De schouwsloten zijn weer schoon. Nog een paar andere sloten gepakt waar de kipper kon rijden zonder zelf twee extra greppels te maken. Niet het mooiste resultaat hier maar echt lekker knippen wil het

Hooby LC 80 Megatronic III

+5
GerbertXL
De schouwsloten zijn weer schoon. Nog een paar andere sloten gepakt waar de kipper kon rijden zonder zelf twee extra greppels te maken. Niet het mooiste resultaat hier maar echt lekker knippen wil het niet als er geen water in staat. Maar er moeten eerlijk gezegd ook een paar nieuwe mesjes in.

Reacties

Fast Eddy
Heb je gekartelde messen? Is de druk op de vingers nog goed? Dat zijn dingen die makkelijk zelf kan doen om de knipkwaliteit te verhogen.
+1
GerbertXL
@Fast Eddy Ik heb geen idee, hoe kun je dat controleren? De messen zijn wel gekarteld geloof ik.
De vingers onder de messen zijn eigenlijk ook op en dus wat messen met een hoekje eraf in het midden.
Fast Eddy
@GerbertXL

Met een unster aan de drukvingers trekken. Hoeveel kilo druk ze moeten hebben zou je even moeten opzoeken. Na stellen kan met het boutje op de achterkant van de vinger. Je hebt verschillende bedrijven waar je maaikorf onderdelen kan bestellen. www.maaikorfonderdelen.nl is er een van en verkoopt ook kant en klare messen. BTN De Haas verkoopt ook maaikorfonderdelen.
+1
deutzisthebest
@Fast Eddy

25kg uit mijn hoofd. Maar als de vingers versleten zijn, zijn ze vaak ongelijk versleten.
Als je die vernieuwd en dan alles opnieuw afstellen dan is het weer genieten met knippen. En als deze bak nog de slijtblokjes heeft bij het excentriek is het de moeite waard om die ook te vervangen.
GerbertXL
Ik zie net dat hier wel water in staat 😅 .
+1
CoenNijenhuis
@GerbertXL ik zie dat je vaste hekjes hebt, ik maai momenteel zonder. Dat is in die kleine greppeltjes net wat makkelijker draaien onderin. Heb je een vetnippel onderaan de aandrijving bij het mes? Daar goed vet in houden.
Fast Eddy
@CoenNijenhuis

Niet teveel vet. Elke dag een klein pompje. Als je teveel vet erin drukt krijg je teveel druk op het mes.
+1
CoenNijenhuis
@Fast Eddy Klopt, dat versta ik onder goed vet in houden..😬 is een nippeltje in de vergeethoek vaak..
Fast Eddy
@CoenNijenhuis

Het vetnippeltje sneuvelt vaak ook als eerste door het zand en rommel.
de Leeuw IH
@Fast Eddy
Dat is bij de nieuwe herder maaikorf beter voor elkaar kan niet mis gaan, of de snelheid van het mes hoger zetten zit bij ons op scrollwieltje op de rupskraan ideaal voor dit soort werk
Fast Eddy
@de Leeuw IH

Te snel is ook niet goed. Als je iets speling op het wiebelmechanisme hebt geeft hij klappen aan het mes door. Waardoor het mes kan breken.
fendtford
Is dit stabiel ivm de smalle spoorbreedte?
GROENEDEERE
@fendtford
Deze zijn enorm stabiel ook echt gemaakt voor dit werk.
Motor pompen gasolie en olie zit allemaal tussen de rupsen wat het zwaartepunt naar beneden brengt.
fendtford
@GROENEDEERE ok. Bedankt voor de uitleg, weer wat info rijker 😁
+1
GerbertXL
@fendtford als je ruwe bewegingen maakt is het heel makkelijk om 'm op 1 rups te krijgen, het is echt zaak de arm soepel te bedienen. Maar dat went snel en ik heb nooit het idee gehad dat ie zou omvallen.
+1
GerbertXL
Nu knipt ie wel beter, d'r zat een stuk hout tussen 😅 .

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hooby LC 80 Megatronic III ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!