Foto van een Case International 9240 met Nuhn force feed voor de sleepslang, deze voed de eerste booster pump die 60 meter verderop staat. In de andere hoek staat een case magnum 7130 met Houle mixer

Case International 9240

+2
catfan55
Foto van een Case International 9240 met Nuhn force feed voor de sleepslang, deze voed de eerste booster pump die 60 meter verderop staat. In de andere hoek staat een case magnum 7130 met Houle mixer en de nuhn lagoon crawler drijft & mixed rondjes door de lagoon

Reacties

Fast Eddy
Het mag wat kosten. Wat is de prijs van diesel per liter?
+1
catfan55
@Fast Eddy blanke rond de 2$ (1.50€), rooie 1.50 (1.10€)
Fast Eddy
@catfan55

Welke manier van bemesten zal het beste zijn? De Nederlandse of de Canadese? Dan bedoel ik niet de manier van uitrijden dmv de ketsplaat of de hoeveelheid per hectare.
+1
catfan55
@Fast Eddy wat bedoel je precies?

Wij injecteren in feite het zelfde als in NL met deze toolbar
Fast Eddy
@catfan55

Ik bedoel de manier van verpompen voor de sleepslang Canadese stijl of de Europese stijl? En uitrijden met de tank Canadese stijl of Europese stijl?
+3
catfan55
@Fast Eddy er zit eigenlijk weinig verschil tussen beide systemen. We verpompen de mest met grote centrifugaal pompen (Cornell 6NHTB & 475 & 500PK) Het voornaamste verschil is dat wij de eerste pomp voeden met een "force feed" waardoor de capaciteit verhoogd wordt (we voeden de eerste pomp met 20-30psi inlet pressure ipv deze zelf aan te laten zuigen)

het voornaamste verschil is dat we over langere afstanden verpompen (tot 5km) met groter diameter transport & sleepslang. hoe verder de afstand = hoe meer booster pompen er tussen om friction & pressure loss tegen te gaan.

Toen we nog tanken hadden deden we het gewoon met de ketsplaat, maar in principe het zelfde verhaal, Wanneer je met 1 tank rijd bij een klant moet deze tank zelf aanzuigend zijn. Wij reden met 3 tanken
(soms 4) / klus en hadden een pomp trekker die de tanken vult. Het mannetje op deze trekker bediend ook de lagoon crawler want als je continu tanken aan het vullen bent is er geen tijd voor mixen met de pomp. doordat onze tanken enkel een simpele centrifugaal pomp op aftakas hadden waren deze 36m3 tanken vrij licht. door de externe pomp konden we 36m3 vullen in 2 minuten. dit lukt je met een tank die zelf aanzuigt nooit.

Kostprijs/m3 denk ik dat wij niks duurder zijn als een NL setje, ik denk haast goedkoper in de meeste gevallen. schaalvergroting is vaak kostprijsverlaging
johnderfavo2.0
@catfan55 waarom gekozen voor force feed tegenover een bigstick oid? Dit lijkt mij een redelijk omslachtig systeem
+1
catfan55
@johnderfavo2.0 Force feed wil gewoon zeggen dat je de mest in de eerste pomp drukt ipv deze zelf te laten aanzuigen. Daardoor is de flow & outlet druk hoger. puck, bazooka en ons systeem is allemaal gelijk in theorie. Onze case 9240 + nuhn force feed en de eerste booster pomp kost de helft van de bigstick. Daarom hebben we dit. Wij pompen geen extreme hoeveelheden mest zoals sommige custom pumpers in de states. Wij hebben een systeem met grote capaciteit voor een budget prijs. Ons pomp seizoen is erg kort omdat het buiten silage om moet.
johnderfavo2.0
@catfan55 hoeveel Cad gpm kunnen jullie op deze manier verpompen dan? Tot zover ik weet hebben ze bij jullie in de buurt allemaal mooie vierkante quarters. Als je dan minimaal 7000 gallons per acre kan pompen moet een grotere setup met een bigstick makkelijk uit kunnen, wetende wat ze hier in de buurt per gallon chargen.
+3
catfan55
@johnderfavo2.0 als jij zegt dat het uit kan ga ik gelijk eentje bestellen vandaag! 😂 Je vergeet 1 ding in je redenatie: Je moet er het werk voor hebben. En zoals ik eerder zeg hebben wij dat niet. Formaat perceel of gallon/minute maakt geen klap uit, gallons/jaar is waar het euvel zit. En wij zitten lang niet in de big leagues en hebben daar ook geen interesse in.

Draglinen is niet onze hoofd taak, het is iets wat we er bij doen. Choppen is onze bread & butter. En voor de hoeveelheid mest die wij per jaar verpompen kan al dat dure spul niet uit. Dit systeem werkt goed voor wat wij doen.
+2
catfan55
@johnderfavo2.0 de big stick is weer iets op zich. Bambaur dompelt gewoon de hele Cornell in de mest. Deze moet dan zelf aanzuigen waardoor je iets capaciteit verliest, hun lossen dat weer op met grotere motor (meer pk) & meer toeren op de Cornell.

Je moet wel heel wat mest verpompen voordat zo’n ding uit kan, op dat niveau zijn wij lang niet en komen we ook nooit. Waar wij wel eens over gedacht hebben (en niet ons idee, gewoon ergens gezien) is om de force feed hydraulisch te maken en een grote olie pomp op de eerste booster pomp. Dan spaar je een trekker uit bij de lagoon, ons probleem is dan dat we nogal wat diepe lagoons doen waar we meerder keren op de klus de trekker en force feed er verder in moeten rijden, dit maakt dat idee al weer lastiger. Vooralsnog werkt dit systeem goed voor ons, het is goedkoop & makkelijk te verplaatsen, in het geval van issues kan er een trekker gewisseld worden en in het geval dat de nuhn kapot gaat kan de houle mixer het overnemen, deze kan namelijk ook force feeden. Zo hebben we altijd een plan B op locatie & ready to roll
+2
Fast Eddy
@catfan55

Onze waterpomp bij de brandweer werkt op precies dezelfde wijze als jij zegt. Een hydraulisch aangedreven pomp in het water en een boosterpomp direct aan de krukas in de pompunit. Daar redden wij met een 8 duims aanvoerslang op 1,5 km 10 bar en 8000 L/pm mee. Kijk maar eens op www.hytrans.com
Fendt926Driver
Quote Reactie van @catfan55:
de big stick is weer iets op zich.

Wat is een big stick?
En hoe werkt dat??
+1
catfan55
@Fendt926Driver Google / YouTube Bambaur bigstick
Fast Eddy
Het pompsysteem voor de sleepslang is vergelijkbaar met onze brandweerpomp zo te horen.
Het tank verhaal is in mijn ogen omslachtig. Maar jullie rijden de lagoon leeg als jullie bezig zijn dus dan is jullie manier van werken zeker het rendabelst. Voor meerder kleine giften per jaar is dit systeem weer te groot denk ik.
+1
catfan55
@Fast Eddy meerdere kleine giften per jaar zie je hier niet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 9240 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!