Het is en blijft een prachtige combinatie, ook voor mij persoonlijk. Het is een beeld van op de Retro Oogstdag en achter het stuur zit Johan Van Deynze. Het stuur is dan weer eigendom van diens neef,

Landini 14500

+15
MMaarten
Het is en blijft een prachtige combinatie, ook voor mij persoonlijk.
Het is een beeld van op de Retro Oogstdag en achter het stuur zit Johan Van Deynze. Het stuur is dan weer eigendom van diens neef, Stefaan Van Deynze. Samen vormden zij een team in de hakseldemonstratie tijdens de Retro Oogstdag 2022.
Zowel Stefaan als Johan reden vroeger in de maisoogst bij loonbedrijf Matthijs uit Ursel (B). Daar waren de huismerken Claas en Landini. Stefaan opende later dan ook nog een garage, waar vooral vrachtwagens en opleggers worden gerepareerd, maar vroeger deed hij ook in Landini tractoren. Het is dus niet vreemd dat er Landini in zijn trekkerpark zit.
Meerdere Landini's zaten er al in, maar een 14500 zat nog niet in de collectie.
Enige tijd terug kwam ons ten ore dat loonwerker Leeuwerck uit Dikkebus (B) zijn loonwerk activiteiten stop zette. Het was dan ook de uitgelezen gelegenheid om eens te polsen wat er met zijn Landini tractoren (in onberispte staat!) ging gebeuren. We tipten dan ook Stefaan en zo ging de bal aan het rollen. Twee Landini liefhebbers leerden elkaar kennen en en verkoop werd gesloten.
Op de trekker staat dan ook nog de naam van de vorige eigenaar, Leeuwerck - Dikkebus. Maar het bedrijf opereerde onder de naam Meko, wat de afkorting was van MEKanische Oogstwerken. Een klein wist-je-datje 😉
Terug naar het verhaal, Stefaan reed op de Retro Oogstdag met zijn eigen Claas SF 70 hakselaar en Johan dus met de Landini en een zelfbouw silagewagen. De silagewagen werd zelfgebouwd door de familie Matthijs uit Ursel (B) waar beide heren dan ook vroeger gewerkt en gereden hebben.
Ten huize Matthijs reed men met een Claas SF 80 en een Landini 12500, op enkele details na was het bijna een kopie van vroeger, inclusief de chauffeurs!
De slogan van De oude doos is : ' Doet het verleden herleven '. Wij kunnen die evengoed gebruiken voor de Retro Oogstdag lijkt mij.
+5
Svendt28
@MMaarten Prachtige Landini en een mooi verhaal. Goed dat die bij een echte liefhebber is terecht gekomen. 👍
+5
MMaarten
@Svendt28 Dat vinden wij ook! En gelukkig word ermee gewerkt zodat we enkele fotoreeksen met deze prachtige trekker kunnen maken !

Reacties

+5
wilbertkw
Mooie uitleg erbij 👌👌
+3
Massey 2705
Mooie uitleg van de oogst dag , en een prachtige foto van deze Landini...
+2
a3vandiejen
Weer schitterend Maarten, text en foto.
+4
Towaberg
Hier kan ik van genieten 👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini 14500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!