Vandaag weer een stuk aardappelland geploegd,  maandag mooi tarwe zaaien voor de regen uit.. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 29-10-2022 om 18:11:44, met 21 reacties.

Massey Ferguson 6615

+6
Vandaag weer een stuk aardappelland geploegd, maandag mooi tarwe zaaien voor de regen uit.

Reacties

+2
MF 2725
Komt er mooi bij te liggen, zo!
Rotoreggen en zaaien in 1 werkgang?
+5
@MF 2725 Bedankt, we zaaien met een voorzetwoeler met de middelste tanden eruit, om de wielsporen los te trekken. En de schijveneg voorop op het zaaibed te maken. Kopeggen is op onze grond niet altijd een succes omdat de grond snel te fijn word, en dan wil het wel dichtslaan, vooral als er ganzen op komen.

(klik om te vergroten)

MF 2725
@MaartenMandemaker Daarom ook mijn vraag. Rotoreggen leek mij overbodig.
+2
@MF 2725 Afgelopen week een ander perceel gezaaid

(klik om te vergroten)

+1
@MaartenMandemaker zit er nog een bepaalde theorie of gedachte achter de afstelling van de vorenpacker arm. Moet de pakker vlakbij de ploeg, of juist veraf?
+3
@ronald-deutz-fahr Het liefst zo dichtbij mogelijk, dan werken de krachten het minst door op de ploeg. Maar hij moet hem wel ver genoeg bij de voor weg leggen zodat je er nog fatsoenlijk bij langs kunt rijden met aanhaken. Als ik de ploeg op z'n breedst zet leggen hij hem te ver weg nu. Normaal ploeg ik 1.80 breed, zo heb ik de armen ook afgesteld. Dan pakt hij hem altijd mee
+1
mdoornekamp
Mooie grond hoor. Ploegen met 4 cil.💪
+2
@mdoornekamp Eerder stond er een 110 pk 6 cilinder voor. Verbruik zat op 14 liter per ha vandaag
+1
mdoornekamp
@MaartenMandemaker 1 ha /u ploegen lukt wel zeker
+1
@mdoornekamp vandaag een stuk van 8 ha geploegd in 8 uur inclusief de kopakkers. Wel een stuk van 750 meter lang
+2
arjanvw
Mooie foto! Ideale omstandigheden om de tarwe er netjes in te krijgen!
+2
@arjanvw Klopt, uitzonderlijk zo eind oktober
zettelmeyer
Waarom niet in 1x met de voorzetwoeler en zaaimachine erover. Grond ligt toch al mooi voor het ploegen? Tot wanneer kan je wintertarwe zaaie?
@zettelmeyer Dat kan inderdaad ook, maar dan zitten er gelijk al ganzen op die de kleine aardappels opvreten, ende bodemherbicide die ze in de aardappels gebruiken wil dan ook nog wel schade geven in de tarwe.
+1
Onze buren hebben vorig jaar tussen kerst en oud en nieuw nog wintertarwe gezaaid. Dat stond er ook mooi op afgelopen zomer
zettelmeyer
@MaartenMandemaker ik kan nog land bij huren en daar staan nu lelies op. Zijn met een klein maandje erruit en dat is me te laat om gras te zaaien. Dacht mooi tarwe er in en dan gps van maken.
arjanvw
@zettelmeyer Dat lukt dan nog wel, hier zeggen ze wel dat het tot half januari kan. Dorsen misschien nog wel interessanter..
zettelmeyer
@arjanvw oke dankje! Ja dorsen ook wel aan gedacht alleen zit zelf met de opslag... en aangezien we veel stro moete bijvoeren om het rantsoen goed te krijgen dacht ik hier aan, zwadmaaien en dan 2 dage droge en dan hakselen. Beetje de Canadeze manier. Mits het weer het toelaat
arjanvw
@zettelmeyer voor graan opslaan moet je idd wel een beetje op voorbereid zijn. Kan heel simpel, maar moet je wel ruimte voor hebben. GPS is dan wat eenvoudiger!
+2
@zettelmeyer Net wat @arjanvw zegt, dat kan nog prima. Ik wil na de bieten ook nog tarwe zaaien. Dat duurt ook nog wel een maand. Na half januari kun je ook zomertarwe zaaien mocht het wel anders lopen qua weer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6615 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!