Foto van een bietenrooier met de oogst van een dagje bieten rooien op kleiachtige grond.. Foto is geplaatst door Rene schut op 19-10-2022 om 21:26:05, met 8 reacties.

Vervaet Bietenrooier

+2
Rene schut
Foto van een bietenrooier met de oogst van een dagje bieten rooien op kleiachtige grond.

Reacties

+2
Jotke
Da zijn d'r zat!👌🏻
Rene schut
@Jotke is de opbrengst van een perceel van 5 ha,
Jotke
@Rene schut

Zo'n perceel, misschien nog wel groter ligt er hier in de straat ook met ook een slurf bieten maar daar liggen er opt oog toch wel een stuk minder of ze liggen breder en hoger opgestapeld.
Rene schut
@Jotke deze worden met de maus geladen dus breedte en daarbij horende hoogte is een vast gegeven max 9,5meter breed.
Jotke
@Rene schut

Oké. Ja dat was met die hier in de straat ook. Die zijn denk ik gisteren geladen want volgens mij lagen ze er gistermorgen nog, gistermiddag niet opgelet maar vanmorgen waren ze weg.
Ritchie
Heb je dit direct na het rooien losgetrokken?
Rene schut
@Ritchie ja gelijktijdig met rooien er werd veel regen verwacht die komende nacht en ook gekregen er was dus geen keus, water in de zeefgrond kom je er ook niet snel meer op. Nu kon het weg zakken en later de tarwe er onder mooie omstandigheden kunnen zaaien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vervaet Bietenrooier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!