Ik ga naar de Retro Oogstdag en neem mee.... Mijn hele gezin in de tractor. Deze deelnemer leerden we enkele jaren terug kennen tijdens het hakselen in 2018. De familie Marbaix uit Thieusies (WalloniÃ

Deutz F4L514

+11
MMaarten
Ik ga naar de Retro Oogstdag en neem mee.... Mijn hele gezin in de tractor.
Deze deelnemer leerden we enkele jaren terug kennen tijdens het hakselen in 2018.
De familie Marbaix uit Thieusies (Wallonië) was aan de slag met hun unieke Deutz F4L514 en Vigneron silagewagen.
De deelnemer gaf wel eens te kennen dat hij misschien wel eens zou willen meerijden op de oogstdag. Zo gezegd zo gedaan gaven we hem de kans om deel te nemen. De taal was wat een obstakel om een deftige conversatie te voeren, maar uiteindelijk kwam alles goed en kon deze prachtige combinatie naast een Mengele SF 4000 plaats nemen.
Toeval of niet, maar in de vroegere jaren reed er net zo een trekker in de streek van Aalter rond. Toen werd er met deze dijk van een trekker gewerkt bij loonwerker Etienne Busschaert uit Aalter. De eigenaar van het land vertelde mij dan ook dat vroeger die 12 ha allemaal kleinere blokjes land waren en op één van die stukken werd er gehakseld met loonwerker Busschaert. Vermoedelijk is de toenmalige Deutz F4L514 van Busschaert daar ook wel in actie geweest. Zoveel jaar na datum mocht een soortgelijke combinatie dan weer voet op deze bodem zetten en herhaalt de geschiedenis zich terug.
Tractoren en geschiedenis, het is prachtig om mee bezig te zijn!

Reacties

+3
bob de bouwer
Prachtig mooie combinatie
+7
stijn-de-bock
Prachtig, de 4 is hier wel vervangen door een f6l 514.😉
+5
Kramer U800
Wat een mooi geluid zit er in die dikke 8 Liter 6 cilinder! (Meer cilinder inhoud dan een D13006 💪ðŸ¼)
+1
Rondeutz06
Schitterend, maar dit type vind ik het mooiste met 4 cylinder
+2
a3vandiejen
Schitterend.
+3
fendtford
Prachtige combinatie. De chauffeur had wel een pittige rijstijl
+1
toonvanbergen361
Mooie combinatie!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F4L514 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!