Foto van een Cat D6XE lgp Dit is de machine waar ik normaal gesproken dagelijks mee werk.Deze machine is nu anderhalf jaar oud en de vervanger vd D6T, dit is een hybride met een C9.3motor. Deze motor

Cat D6

+10
Mario-fransen
Foto van een Cat D6XE lgp
Dit is de machine waar ik normaal gesproken dagelijks mee werk.
Deze machine is nu anderhalf jaar oud en de vervanger vd D6T, dit is een hybride met een C9.3motor. Deze motor draait onder volle belasting een 600 toeren minder dan voorheen in de T serie. Daardoor zakt het brandstofverbruik ook van gemiddeld 34 ltr naar 21 ltr per uur, de motor drijft de elektrische aandrijving aan en geeft je ook 40% meer duw kracht. In deze lgp (low ground pressure) uit voering heeft een langere onderwagen 2 extra onderrollen voor meer stabiliteit en 91.5 cm brede rupsplaten. Met een ripper verhoogd blad en deze heavy duty platen komt de machine op een totaal gewicht van 28 ton.
En uitgevoerd met een Trimble Earthworks GPS systeem.
+1
schluterman
@Mario-fransen prachtige bulldozertje

Reacties

+1
MF 2725
MOOI!
deutz dx 470
Aha wij hebbe nog in lomm samengewerkt, dacht al die naam komt mij bekend voor 🤪
Mario-fransen
@deutz dx 470 ok zou zomaar kunnen, samen gewerkt…. Wat heb je gedaan of wat is je naam? Want met jouw deutz naam gaat er bij nog geen led lichtje branden.😉
+1
deutz dx 470
@Mario-fransen bij de concurrentie beusecom 🤣 ook d6 of vanalles wat toen in lomm 😅
+1
Mario-fransen
@deutz dx 470 concurrentie kennen wij niet, collega’s wel. Ok vorig in Lomm dan maar heb er
Dan nog geen gezicht bij, er zat regelmatig iemand anders daar op de bulldozer van Beusecom.
+5
Siete
Prachtige machine!!!
Mooie uitleg er ook bij. Dat is minstens net zo mooi als een foto 😉 Zelf ook zo nu en dan met een Bulldozer mogen werken, maar dat is wel een vak apart!!
+4
Mario-fransen
@Siete dankje, en begrijp je punt met uitleg,stoor me hier ook wel eens aan de beschrijving. Zie inderdaad veel “type” …. Aan het poseren daar en daar…. Ik
Lees graag ook meer waarom of wat is er bijzonder.
Een vak apart klopt voor zeer aparte mensen! Zeg ik zelf maar😉
+1
Siete
@Mario-fransen
Ja ik heb precies hetzelfde hoor. Stoor me dan weer niet zo zeer, maar mag graag het verhaal bij een foto lezen. 😀
Haha ja dat zijn je eigen woorden. Mag zelf ook graag grond verslepen hoor, dus ik deel die interesse wel. 😁
+1
Mario-fransen
@Siete ja storen is ook wel een groot woord, maar denk wel eens als de foto zo bijzonder is vertel maar waarom. Maar ieder zijn eigen ding en Interesse natuurlijk. Grond verslepen kilveren bedoel je?
Siete
@Mario-fransen
Klopt helemaal. Neus maar eens rond tussen mijn foto's dan wordt het wel duidelijk. Haha 🤭
+1
Mario-fransen
@Siete nou heb mijn neus net even door je foto album geduwd, ik snap je punt nu.😉 en begrijp nu ook waarom je vd week aan het dromen was van een scraperbak aan die dumper.👍🏻
Siete
@Mario-fransen
Haha 👍 Ja 1 foto zegt meer dan 1000 woorden. Kun je wel bedenken dat het aantal foto's van mij een heel verhaal maakt 😂😂😂
+1
T.Tanis
Mooi spul👌
JohnDeere5085
Flinke koelinstallatie erop om elektro motoren etc. koel te houden zeker of valt dat mee?
+1
Mario-fransen
@JohnDeere5085 nee word door de olie gekoeld.
+1
JohnDeere5085
@Mario-fransen Bijzondere machine
bart-spies
Ik heb zelf ook een keer het genoegen gehad om van een L130 over te stappen op een kommatsu bulldozer. Voor een eerste keer ging het baanschuiven voor geen meter, maar het ging als de brandweer. Zelf zou ik alleen de afwisseling missen die je bijvoorbeeld met een shovel of een kraan wel hebt
+2
Mario-fransen
@bart-spies ik heb zelf meerdere jaren op de kraan gezeten in het grondverzet en de sloop. Klein 20 ton tot 130ton. Nu al weer een hele tijd op de bull, zit nog regelmatig op andere machines maar vind het prima zo. En ieder z’n interesses ik heb totaal niks met een shovel dus ieder z’n ding.
Jotke
Iets in mij zegt dat dit bedrijf hier ook bij de ruilverkaveling de hilver heeft meegedraaid maar kan het ook helemaal mis hebben. Dat was een Komatsu volgens mij. Nu een 11 jaar geleden. De ruilverkaveling was van 2009 t/m 2011.
Mario-fransen
@Jotke we hebben in de firma een Komatsu D65 PX. Ik weet echter niet of die daar gedraaid heeft, op dat project. Ik weet wel dat Emonds uit Gemert daar gestaan heeft die tijd.
De komatsu is ook in 2011/12 nieuw geleverd. Dus je zal hem op een ander project gezien hebben waarschijnlijk. We hebben 3 bulldozers een Cat D6XE op foto en de Komatsu uitgerust met pat blad (24 ton).
En de liebherr 714 die in de 2 filmpjes aan het draaien was (14 ton) is het afgelopen jaar vervangen door een nieuwe Cat D5 LGP (19ton) ook uitgerust met pat blad en Trimble earthworks gps systeem.
+1
Jotke
Quote Reactie van @Mario-fransen:
Komatsu D65 PX.

Het was wel dat type maar wel een oudere als ik jouw foto zo zie. Zal dan inderdaad wel dat andere bedrijf geweest zijn. Op de foto zie ik niet van der Bruggen op de Bulldozer staan.

Denk dat ik van der Bruggen dan op de oude vuilnisbelt in Tilburg waar nu de Leyhoeve, Renova en van der Valk zitten heb bezig gezien.
+1
Mario-fransen
@Jotke dat kan zeker kloppen, daar was de machine nog vrij nieuw. 1 van zijn eerste klussen, de D6T waar ik toen mee draaide heeft daar ook gestaan. Ik heb daar de taluds af moeten werken van de geluidswal langs de A58. Deze taluds waren 40% samen met droge grond kon de Komatsu ze niet maken, nog een min punt van de lage Sprocket aandrijving. De ketting loopt dan vol en je verliest kracht te veel weerstand en het houd op.
Mario-fransen

(klik om te vergroten)

De Komatsu D65 px
Mario-fransen

(klik om te vergroten)

De Cat D5 LGP

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Cat D6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!