Foto van een Deutz D5505 met strautmann bloktomaat. Bord vol scheppen voor de dames. Foto is geplaatst door Deutz 8006spezial op 28-10-2022 om 15:28:48, met 53 reacties.

Deutz D5505

+4
Deutz 8006spezial
Foto van een Deutz D5505 met strautmann bloktomaat. Bord vol scheppen voor de dames

Reacties

+1
Fleckvich op stal staan?
+2
Deutz 8006spezial
@johndeere6910forever jongvee en droge koeien zijn binnen, melkvee wordt nog geweid zolang ze tevreden zijn

Kruizen nu ongeveer 18 jaar in met fleckvieh en sinds een jaar of 5 met drieweg van noors of zweedsroodbont/viking red
+2
Massey 2705
Mooi hollands plaatje zo....! 👍
Deutz 8006spezial
@Massey 2705 bedankt!

Maar hadden ze dan niet in het weiland tussen de co2 en methaan dampen moeten staan? 😜
+1
ronald-deutz-fahr
@Massey 2705 goed om te lezen dat jullie daar aan de andere kant van de plas nog iets positiefs denken bij ‘Hollands plaatje’.
De sfeer onder de boeren verandert flink, en dat terwijl de melkprijs ongekend hoog is. Diep en diep treurig wat hier gebeurt…
+2
Massey 2705
@ronald-deutz-fahr ik volg jullie politiek op een afstandje.....! Ik ben blij dat ik daar geen last van heb. Sterkte in de strijd....!
mf 6150
Goh wat een brokken heb je aan het voerhek🤙, hoe komen de 3 weg uit de verf?
Deutz 8006spezial
@mf 6150 brokken in de zin van tmr kv of bedoel je blokken van vee?

Opzich wel tevreden we liepen er met de holstein x fleckvieh kruizing voornamelijk tegen aan dat ze steeds groter en breder werden en de stal groeide niet mee. Nu de 3weg kruizing en die zijn beduidend kleiner maar produceren niet minder.

Zijn vooral met inkruizen begonnen vanwege het hoge aandeel gras wat we in de koe willen hebben
mf 6150
@Deutz 8006spezial
Brokken van vee
zettelmeyer
@mf 6150 mooie vleesbeesten inderdaad! 😅
Baltus_steyr
@zettelmeyer geen beesten voor jouw in de stal haha!
+1
Deutz 8006spezial
@zettelmeyer kun je nagaan hoeveel geld er verdient werd als we 100% holstein hadden en met een robot molken 😉 nu moeten we het van de vlees opbrengsten hebben natuurlijk
zettelmeyer
@Deutz 8006spezial hahaha ja idd gelukkig is die prijs ook goed! Hoeveel wegen ze geslacht bij jullie?
+1
Deutz 8006spezial
@zettelmeyer laatste kwartaal weinig weg gedaan, kan het verschil tussen een 100% holstein (die knap in het vel zat) en een dikke fleck van 9 jaar met een week vertellen dan krijgen we weer een bonnetje binnen.
zettelmeyer
@Deutz 8006spezial ik ben benieuwd de laatste 2 wogen meer als 400 kg geslacht.
+2
mf 6150
@zettelmeyer
Gelukkig heeft iedereen z'n eigen systeem haha. Wij zijn voorzichtig ook wat aan het inkruisen, als je weet wat je doet kan je er voldoende uithalen. Maar wel oppassen idd dat je niet teveel vlees krijgt
Baltus_steyr
@mf 6150 hier zijn we ook al redelijk bezig met inkruisen. Met een eigen flv stier en met 2 stier adviezen van Bayern Genetik. Ik wil zeker wel de melk en gehaltes eronder houden van de holstein en de robuustheid fokken van fleckvieh.
+2
cb6520
@Baltus_steyr wij hebben ook wel veel kruislingen. Ik ben er iets minder van het inkruisen maar op dit moment is de koe met de hoogste lactatiewaarde een 25% fleckvieh. De jersey kruislingen zijn op 1 na allemaal na de slacht gegaan. Ik denk dat kruislingen wel goed kan uitpakken maar een matigeholstein word ook een matige kruisling.
zettelmeyer
@mf 6150 hier ook kruislingen gehad en die vielen allemaal om.... eerste keer kruizen is mooi maar daarna gaat het van je af ben ik van mening
mf 6150
@zettelmeyer
Oke kruisde je door, terug of 3 weg?
zettelmeyer
@mf 6150 nee veestapel destijds bijgekocht en zate wat kruislinge bij tussen. Die konde het harde mileu hier niet aan....
CaseCS130
@zettelmeyer hoeft niet perse, maar met jou bedrijfsvoering ben je idd met alleen HF het beste af denk ik.
We hebben hier ook wel wat verschillende rassen voorzichtig geprobeerd, fleckvieh en montbeliarde was bij ons geen succes. Brown swiss kruislingen voldoen het beste hier dus voorzichtig aan komen daar steeds meer van.
Baltus_steyr
@CaseCS130 waarom voldoen flv en montebelairde niet bij jullie en brown swis wel? Kruisling fleckvieh en brown swis is ook wel leuk!!
CaseCS130
@Baltus_steyr De flecks en montbeliardes zijn te lomp voor onze stal. En dan ziet het er wel heel robuust uit maar kunnen ze zich slecht redden. Ook vond ik dat ze snel op zichzelf gaan passen als je ze redelijk sober voert, wij proberen ook veel uit eigen gras te melken en weinig voer aan te kopen. Dan zit een Brown Swiss veel dichter tegen HF aan met veel betere klauwen maar misschien iets minder melk aanleg, maar die aanleg benutten wij toch niet.
Noors en Zweeds roodbont zijn opzich ook leuke beestjes, ook een aantal van geprobeerd maar de klauwen vallen me toch wat tegen en die ik heb zijn wat taai te melken.
+1
ronald-deutz-fahr
@CaseCS130 opvallend! Hier hebben de kruislingen juist minder last van de oude maatvoeringen als de holsteins van ‘vroeger’,die waren toch wat hoger en langer, de fleckvieh’s vooral breder. Monties geen ervaring mee, die breken de stal af ben ik bang…
En vervetting/om zichzelf denken herken ik op niet zo, nu weiden we wel veel, en niet heel rijk rantsoen, Maar toch altijd een deel snijmais en 1a2kg krachtvoer aan het hek.
+2
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Ja zo heeft iedereen weer z'n eigen ideeën en ervaringen. Ik heb wel veel lengte in de boxen maar weinig breedte en daar niet flexibel in door waterbedden.
Voor de rest ben ik een fokker van niks dus vooral niet mijn adviezen serieus nemen.
+1
ronald-deutz-fahr
@CaseCS130 zo is het overal wel wat… hier is juist de lengte de grootste beperking. Al is de rest ook krap genoeg hoor
Best zat toch als je als ‘waardeloos fokker’ koeien fokt waar je tevreden mee ben.

Ik heb zelf ook niet zo’n fokkerij boer, vind het al gauw best als de koe maar een beetje degelijk in elkaar zit 😅

Hoe bevallen de waterbedden verder? Je hebt ze al langer vermoed ik, omdat je ze graag breder wil? Blijven ze beetje stroef of worden ze glad als ze nat zijn?
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr de eersten gaan nu naar de 20 jaar, dus levensduur is super. Jij noemt het grootste nadeel, ze willen inderdaad wel glad worden als ze nat zijn. En de vaste breedte is een nadeel, voor de rest wel tevreden van.
newholland6640
@CaseCS130

Keer flexibele ligboxen erin als ze aan vervanging toe zijn
Baltus_steyr
@CaseCS130 oke, dat had ik niet verwacht. Maar een ieder zijn eigen ervaring. Je moet zeker doen wat goed bij je past. Ik wil hier proberen meer te gaan weiden en dat in combi met kruidenrijk. En ik denk dat juist een flekkie beter gras kan verzetten dan een hf 😁
+2
Deutz 8006spezial
@CaseCS130 @zettelmeyer ik denk dat als je idd een rijk rantsoen aan het voerhek draait en weinig weidt je er niet over prakiseren moet.

Hier moet het voornamelijk van gras geproduceerd worden, wij krijgen het niet recht gerekend om een wereld aan voer over de dam te laten komen en met kuil te blijven zitten. Ook zijn we fanatieke weiders dus het ras koe moet gewoon over een gras/kuilrantsoen kunnen waarbij je niet even gemakkelijk bij kan sturen met meer energie doormiddel van meer mais oid.

We hebben nog een 4 a 5 100% holsteiners lopen. Doen het goed maar je kent ze er direct uit als de gras kwaliteit niet goed genoeg is

Iedereen is welkom om een berichtje te doen als hij in de buurt is, wil dan alles wel vertellen. melken beslist niet slechter dan een ander. Maar heb geen zin om bedrijfsgegevens op internet te zetten.
+1
CaseCS130
@Deutz 8006spezial Nee moet je ook niet doen, gaat een ander niks aan. Ik ben daar ook wel terughoudend mee.
+2
Ruben-Wind
@Deutz 8006spezial hier om de zelfde reden ook in gaan kruisen met fleckvieh, de vorige boer was er ook al wat mee aan het experimenteren geweest. Als vaars gaven ze minder als zuiver hf, daarna meer.

Sinds 1,5 jaar Fleckvieh stier tussen de koeien, hebben daar nu mooie kalveren van. Stier kalveren brengen gemiddeld ook 100€ meer op.
Deutz 8006spezial
@Ruben-Wind dat is onze ervaring idd ook, als vaars zijn het zeker geen uitblinkers. Met de 2de lactatie kunnen ze leuk mee komen, maarvanaf de 3de lactatie produceren ze gewoon gemakkelijk een beste klets melk.
newholland6640
@CaseCS130

Hier ook wel vanan alles lopen. Maar met bs is het wel gruwelijk op de hoogte maat letten. Hoe gaat dat bij jullie?
CaseCS130
@newholland6640 niet meer als bij HF. Wisselt wel eens wat bij ons.
newholland6640
@CaseCS130

Oke hier wel wat geschrokken van de hoogte van sommige bs stieren. Letten er nu wat op en dan gaat wel mooi.
Baltus_steyr
Heb je het voerhek wel robuust genoeg? 😁
+2
Deutz 8006spezial
@Baltus_steyr 🤣 naar mijn ondeskundige oordeel ga ik ervan uitdat deze spinder highline voerhekken toch minimaal 30 jaar mee kunnen. De eerste 4.5 zijn al om
ronald-deutz-fahr
@Deutz 8006spezial oogt wel lekker degelijk 👌🏻
Hier paar jaar terug gebruikte spinders in de stal geschroefd, die vallen nog niet helemaal mee, meer dan de helft heeft al een versteviging in het midden. Maargoed is oude rommel dus zoveel kunnen we er niet van vinden. Zijn stuk lichter als jouw hekken.
Kun jij ze nou met zo’n lipje bovenop per koe vast zetten?
+1
RaHeados
@ronald-deutz-fahr als ik het goed zie zijn het zelfde soort die wij hebben. Daarmee zet je alle koeien vast met de hendel. Dan gooi je het klepje om van de koeien die je vast wilt houden en doe je de hendel weer op los. Dan gaan alle hekken los behalve waar t lipje van omgegooid is.
+1
Deutz 8006spezial
@RaHeados ja precies dat, werkt mooi en vlot
+1
Deutz 8006spezial
@ronald-deutz-fahr ja dit zijn de zware uitvoering en met onderkant open zwaaiende hekken. Tot nu toe nog geen beter hek gevonden in mijn ogen. Gebruiksvriendelijk door 1 hendel met los, vastzet en in 1x alles dicht trekken stand. Indd lipjes boven op zodat je 1 koe kan vast laten staan en de rest los gooit.
ronald-deutz-fahr
@Deutz 8006spezial mooi complete hekken Indd, vooral die alles in 1x dichtzitten stand. Gebruik je dat in de praktijk veel?
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Wij hebben dat hek ook, gebruiken dat niet heel veel. Lipjes voor individueel vastzetten wel. Hek nu 10 jaar in gebruik en is nog perfect
+1
Deutz 8006spezial
@ronald-deutz-fahr wij voeren savonds voor melken bierborstel en de mineralen. Dan gaat het voerhek wel dicht en doen we onder melken elke keer een stuk open zodat elke koe wel zijn benodigdheden binnenkrijgt en niet 1 koe 3 plekken leeg kan vreten

Klinkt wat bewerkelijk maar staan veel te wachten onder melken
CaseCS130
@Deutz 8006spezial Oh, dat doen wij niet. Er is vroeger eens een elektronisch voerhek geweest die dat uit zichzelf kon, meende van brouwers. Was zijn tijd misschien wat te ver vooruit, heeft geen opgang gemaakt al zou dat mij nu wel passen.
+1
Deutz 8006spezial
@CaseCS130 ja precies, denk ook dat gemengd voeren al sneller in opmars kwam toen.

Het is voor ons maar een beetje meer werk en na melken kan je nog mooi even een koe insemineren of behandelen. Dan ben je er voor de rest van de avond ook van af
+1
a3vandiejen
Prachtige foto.
MaartenMandemaker
Nette stal! En een mooie 'trekker zo'n 05 serie.
+2
Deutz 8006spezial
@MaartenMandemaker zeer bedankt, brengt na 40 jaar nog steeds geld op en zal ook nog wel een poos moeten 😜

Ja prachtige serie, is ook aardig zwaarder gebouwd dan de 6206 van ons. Persoonlijk ben ik helemaal weg van dezecabrio ondanks dat hij niet gesynchroniseerd is
+1
MaartenMandemaker
@Deutz 8006spezial 40 jaar maakt niet uit, hij is wel goed bijgehouden!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5505 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!