Eind oktober zijn de aardappels onder mooie omstandigheden gerooid en hebben we aansluiten gelijk wintertarwe gezaaid. Bij tarwe na aardappels heeft het bij ons de voorkeur heeft om NKP toe te passen

Deutz-Fahr Agrotron 6190

+4
deufi
Eind oktober zijn de aardappels onder mooie omstandigheden gerooid en hebben we aansluiten gelijk wintertarwe gezaaid. Bij tarwe na aardappels heeft het bij ons de voorkeur heeft om NKP toe te passen indien de omstandigheden het toelaten. We rijden nu al een paar jaar met deze combi, met 6 potige voorzet woeler met en dat bevalt prima. Waar nodig kunnen we de grond met frontcultivator los maken en anders dient hij met 1200 kg als prima frontgewicht. Dat frontgewicht is ook wel minimaal noodzakelijk want met 400KG zaad in de tank, komen de voorwielen nogal makkelijk los van de grond indien alles gestrekt opgetild wordt. Trekker tilt de combinatie vlot, dat is toch wel een voordeel van veel hefvermogen.

Reacties

+10
deufi
Met volle zaadtank is er niet veel nodig om de voorwielen van de grond te krijgen.

(klik om te vergroten)

+3
deufi
Maar bij rustig aan doen blijven de wielen gewoon aan de grond, ook bij gestrekte combinatie.

(klik om te vergroten)

+4
DANOONTJE POWERR
Prachtcombi!
+1
deufi
+2
mdoornekamp
Mooi spul. Alles mooi in 1 werkgang. En zaaien in onbereden grond. Welk merk woeler is dit? Geen Rabe toch
deufi
@mdoornekamp ja in een werkgang werkt erg goed. Woeler is een agripol. Hebben we in Polen laten bouwen. Hiervoor hebben we een Kverneland cli op demo gehad, maar die deed het een stuk minder goed dan deze.
Dit is een hele degelijke en zware machine met hydraulische hefinrichting, wat ideaal is met aankoppelen van de rotorkopeg en met verstellen.
+2
Fendt412vip
@deufi Wat beviel je niet aan de CLI? Ik heb er sinds kort 1 met 4 tanden en vind dat hij netjes werk aflevert. Ik heb de wintertarwe ook op dezelfde manier gezaaid als jij maar dan op bietenland.
+2
Jeroen 86
@Fendt412vip ik snap het nut niet van een CLI of iets gelijkaardigs met 4 tanden. De grond waar de wielen van de trekker op rijden word niet losgemaakt. Wij gebruiken zelf een Rabe combidigger met 6 tanden
+1
Fendt412vip
@Jeroen 86 De tanden zitten juist achter de wielen van de trekker. In het midden breekt hij minder op maar op kleigrond wel voldoende. Op lichtere (zand)grond is 6 tanden wel wenselijk. Op onze kleigronden vind ik 6 tanden te intensief werken waardoor de grond (en achtergebleven aardappelen) te veel gemengd worden.
Jeroen 86
@Fendt412vip ik heb 2 jaar geleden is een tand cli gebruikt en daar liepen de wielen mooi tussen de 2 tanden door
Fendt412vip
@Jeroen 86 Dat is inderdaad wel zo maar mijn ervaring tot nu toe is dat hij het wielspoor voldoende losbreekt. Misschien is dat onder nattere omstandigheden anders.
+2
deufi
@Fendt412vip de cli met 4 poten maakte de grond niet voldoende los. De sporen zag je later in het seizoen terug. De 6 poot zou volgens dealer op onze grond niet gaan omdat die vol loopt. Achteraf komt dit omdat de tanden bij cli te schuin staan naar ons idee en teveel optilt. Met onze huidige geen last van. Verder vonden we de cli fragiel door het onnodig hoge frame/ poot lengte, wat hier in de buurt naar verluidt al leidde tot gebogen frames. Tot slot miste de hydraulische hef, wat toch wel een must have is.
+1
Fendt412vip
@deufi Aha, duidelijk. Ik ben benieuwd of ik de hydraulische hef nog ga missen, tot nu toe in elk geval niet.
2850Johndeere6R
@mdoornekamp lijkt me Vss woeler aan de kleur te zien.
+1
PieterA
Ziet er netjes uit! Wel handig die zwenkwielen voorop de culter.
+1
mdoornekamp
@PieterA
Quote:
zwenk wielen

Ik rij altijd rechtdoor met grond bewerking. Mijn banden rol voorop heeft ook geen zwenk wielen. Loopt ook rustiger over geploegd land.
deufi
@mdoornekamp @PieterA zwenkwielen werkt inderdaad handig. Zeker bij de percelen waar een bocht in zit loopt hij er vloeiend doorheen. In de ploegsnede gebruiken we de cultivator niet, want dan gaat de front kopeg eraan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6190 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!