Foto van een Fendt 1046, aan het tarwe zaaien.Gisteren mijn tarwe laten zaaien, de loonwerker kwam met deze bengel af. Ik had hem nog niet eerder gezien, ik wist niet dat ze zo'n grote trekker hadden.

Fendt 1046

+2
wotan2
Foto van een Fendt 1046, aan het tarwe zaaien.
Gisteren mijn tarwe laten zaaien, de loonwerker kwam met deze bengel af. Ik had hem nog niet eerder gezien, ik wist niet dat ze zo'n grote trekker hadden. Ff op mee gereden, GPS en alles automatisch. Als alles ingesteld is, heeft de chauffeur eigenlijk niks meer te doen.
De trekker beschikt over een Rüfa inrichting, die ze nooit gebruikten aldus de chauffeur/eigenaar. De trekker was een demotrekker en gekocht zoals ie er stond.
Siete
@wotan2
Kan deze combinatie 2soorten in 1x zaaien? Voor op een tank en achter op de zaaier ook. Zie je niet veel volgens mij. 🙂
+1
wotan2
@Siete is volgens mij extra vooraad, en eigenlijk een veredeld vulstation voor de tank achter, we hebben al het zaad voor geladen.

Reacties

reinder-mf
Bijzonder, zo’n grote trekker voor dit werk. Iets meer dan de helft van de pk’s zou dit ook wel kunnen op deze grond. Ondergrondverdichting wordt blijkbaar nog pittig onderschat bij zulke bedrijven?
+2
16045HSX
@reinder-mf Het is weer dezelfde discussie. Misschien wordt trekker voor veel meer andere dingen ingezet, grondverzet bijvoorbeeld, en moest dit even tussendoor.
+3
valmet6400power
@reinder-mf
Pas maar op wat je zegt anders krijg je straks @Fendt926Driver weer over je heen die het dan afgunst noemt. 😂😂
stannetje96
Waar dienen die schijven achter voor?
wotan2
@stannetje96 schijven zijn voor de spuitsporen te maken; 2 pijpen per schijf gaan dicht en de schijf erachter zakt om het spoor te accentueren. Hier is hij dat nog aan het instellen. Afhankelijk van de ingestelde spuitbreedte zakken er om de zoveel banen 1 of 2 schijven.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 1046 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!