Vandaag de nieuwe maaicombinatie opgehaald. Samasz kdd861 en xt-f302. 7 maanden wachten op de eerste snede ging mij veeelstelang duren, dus maar mooi een paar rondjes stalvoergras gemaaid😁

SaMASZ Frontmaaier

+5
Herbert
Vandaag de nieuwe maaicombinatie opgehaald. Samasz kdd861 en xt-f302. 7 maanden wachten op de eerste snede ging mij veeelstelang duren, dus maar mooi een paar rondjes stalvoergras gemaaid😁

Reacties

J asper
Mooie set zo, doe je wel een beetje kalm aan anders heb je geen gras meer staan om te stalvoeren 😜😅😎
Herbert
@J asper haha jaa je klappert er zo 10 hectare af zo😂
bikkertie
Zelf een monovergister gezet?
Herbert
@bikkertie nee dat is mijn achterbuurman met rosekalveren.
+2
Fendt926Driver
@Herbert kun je snel aan wennen aan die werkbreedte?
Dat schiet nog eens op zo
Herbert
@Fendt926Driver met 2 maaiers was het wel makkelijk sturen natuurlijk met de frontmaaier voor je langs het draad, dat zal wel weer even wennen worden.
van-engelenhoven
Is samasz prijstechnisch ook aantrekkelijker dan de westerse concurentie?
Herbert
@van-engelenhoven qua aankoop zeker, maar ben benieuwd wat zoiets over 15 jaar qua restwaarde doet. De dealer/importeur zit aan de andere kant van het dorp dus er loopt al wel langer wat meer van dat spul hier, en die hebben zich al wel bewezen qua kwaliteit. Er staat wel een overjarig setje voor 27500 op marktplaats met een toro302 frontmaaier, de oude benaming van mijne. De mijne was een demosetje van de grasdag dus kreeg daar ook wel wat korting op. Voor zover ik heb rondgekeken betaal je voor een willekeurig A-merk achtermaaier met kneuzer al 20000 als je hem nu moet bestellen..
van-engelenhoven
@Herbert ja dat bedoel ik maar, 27500 voor een setje is nog geen gek geld dat hoef je bij een setje van bijv kuhn pottinger niet te verwachten
J asper
@Herbert Je doet hem toch weg omdat je of meer capaciteit wil of omdat het versleten is meestal. Dan heb je niet zoveel last van restwaarde.
2850Johndeere6R
Net setje zo, niet te hard rijden met maaien he anders duurt het zo kort 😉
Marcsteffens6265
Hoe bevalt de set? Trekker heeft z'n handen er aan vol zo denk
+1
Herbert
@Marcsteffens6265 in dit natte korte gras 12 kmh met 2 vingers in de neus, dus capaciteit zat voor mij. Harder wou ook nog wel. Benieuwd wat tie met een dikke 1e snede doet. 5m met kneuzers was geregeld moeizaam omdat de boost er dan niet in kwam. De frontmaaier nam dan rechtstreeks van de krukas zoveel vermogen dat de koppelsensor op de aftakas achter niet inschakelde ofzo. Daar heb ik nu ook geen last meer van en dus 130 a 140 pk met boost.
Marcsteffens6265
@Herbert ben benieuwd, deze triple maaiers zijn qwa prijs wel interessant, krone voor en achter maaier met kneuzer betaal je ook zo 14.000 per stuk nieuw
Herbert
@Marcsteffens6265 28000 voor een setje? Voorraad dan ofzo, ik kreeg heel ander geld te horen.
Marcsteffens6265
@Herbert zijn prijzen die ik gezien heb, zijn niet opzoek hoor dus zou het ook niet precies weten. Had jij er meer of minder van?
Herbert
@Marcsteffens6265 meer, maar verder ook niet op in gegaan dus geen idee wat nog af te dingen was.
Marcsteffens6265
@Herbert welke merken heb je allemaal prijs van genomen dan? Of wist je direct al dat het een samasz werd. Loonwerker heeft ook een samasz triple maaier met kneuzer en afvoerbandje ziet er zeer degelijk uit als we ooit andere maaiers zouden willen aanschaffen wordt dit merk zeker er bij in meegenomen.
+2
sjonnies
@Herbert dat zit aardig goed. Teminste 2019 koste onze krone maaiers toen zal nu wel richting 33 35 k gaan denk ik
Marcsteffens6265
@sjonnies kan maar zo, setje kuhn maaiers kost nu voorverkoop voor volgend jaar ook al tegen de 40.000
+1
arjanvw
@Herbert mooie set maaiers! Dat gaat snel wennen! Heb vorige week de man van NH gesproken en die zei dat de boost nooit vrij komt bij een aangedreven frontwerktuig. De boost wordt gemeten alleen op de achter PTO. Er wordt dan torsie gemeten op een bepaalde as.
+3
newholland6640
@arjanvw

Waardeloos systeem met boost
Marcsteffens6265
@newholland6640 kun je merken bij jullie trekkers dat het slecht vrij komt?
+1
newholland6640
@Marcsteffens6265

Geen idee haha, 170 pk niet nodig. 150 is precies mooi.
Laatst voor de maxxum voor de dumper gehad. Maar dan merk je wel dat het geen 140 pk trekker is 😀
Herbert
@newholland6640 de eerste jaren heeft deze trekker andere software gehad ofzo. Dan kon de boost al inschakelen op 1200 rpm ongeacht de werkzaamheden. Bij een grote beurt een update gehad en sindsdien komt de boost erin zoals het hoort volgens de geleerden😅 Gelukkig is onze mesttank niet al te groot, met de vacuumpomp schakelt tie ook niet in.
newholland6640
@Herbert

Oke dat scheelt dat die het verder makkelijk kunnen doen. Maar als het net niet wil is het wel irritant als je het wel nodig hebt. Dat heeft ons uiteindelijk ook voor wen 150 doen kiezen
Derkmax
@Herbert
Dat komt omdat de vacuümpomp niet veel aftakas vermogen vraagt. De boost komt pas vrij bij ongeveer 20 pk afname aan de aftakas. Trouwens ook bij een bepaald vermogen aan hydrauliek en boven de 10 km/h. ( Hoge vario groep) .
Herbert
@Derkmax veel meer dan 20 pk hoor. Tijdens het maaien kreeg ik hem nog niet aan terwijl ik toch wel verwacht dat die enkele achtermaaier destijds wel 50+pk nodig had. De krone frontmaaier nam waarschijnlijk net teveel. Als ik de kneuzer voor helemaal open zette en lage toeren dan kwam de boost heel af en toe erbij als ik voor halve baantjes pakte b.v.
Derkmax
@Herbert
Net even opgezocht. Het is idd meer, 36 pk op de PTO.
Was de motor dan wel op normale temperatuur? Als de temp te hoog is, geeft hij hem ook niet vrij. Volgens mij meet hij niet het afgenomen vermogen van de frontaftakas. Dus die kan geen invloed hebben.
arjanvw
+1
barteltie
Mooi terechte Herbert!
+1
leonardvdm
Gaat lekker door zo👌
+1
BEboer
Iemand wil geen belastingen betalen 😂 succes met de aankoop!
+2
Herbert
@BEboer in goede jaren investeren zodat je in de slechte zo min mogelijk kosten hebt😁
bikkertie
4 uurtjes, alles gemaaid 😄
Herbert
@bikkertie relaxt de 1e snede binnenhalen haha
+1
newholland6640
Zoo! Heel mooi setje hoor. Prachtig!
+2
johndeere6230
Heel netjes zo! Daar ga je wel schik van krijgen, schudder zal waarschijnlijk nog maar net zo vaak uit het hok komen als eerder 🙈
+1
Herbert
@johndeere6230 we gaan het zien. 2x3 meter met kneuzers was de andere optie, maar dan had ik geen tijd over gehad om het nog een keer te schudden. Nu zien we wel of het nodig is om het direct na het maaien te schudden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de SaMASZ Frontmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!