Afgelopen week mijn nieuwe Ducker AWS 22 takkenschaar in bedrijf genomen.  De oude takkenschaar was na 18 jaar op. Deze knipt weer perfect.

Onbekend Onbekend

+9
Wimariete
Afgelopen week mijn nieuwe Ducker AWS 22 takkenschaar in bedrijf genomen. De oude takkenschaar was na 18 jaar op. Deze knipt weer perfect.

Reacties

+5
Fast Eddy
Dat knipt nog mooi door zo te zien. 8 cm doorsnee is het maximale?
+4
Wimariete
@Fast Eddy Op papier wordt hij verkocht voor 11 cm. Maar met 8 cm hou je een mooi snijbeeld. Bij 10 of 11 cm gaat hij knabbelen en wordt het snijvlak rafelig.
+5
jan-kees same
Mooi apperaat wim ,specialistich werk👍
+1
joozt
Dat gaat mooi! 👌
+2
rommert14
Lijkt wel sprekend op de spearhead die je hiervoor had. Op de kleur na dan.
+2
Wimariete
@rommert14 Klopt Rommert. Dit is ook exact dezelfde. De vorige was ook een Ducker in Spearhead kleuren.
+1
rommert14
@Wimariete onze originele spearhead ziet er ook precies zo uit hoor, wat was er versleten aan de oude? Onze is ook dik 20 jaar oud
+3
Wimariete
@rommert14 De van mij was al 3 keer gereviseerd. Hij deed het eigenlijk nog wel goed, maar iemand had veel belangstelling voor een 2de handse. Toen was het erg makkelijk praten met inruilen. Je merk het verschil toch wel tussen de oude en de nieuwe.
Wimariete
@rommert14 Spearhead heeft deze nooit zelf gemaakt. Dit waren altijd al Duckers.
+1
rommert14
@Wimariete dat verklaard het natuurlijk. Wij hebben de complete versie met arm voor achter de trekker, en een bedieningskast die de complete cabine opvult.
Wimariete
@rommert14 onze eerste maaiarm was ook een Spearhead met klepelmaaier, heggeschaar en deze takkenschaar. De klepelmaaier en heggeschaar waren van Spearhead, maar de takkenschaar was altijd een groene Ducker.
+1
rommert14
@Wimariete En de cirkelzaag? Origineel spearhead of een ander merk? Ik zou er namelijk wel graag een cirkelzaag op willen hebben.
Wimariete
@rommert14 Cirkelzaag is ook prachtig werk, als het maar bij takken in de bomen blijft. Zo gauw je met hagen temaken krijgt waar nog een afrastering inzit, of hagen in de uiterwaarden waar veel zwerfafval in zit of opslag onderuit de sloten knippen, dan doe mij maar de takkenschaar. Hier blijft van een cirkelzaag na een dag niks van over.
+1
rommert14
@Wimariete dat geloof ik meteen. ik kom toch wel vaak takken tegen in de boomwallen die ik met de schaar niet mooi afgeknipt krijg.
+2
Fendt926Driver
@Wimariete de knipper zit opzij.
Rij je er ook overdwars langs dat die bij zware belasting door de zwenkmotor draait.
Of doe je van boven naar beneden knippen?
Waar is de hydromotor voor onder de aankoppeling?
+2
Wimariete
@Fendt926Driver Als het mogelijk is rijden we inderdaad overdwars. Knippen doe ik zwenkend. Overbelasting op de zwenk krijg je niet, omdat het de bedoeling is dat je takken afknippen en niet af trekken of rijden of drukken. Geen idee wat je daar voor beeld bij hebt.
Er zit geen hydro motor onder de snel wissel, maar een cilinder. Hiermee kan ik het mes omklappen zodat ik ook recht vooruit kan Knippen . Als de doorgang te smal is kun je voor je uit Knippen. Dan kun evt ook van onder naar boven of van boven naar beneden Knippen.
+2
Rondeutz06
Mooi apparaat, daar zullen jullie veel gebruik van maken bij jullie in de buurt met al die houtwallen.
+3
Wimariete
@Rondeutz06 Klopt Ron. Herfst en winter wordt inderdaad veel gebruik gemaakt van deze machine. Het houd de randen van de akkers mooi vrij van takken.
+2
Towaberg
Mooie aankoop Wim! Vele jaren plezier mee gewenst 👍
+1
Wimariete
@Towaberg Dankje Ward .
+2
a3vandiejen
Netjes Wim.
+1
Wimariete
@a3vandiejen Dankje Adrie.
+1
deerejohn
Zit hij aan een atlas kraan ??
wat kost zoiets nog

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!