Kijk, daar heb je Graafstra (Appelscha) × met een Grimme Varitron 470.. Foto is geplaatst door jellehoekstra op 03-11-2022 om 19:55:29, met 6 reacties.

Grimme Varitron 470

jellehoekstra
Kijk, daar heb je Graafstra (Appelscha) × met een Grimme Varitron 470.

Reacties

MaxxuM4ever
Moeten jullie nog veel rooien? Zetmeel of consumptie aardappelen?
jellehoekstra
@MaxxuM4ever consumptie aardappelen nog ongeveer 25 ha
+2
MaxxuM4ever
Wat dat betreft geeft licht land wel rust met de oogst, je krijgt ze er bijna altijd wel uit zeker in tegenstelling tot klei.
jellehoekstra
@MaxxuM4ever dit jaar sowieso wel
+1
PieterA
@MaxxuM4ever Ligt ook aan je draagkracht. Op klei zak je niet zo ver weg. Op zand soms wel. Ook onder natte omstandigheden kun je op zand of lichte zavel niet rooien. Je smeert dan de aardappelen dicht, waarna ze in de bewaring gaan rotten.

Hier konden we onder de natte omstandigheden dit jaar eerst alleen de kleipercelen rooien. Op gronden Tot 25% slib zakte je weg en smeerden de aardappelen dicht. Boven de 25% liep als een trein.

Wij hadden vroeger grond van 15 - 60 % afslibbaar. Dan hoef je stukken minder slagvaardig te zijn dan nu met grond tussen de 8 en 25% afslibbaar. Vooral in het najaar heb je veel meer dagen om te ploegen en te zaaien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Grimme Varitron 470 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!