Hier blijkbaar de weken van ergenissen. Ditmaal problemen met de zaaimachine.  Blower loopt wel maar de zaai as loopt niet met de hef naar beneden en als je wegrijdt. Dacht eerst aan storing in de 7 p

Dingen die stress geven

+2
radium45
Hier blijkbaar de weken van ergenissen. Ditmaal problemen met de zaaimachine. Blower loopt wel maar de zaai as loopt niet met de hef naar beneden en als je wegrijdt. Dacht eerst aan storing in de 7 polige din stecker in de cabine.. een ander voertuig ernaast gezet en de boel over geplugt. Nada niks. Vermoedelijk de potmeter van de bedieningskast naar de uier. Zal @joozt eens vragen of ik hun kast even proberen mag. Dan kun je weer dingen uitsluiten, of juist niet.
Nieuwe potmeter €250,00
Nieuwe bedieningskast €550.00
O N
@radium45 Opzich kon je de 7 polige stekker toch nog overrulen met de blindstekker op de zijkant , of is dat niet met deze bedieningskast ? Zit de potregelaar rechtstreeks op deze printplaat ?

In ieder geval succes !
radium45
@O N Die stekker aan de zijkant is al doorgelust met deze kast. Was ik ook al mee aan het kijken geweest. En inderdaad, de potmeter is 1 geheel met het fabrieksel wat je ziet op de foto.
O N
@radium45 Maar heb je op deze kasten dan geen knop om de afdraaiproef te forceren ? Dan kan je de hef ed. al uitsluiten , jammer dat je niet op de potmeter kan meten dan .
Heb bij de mijne ook jammer genoeg geen schema's meegekregen
O N
@radium45 Maar heb je op deze kasten dan geen knop om de afdraaiproef te forceren ? Dan kan je de hef ed. al uitsluiten , jammer dat je niet op de potmeter kan meten dan .
Heb bij de mijne ook jammer genoeg geen schema's meegekregen
radium45
@O N ja er zit een schakelaar op om handmatig te zaaien zeg maar maar dan gebeurt er ook niks.

Reacties

+1
wilbertkw
@joozt ik denk dat Henk al rechtstreeks contact heeft gehad maar in de eerste tekst kun je volgens mij niet taggen
+1
joozt
@wilbertkw Jep Henk op de app gesproken! Toch bedankt!
Corne S
Elektrisch gezien vind ik het er ook helemaal lekker uitzien. Bedrading niet geheel in AMPs, dan 3 draden in een klem etc.
radium45
@Corne S Dat heb je goed gezien, Delimbe.. Komt uit Frankrijk.
+1
Corne S
@radium45

Het is jammer dat de printplaat ingegoten is, anders kon er nog wat gerepareerd worden. Prijs is 1, maar verkrijgbaarheid is tegenwoordig net zo moeilijk.
+2
joozt
@Corne S helemaal mee eens, elektrisch heeft Delimbe nog wel wat verbeterpunten. Zo zaten de stekkertjes onder de fronttank bij ons toen ie aankwam…

(klik om te vergroten)

+2
jehan
@joozt ja dat noemen ze dus met de franse slag in elkaar zetten
+1
radium45
We zijn er nog niet uit wat het is. Gekke is, dat hij de storing af en toe heeft. Van de week werkend weggezet en na een nacht staan het niet meer willen doen. Gaan beginnen met het vervangen van de potmeter omdat die alle signalen naar de zaaias doet buiten de blower om omdat die het altijd wel doet. Importeur heeft nieuwe potmeter opgestuurd en kwam zonet binnen. Maar helaas de verkeerde, voor de simpelere variant. Nu wachten op de goede en die moet uit Frankrijk komen. Dussss.
jehan
@radium45 oh das balen. Toch lastig als je het niet precies weet wat en waar het zit
radium45
@jehan Juustem, En nu is electronica niet echt mijn ding. Ben meer van iets wat krom is of afgebroken.
+1
jehan
@radium45 dus trekker toch maar inruilen voor een 1455 bijvoorbeeld
+1
radium45
@jehan dat is wel een gevaarlijke opmerking Johan. Nee ik heb niets met een 1455. Die heeft elke loonwerker nog bijna onder de loods staan. Ik ben wel een beetje een fan van een JD 6030. Moet je niet verder vertellen.
+1
jehan
@radium45 hahah daar kun jij ook niets aan doen dat je liever john deere hebt. weer iets wat ik niet verwacht had hahaha
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @radium45:
Ik ben wel een beetje een fan van een JD 6030. Moet je niet verder vertellen

He getver...
Stiekum meegelezen en dan lees je dit.
Nu zak je bij mij wel een eind in aanzien....
+1
radium45
@Fendt926Driver de Amerikaanse variant dan hė.
newholland6640
@radium45

Stond er laatst 1 op traktorpool. Meende 8000 uur 53000 euro
O N
@radium45 Klinkt als een echt elektronicaprobleem 😅
+1
Corne S
Bekend iets. Afgelopen zomer ook zo'n gevalletje gehad met de metaaldetector van de jaguar. Ook zo'n af en toe geval. Bleek achteraf toch iets elektrisch te zijn, maar doordat ik bijna al het mogelijke tegelijk heb veranderd, weet ik niet wat het was. Hoe oud is de print?
wilbertkw
Af en toe iets kan ook een kabelbreuk zijn of een stekker die niet goed klemt.
+1
jehan
Wij hadden een keer last dat de hydraulic uitging. met een blower die op de zaaier zat. op een gegeven moment kon ik de stroring zelf maken. als ik het koppelings pedaal te snel los liet ging de blower uit.. of als ik door een gat reed ging die ook uit. wat bleek nu de kabel van het aansturen was beschadigd. en die lag te dicht bij de cabine vering. Door het veren van de cabine werd de kabel beschadigd. Monteur erbij de kabel vervangen door een nieuwe en de kabel anders gelegd bij de cabine vering. En het probleem wat opgelost Eerst dachten we dat het aan de potmeters lag.
+1
wilbertkw
@radium45 het kan natuurlijk ook in de voeding van de trekker liggen zoals @jehan aangeeft. Met de leentrekker ook het probleem gehad,? Zoniet dan kun je eens proberen een nieuwe voedingskabel van de trekker te gebruiken of een controle lampje op de unit maken om te controleren of bij belasting er stroom op blijft
radium45
@wilbertkw Ik ben met de combi naar de leentrekker gereden en de boel overgestoken maar met hetzelfde resultaat.
+1
wilbertkw
@radium45 was te makkelijk gedacht maar dat kun je nu ook uitsluiten
Fendt926Driver
@radium45 maar sta je dan nu al een week stil met een machine die eigenlijk elke dag draaien moet en de leverancier van dat zaaiertje geeft niet thuis??

Zoiets moet toch in 1a2 dagen weer draaien..
+3
casejxu
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
1a2 dagen weer draaien..

Corona.... oorlog.... enz enz allemaal redenen die men kan gebruiken... zeg niet dat ze dar allemaal uit onwil doen! En las ergens iets over Frankrijk.... als ze in 1 land geen paniek maken js het in dje wel
+1
radium45
@Fendt926Driver Meeste zaaiwerk zit erop voor dit jaar. als ik werkelijk haast had gehad, dan had ik wel een complete nieuwe machine gekocht en deze via marktplaats aan 1 of andere boer ver weg verkocht. 😂
casejxu
@radium45 voor weinig??
radium45
@casejxu uiteraard, anders donder ik dat ding toch in de container hier.
+1
casejxu
@radium45 laat tzt maar weten wat weinig is. Zie er dan misschien wel een uitdaging in
+1
radium45
@casejxu Het kan echt geen grote storing zijn. want zo high tech is het allemaal niet. Desnoods een complete nieuwe bedieningsunit van rond de €600.00 maar zaaien zal dat ding toch?
casejxu
@radium45 het kan niet moeilijk zijn. Weet niet wat die bakjes nieuw kosten compleet eigenlijk
radium45
@casejxu Deze variant koste rond de €3500,00 meende ik.
casejxu
@radium45 aardig geld nog evengoed!
+1
radium45
@casejxu Viel me mee eerlijk gezegd.
casejxu
@radium45 bedoel dat het eigenlijk niet zo heel veel voorstelt. Maar goed alles is laatste jaren behoorlijk duurder geworden...
+1
radium45
@casejxu Het stelt ook geen ruk voor. als je handig bent met een soldeerbout en de weg goed kent bij Conrad.nl kom je al een heel eind.
+1
casejxu
@radium45 zit wel eens te neuzen op aliexpress of amazon maar daar zitten ook handige dingetjes tussen waar je n hoop mee kan maken. @Herbert heeft daar aardig ervaring mee
Herbert
@casejxu @radium45 ik ken het hele apparaat niet, maar als het handmatig aanzetten als afdraaiproef ook niet werkt wat ik hierboven lees, ligt het dan niet aan de motor?
radium45
@Herbert ik meet zelfs geen stroom naar de motor. Had heel goed de storing kunnen zijn trouwens.
+1
jehan
@radium45 oh oh meten is weten dat weet je toch?hahahaha
+3
Herbert
@radium45 is dat handmatig afdraaien ook op snelheid in te stellen via die potmeter? Dan zal het daar idd wel aan liggen. Ff volblazen met contactspray wil soms wel eens helpen met die dingen, maar weet niet hoe dat uitpakt in zo'n dicht blokje. Als de bedieningskast alleen blower aan/uit, zaaias handmatig aan/uit en de snelheid van de zaaias is kun je waarschijnlijk wel dezelfde print gebruiken als die ik voor mijn voerbak op de bovenlosser heb. Weet alleen niet hoe dat inschakelen via de hef gaat, maar dat valt vast wel tussen de handmatig aan/uit te maken zijn. Ben je met een middagje prutsen en een paar euro klaar.

(klik om te vergroten)

+1
radium45
@Herbert ik geef jouw info even door aan de technische dienst hier.
+1
jehan
@radium45 en hoe reageerde mamaloe op de info die je doorgaf??
+1
CaseCS130
@casejxu is weinig niet jou 2e naam? 😜
+2
casejxu
@CaseCS130 sommige zullen dat wel zeggen ja🤣🤣🤣🤣 zo komt jan splinter door de winter zeggen we dan
radium45
Even een update wat betreft patient Delimbe... Hopeloos, onderdelen worden niet verzonden vanuit Frankrijk. Dit is de eerste en laatste keer dat ik iets van Delimbe gebruik. Als ik nu wil zaaien, zal ik een nieuw apparaat van een ander merk moeten opbouwen. Ook nergens een dealer die iets op voorraad heeft, zelfs geen complete bedieningskast.
jehan
@radium45 van zulke dinge zou je toch de rambam krijgen ofnie?
O N
@jehan Oow fu*k , das echt wel minder .

Opzich is enkel de bedieningskast defect ? dus met een andere elektronicasturing werkt deze alsnog ? Mooi projectje opzich 🤔
CaseCS130
@radium45 frustrerend. Je zal het ongetwijfeld al geprobeerd hebben, maar Zonderland gebruikt volgens mij ook Delimbes wel onder eigen naam. Onze komt daar ook vandaan, misschien dat die wat weet of heeft.
O N
@CaseCS130 Ik zie ze niet meer op de website staan 😕 .
+1
frank_mf
Quote Reactie van @CaseCS130:
gebruikt

Gebruikte. Ze maken ze nu (grotendeels) zelf.
casejxu
@radium45 de ideeën van herbert geen optie??
varken
@radium45
Is het een printplaat of losse componenten?
Stuur eens een paar foto's van binnen 3n buitenkant kast.
Volgens mij kan er nooit veel kapot zijn
radium45
@varken Foto van de vermoedelijke oorzaak (potmeter) staat aan de kop van dit topic.
jmos
@radium45 welk type is dit? Zoiets moet toch wel weer aan de gang te krijgen zijn, desnoods een simpele controller erop en zonder snelheidssignaal.
radium45
@jmos De T18
O N
@radium45 Of alsje hem toch vervangt , wat vraag je nog voor de rest ?
radium45
@O N geen idee nog. Hou je op de hoogte.
+1
wilbertkw
@redeagle14 dit is volgens mij meer het vakgebied van Thijs woont/de ook in Hengelo?
redeagle14
@wilbertkw nee, die fietst in 5 minuten naar huis.
wilbertkw
@redeagle14 Foutje, ik bedoelde Elbert K
radium45
@wilbertkw Elbert K woont hier in het dorp maar werkt al eeuwen niet meer bij K-V. Werkt nu bij een groot loonbedrijf in de regio Almen-Harfsen.
wilbertkw
@radium45 Waar die tegenwoordig werkt wist ik niet maar volgens mij wel de kennis van deze materie.
radium45
@wilbertkw Oke, ik zie hem nog wel eens. Zal dit probleem eens voorleggen.
+6
radium45
Update 06-12-2022
Vandaag een pakketje uit Frankrijk met een heel nieuw binnenwerk voor de bedieningskast. Totaal anders als wat erin zit. Meer alu delen met koelribben. Ik had al wel via via vernomen dat temperatuur een probleem met dit soort techniek was. Heb de hele zooi bij de technische dienst hier achter de deur heen gegooid met de mededeling dat het vandaag niet klaar hoeft te zijn. Hou jullie op de hoogte.
redeagle14
@radium45 dan had je met koelspray waarschijnlijk het probleem kunnen vinden. Een transistor die warm wordt kan hij doorslaan.
radium45
@redeagle14 Achteraf had ik kunnen weten dat het probleem hier ergens zou zitten. Ik had het idee al dat het temperatuurs afhankelijk was. Dat moment van wel of geen storing. zochten het eerst in de bekabeling omdat het tijdens het rijden over de weg van het ene naar het andere perceel ontstond. Was wel een rit van een uur trouwens.
+2
radium45
Quote Reactie van @redeagle14:
koelspray

Ik heb ''koelspray'' in zo,n groot rood ding zitten met een inhoud van 10 kg ongeveer.
+1
redeagle14
@radium45 het is ook te koop in een spuitbus.
+1
wilbertkw
@radium45 dat "koelmiddel" zou ik daarvoor niet gebruiken 😉 dan weet je zeker dat je storing krijgt🤪
O N
Hebben de franse vriendjes alsnog geleverd , das nog de makkelijkste oplossing .
radium45
@O N Ik heb geen Franse vrienden meer 😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!