Foto van een Claas Torion 535 druk bezig met voer laden 🙈.. Foto is geplaatst door ZetorTwente op 30-10-2022 om 07:23:23, met 14 reacties.

Claas Torion

ZetorTwente
Foto van een Claas Torion 535 druk bezig met voer laden 🙈.

Reacties

Fast Eddy
Nieuwe shovel? Heeft deze ook achterwielbesturing?
+1
ZetorTwente
@Fast Eddy Nieuwe shovel ja, is gelijk aan liebherr compact, dus geen sturende achteras.
Fast Eddy
@ZetorTwente

Mooi ding. Jammer dat het geen stereo is.
Veel werkplezier ermee.
SJB533
@Fast Eddy
Waarom jammer?
Fast Eddy
@SJB533

Ieder zijn eigen toepassing natuurlijk. De stereo is een heel stuk wendbaarder.
SJB533
@Fast Eddy
Wendbaar wel, maar ik ben er geen fan van
Fast Eddy
@SJB533

Met stereo zijn ze wat minder handig in oneffen terrein. Maar op een erf is het ideaal.
SJB533
@Fast Eddy
Als de besturing op de achteras te blokkeren was, was het stukken beter.
+1
ZetorTwente
@Fast Eddy Stereo is ons te hoog kunnen we niet alle stallen mee in, en meer techniek = meer kans op storingen/onderhoud. En een 5 tons Stereo kan niet met high lift geleverd worden.
Fast Eddy
@ZetorTwente

Ik weet niet wat de techniek van de nieuwe stereo is. De oude was met stuurstangen. Je had dan alleen een stuk of zes vetnippels extra om te smeren. Als je juist een shovel wil die hoog kan snap ik dat dat lijdend is. Hier kunnen jullie de komende jaren wel weer mee vooruit. Nogmaals veel werkplezier ermee.
Derkmax
Mooi hoor, welk merk/ type kuilhapper is dit, en wat is het gewicht ? Kan de Claas dit makkelijk doen? En dit is dus een high lift ? Veel vragen, maar ben ook naar andere shovel aan het kijken..
+2
ZetorTwente
@Derkmax Kuilhapper is een flingk khxl1420, weegt leeg net geen 1000 kilo, en je pakt er ongeveer 700kg snijmaïs in mee. Kan de Claas goed doen, met beleid natuurlijk. Het was wel flink wennen aan het pendelen in het knikpunt, hierdoor zwaait de giek letterlijk voor je neus met bak op hoogte. Deze heeft ook een lange giek inderdaad, dat was een van de doorslaggevende punten van deze shovel. Verder zou m'n tip zijn, wat je ook koopt probeer eerst een demo. Voor een grote bak is deze shovel goed geschikt, ook om z'n opbreekkracht, maar een palletvork valt moeilijk mee te werken, slecht zicht en slechte kinematiek/parralelgeleiding. De shovel geeft af fabriek ook niet z'n hele hydraulische vermogen op de derde functie, dat is uiteindelijk door liebherr duitsland in de software opgelost
Derkmax
Bedankt voor je reactie !
Zal kijken of er een demo beschikbaar is..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Torion ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!