Al sinds onze eerste editie van de Retro Oogstdag in 2016, trachten we enkele iconische en zeldzame trekkers naar ons evenement te laten komen om te werken. In 2016 hadden we een Fiat 44-28 die kwam p

International 3788

+7
MMaarten
Al sinds onze eerste editie van de Retro Oogstdag in 2016, trachten we enkele iconische en zeldzame trekkers naar ons evenement te laten komen om te werken.
In 2016 hadden we een Fiat 44-28 die kwam ploegen met een 7schaar Steeno ploeg. In 2018 hadden we een Massey Ferguson 1250 en nog enkele andere iconische tractoren voor de grondbewerking.
Dit jaar haalden we heel wat uit de kast om onze grote oppervlakte te doen bewerken.
Verschillende tractoren met ploeg en tractoren met diepgronders en cultivators kwamen naar de Retro Oogstdag in Aalter.
Maar de grootste blikvanger was toch wel deze International 3788 van een landbouwer uit Asse.
De trekker is toch wel een zeldzaamheid te noemen in onze lage landen.
De tractor konden we voor de eerste maal in 2020 aan het werk zien bij de landbouwer. We hadden dan 2 jaar later de eer en het genoegen om de imposante Amerikaanse trekker op onze velden te verwelkomen.
Heel wat bezoekers keken dan ook hun ogen uit wanneer deze aan de slag ging.

Wanneer ik foto's uitzoek om te plaatsen op Tractorfan blijft het steeds genieten. De dag zelf was het voor mij persoonlijk iets minder genieten maar doorgaan op adrenaline. Nu door de foto's bladeren en naar de talrijke video's te kijken, dat is meer genieten voor mij.
Telkens is het terug nieuwe dingen ontdekken op de foto's. Hoewel ik de dag goed heb beleefd heb, heb ik toch heel wat gemist. Maar als organisator weet je dat dit kan gebeuren en ben je pas blij als deelnemers, bezoekers en medewerkers tevreden zijn.

retro-oogstdag.be/

Reacties

+1
1046
Snoopy, blijft schitterend
+3
Svendt28
@MMaarten Ik had al veel van de daar aanwezige machines op jullie "oude doos.be" gezien alsook hier op TF. Het was fijn deze machines, en de mensen erachter, daar in Aalter echt bezig te zien. Of hoe virtueel ineens werkelijkheid wordt. 👍
+3
MMaarten
@Svendt28 Dat was dan ook een beetje onze opzet vanaf de start in 2016. Met de oude doos zochten wij heel specifiek oude machines en konden er enorm van genieten. We deelden die dan wel via onze website, Facebook en Tractorfan, maar het leek ons mooi om de oude doos in het echte leven te kunnen tonen voor een groot publiek. Zo werd onze Retro Oogstdag geboren.
Door ons groot aantal contacten is het natuurlijk makkelijker om mensen naar ons evenement te krijgen. We werken tenslotte dan ook maar alleen op uitnodiging.
+1
Towaberg
Nog steeds jammer dat ik er niet bij kon zijn 😭

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 3788 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!