Foto van een Lemken Ploeg. De taaie klei weer proberen netjes weg te leggen.. Foto is geplaatst door koenclaas op 27-10-2022 om 11:04:11, met 27 reacties.

Lemken Ploeg

+3
koenclaas
Foto van een Lemken Ploeg. De taaie klei weer proberen netjes weg te leggen.

Reacties

agrotronfan
@koenclaas ook elektrische verstelling op de ploeg voor overbuik overrug te zetten? Of nog met spindels?
koenclaas
@agrotronfan deze is gewoon met spindels.
agrotronfan
@koenclaas oké was anders even benieuwd naar je ervaringen. Wij hebben wel elektrisch maar nog best vaak last dat het verloopt
Fendttrisixfan
@agrotronfan ben ook niet de grootste fan van dat elektrisch verstellen, hier ook de ervaring dat het met de tijd inderdaad wat verloopt
agrotronfan
@Fendttrisixfan wij hebben er ook al keer nieuwe regel ventielen opgehad maar soms gaat het een tijdje goed maar je kan er ook zo een halve dag mee prutsen dat die elke keer weer veranderd.
+4
valmet6400power
@agrotronfan
Wij hebben om diezelfde reden vorig jaar de 3 schaar verruild voor een nieuwe 4 schaar met spindels i.p.v. elektrische verstelling. Want je hoeft dan maar twee keer de trekker uit om het te verzetten namelijk vóór het afploegen en na het afploegen om ze weer terug te zetten. En voor de rest kan het niet verlopen dat is bedrijfszekerder dan elektrisch 😄
agrotronfan
@valmet6400power ik heb momenteel een demo ploeg van kverneland vind ploegwerk niet verkeerd alleen ben niet zo weg van de isobus bediening.
valmet6400power
@agrotronfan
Je moet er vertrouwen in hebben zullen we maar zeggen.. Onze vorige was ook een Lemken, deed het prima dus ook niet georiënteerd naar andere merken. Of demo’s geprobeerd 😄
agrotronfan
@valmet6400power vertrouwen is wel snel weg als je elk jaar bijna 150 hectare ploegt en je ziet dat de boel verloopt en na onderdelen vervangen dat het nog steeds gebeurd.
valmet6400power
@agrotronfan
Ja dan ben je er snel klaar mee inderdaad 😅
+3
MF 2725
Dat netjes weg leggen, lukt behoorlijk goed, zo te zien. 😄
2850Johndeere6R
Netjes hoor👌
joske1980
Welk type rister heb je ?
+1
koenclaas
@joske1980 w52 duramaxx
deufi
Dat ploegt heel netjes. Op het oog ligt is de voorste ploegsnede iets hoger. Ploegt je op de eerste schaar misschien een of twee cm breder dan de volgende scharen?
+1
koenclaas
@deufi ploeg met de sporen mee dus dan heb je wel eens een schaar die meer of minder pakt.
+3
radium45
Ik kan hier uren naar kijken. 😀
casejxu
@radium45 mooi werk afgeleverd of juist het feit dat je heerlijk rustig zit te kijken terwijl andere "druk" aan het werk zijn?
+3
radium45
@casejxu Haha, nee ik bedoelde dit als kijken naar dit stukje kwaliteit. Ik rij wekelijk naar Nijmegen en dan kom je ook door verschillende kleigebieden en dan vooral grond in de uiterwaarden van verschillende rivieren en dan is het het gewoon prachtig om naar het ploegwerk van de akkerbouwers en de loonwerkers daar te kijken.
+2
mdoornekamp
Erg netjes hoor. Met de Agrotron 150 ervoor?
+2
koenclaas
@mdoornekamp ja die trekt hem nog altijd mee als die maar grip heeft. Vermogen is nog nooit een probleem geweest.
+1
JD3010
Hoort dat steunwiel zover naar voren? Bij mij loopt die naast het 3e schaar.
koenclaas
@JD3010 ja is niet aangepast.
mdoornekamp
@koenclaas @JD3010 is dit een Juwel 8? Mijn wiel zat ook zover naar voren. Maar ik heb hem 1 vak terug gezet toen de 5e schaar erbij kwam
koenclaas
@mdoornekamp juwel 7 is dit.
mdoornekamp
@koenclaas ok. Juwel 7 kan best als 4 schaar. Met 5 schaar beter een juwel 8

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lemken Ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!