9 mei dit jaar is toch in mijn geheugen gegrift. In de ochtend is onze 6x6 toen op zijn kant gegaan ten gevolge van verkeerde lading. Gelukkig waren er geen gewonden buiten een erg verschoten chauffeu

vrachtwagen M.A.N.

+23
Gavrie Willemsen
9 mei dit jaar is toch in mijn geheugen gegrift. In de ochtend is onze 6x6 toen op zijn kant gegaan ten gevolge van verkeerde lading. Gelukkig waren er geen gewonden buiten een erg verschoten chauffeur. We hebben de vrachtwagen met 2 bandenkranen terug recht gezet en onmiddellijk alles nagekeken en in de avond konden we reeds terug rijden. We moesten hem wel ergens binnen doen om de hydrauliektank te vervangen. In de cabine is er een nieuwe deur gekomen en ondertussen rijdt hij al enige tijd terug vrolijk rond. Ik heb de chauffeur “verplicht” om de volgende ochtend gewoon terug verder te rijden op een andere auto. Eerst was het met gemengde gevoelens, nadien zei hij dat dat een goede beslissing was van mij.

Reacties

+5
wilbertkw
Ai das behoorlijk achtien. Mooi dat er geen gewonden gevallen zijn. Ze zeggen wel dat je zo snel mogelijk weer moet rijden maar gelukkig zelf geen ervaring mee.
+7
jehan
Hier1 die de met de trekker een trein een kusje wou geven . Bij een onbewaakte overgang. durfde ook niet verder te rijden . Net zolang ingepraat dat ie over stag ging. Later bedankte hij me ervoor
+6
akkermopet
Baas, mijn rechter spiegel is kapot.....
+7
hooidonk
Dat zijn dingen die je inderdaad niet meer vergeet. Gelukkig dat je zo zorgvuldig met de chauffeur bent omgegaan, daar was hij het meest mee geholpen.

Was er iets met de lading of met de manier van belading?
+7
Gavrie Willemsen
@hooidonk ja iemand anders die niet bij ons werkzaam is had een 30 kuubs container vol takken geladen en daarboven op nog hele zware stronken. Het zwaarste gewicht zat eigenlijk helemaal bovenaan
+3
hooidonk
@Gavrie Willemsen
Oei ja, zeker als dat niet bij de chauffeur bekend is, is dat een goed recept voor zo'n heftige klapper.
+3
jd3140jb
Dat is inderdaad niet het nieuws waar je zit op te wachten. Onmiddellijk terug rijden was indertijd ook het advies van mijn dokter na mijn ongeval 20 jaar geleden. Nog steeds blij dat ik dat advies toen ook gevolgd heb. Ook al waren de gevolgen van het ongeval een stuk ernstiger, ik had het (waarschijnlijk) niet kunnen voorkomen/vermijden. Ook al is het financieel niet fijn, als er geen gekwetsen zijn (chauffeur en/of derden), is alles maar blikschade en de facto vervangbaar. Dus ik denk dat je een goeie beslissing hebt genomen. Voor een chauffeur betekent niet meer rijden ook meteen einde broodwinning en doorgaans is een chauffeur ook niet iemand die je zomaar in een fabriek stopt met vaste uren.
+4
WaterDeutzer
Heb je meteen 's avonds ff de cardanassen gesmeerd? Op z'n kant kan niet op tegen een smeerput.😅
+4
Gavrie Willemsen
@WaterDeutzer ha ha, ik heb wel even een snelle check van de onderkant kunnen doen ja
+3
DANOONTJE POWERR
Oei, kan me voorstellen dat je daarna ff sta te shaken op de benen. 😬

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de vrachtwagen M.A.N. ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!