtrapowerr Ik geef zo groot gelijk, alleen die satelliet foto’s van tegenwoordig zijn wel kloten als ze wel jneens vervelend willen gaan doen…

Is van de zotte dat het nu niet meer mag überhaupt. Grasmat die toch al dood is vernietigen voor nieuw gras is echt zo ramp voor uitspoeling…..🤦🏿‍♂️ En vervolgens kun je van voorjaar weer knooien en droogte en een boel onkruid.
+1
Baltus_steyr
@J asper ja precies zoals je het zegt. This te gek voor woorden. Heb hier nu 2 stukken grasland goed strabant keer of 5 a 6 keer doorheengweest met de wiedegg en doorgezaaid met kruidenrijk. Kijken of dat een beetje aan wil pakken...
T60401
@Valtrapowerr gelijk speelveld is wel wenselijk. Neem de overheid kwalijk dat ze niet beter controleren. Zie het steeds meer gebeuren dat ze een loopje met de regels gaan nemen. Zijn er bij die er een zooitje van maken en bij die zich altijd aan de regels houdt is de nvwa aan het mierenneuken.
+2
Valtrapowerr
@T60401 Ja dat laatste stoort mij ook enorm, je snapt soms niet hoe die rommelaars overal doorkomen!

Maar ik vind wel dat er zo’n web is van regels dat dat ook niet werkbaar meer is…dus minder en logische regels zouden al veel helpen je eraan te houden. En dan is controle ook prima mits er menselijk met je om gegaan wordt.
+1
Baltus_steyr
@Valtrapowerr helemaal met je eens!!!
+2
Fendt612e
@T60401 neem ik ze niet kwalijk
+1
@Fendt612e jij hoort dus bij degenen die er een zooitje van maken en geen gemiereneuk hebben?😜
Fendt612e
@ronald-deutz-fahr klopt😜🤌🏻
+1
@Fendt612e handig 👌🏻😎
+1
fendt308-driver
Quote Reactie van @T60401:
geen grasland mag vernieuwen

als je voor die tijd de grasmat dood spuit is er toch niks aan de hand?
+1
sjonnies
@T60401 dit mag gewoon hoor. Als je voor 31 aug of 14 sept dood heb gespoten mag je na de tijd gewoon alles doen wat je wilt. Je hebt immers voor die datum gespoten dat is de 1e handeling voor grasland scheuren.
Baltus_steyr
@sjonnies je moet na 2 of 3 weken toch weer een vervolg teelt ingezaaid hebben...?!!
T60401
@sjonnies Je mag inderdaad tot en met 31 augustus gras dood spuiten op zandgrond. Vervolgens moet je direct daarna gras inzaaien. nu zitten we al half oktober dat kun je niet meer direct noemen. NVWA zal hier niet in mee gaan. Zoals @Baltus_steyr stelt 2 a 3 weken. Je hebt 10 dagen nodig om roundup zijn werk te laten doen vervolgens een dag of 5 om in tezaaien. Dus 15 dagen die je redelijkerwijs kunt verantwoorden. Na 15 september dient op zandgrond alles weer ingezaaid te zijn. Op klei is dat eind september.
+2
Ritchie
@valmet6400power

Dat heb ik nooit zo goed gesnapt eigenlijk. Wat heeft de buurman te doen met op welke dagen jullie het land op gaan? 😅 Als die zondags graag binnen wil gaan zitten mag dat toch?
+1
valmet6400power
@Ritchie
Ik denk dat “vroeger” de druk vanuit de gemeenschap wel hoger was om de dag van de heer rust te houden. Tegenwoordig zijn de mensen minder gelovig, bedrijven flink groter dan vroeger en je weet ook steeds beter wat de verwachtingen zijn voor het weer voor de volgende dag(en).
radium45
@valmet6400power Klopt helemaal.
+2
fendt308-driver
@valmet6400power het is steeds gewoner geworden. Je kan/kon bijv. Ook aangeven dat de melk niet op zondag opgehaald mag worden. Dan komen ze zaterdag 23.45 of maandag 01.00. Voor het idee leuk maar dan weet je ook gewoon dat ze op zondag als nog aan het werk zijn.
+3
zettelmeyer
@fendt308-driver hier vroeger in de buurt ook zo. Zondag geen melk halen bij een aantal. Tot dat er kosten in rekening werde gebracht. De melkrijder zij toen altijd, geloof kost 1.50 gulden.... want toen kon het op zondag wel
newholland6640
@fendt308-driver

Hier halen ze om de 3,5 dag melk. Altijd mooi om de zondag heen. En ook niet net op de tijden die jij noemt.
fendt308-driver
@newholland6640 dat is niet gek, bij ons was het dus anders 😜 sommige jongens op de auto vinden het prachtig die hebben een doordeweekse dag mooi vrij

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Puma 160 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!