Foto van een Volvo BM 810 met een oude brimont kieper. Foto van enkele jaren geleden, heerlijk kon die Volvo brullen met die kieper eraan. Een goede vracht erin maakte de turbo heerlijk wakker, en voo

Volvo BM 810

+7
Mario-fransen
Foto van een Volvo BM 810 met een oude brimont kieper. Foto van enkele jaren geleden, heerlijk kon die Volvo brullen met die kieper eraan. Een goede vracht erin maakte de turbo heerlijk wakker, en voor de Volvo kenners heerlijk janken als het gas los gaat.💪🏻

Reacties

+1
RVM
Van wie is die kipper?
+1
Mario-fransen
Is een oude van Leo v Gog, nu van een boer hier uit de buurt.
+1
RVM
Eikhofweg toevallig?
Mario-fransen
@RVM nee dichterbij😉 2,5 km verder als waar ik woon. Tenminste daar hoort die kieper thuis, foto is op de Langstraat in Deurne waar mijn zus woont.
RVM
@Mario-fransen laat maar eens weten als ze er ooit vanaf willen. Zoek nog wel zoiets.
+1
Mario-fransen
@RVM haha als ie dat zal willen, komt ie 2,5 km verder naar Liessel. 😉 maar hij doet hem niet weg, zowel kun je hem bij mij huren🤭
Dennis_dB
@RVM Ik heb nog wel een Mullié in de aanbieding.
RVM
@Dennis_dB ik zoek een kipper op aftakas
MF 2725
@RVM in België en Frankrijk is een kipper met aftakaspomp bijna standaard. Zullen in die regio best wel tweedehands kippers te vinden zijn.
Valtra man
@MF 2725 zal je dan toch bedoelen op heel oude kippers? Ik denk dat de laatste 20 jaar geen aftakaskippers verkocht zijn in Belgie hoor.
+1
MF 2725
@Valtra man Ik dacht dat Dezeure, Dewa, Record, Ova, Joskin, Brimont, Leboulch e.d. hoofdzakelijk aftakas kippers maakte.
+1
Valtra man
@MF 2725 oei neen, denk dat je zelfs heel hard moet zoeken om eentje te vinden.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @MF 2725:
Ik dacht dat Dezeure, Dewa, Record, Ova, Joskin, Brimont, Leboulch e.d. hoofdzakelijk aftakas kippers maakte.

Die maken allemaal kippers met aftakas aangedreven assen.
Dennis_dB
@RVM dat zit er niet op.
PieterA
@RVMMoer hij aftakas-tractie hebben of moet ds aftakas een oliepomp aandrijven die het kiepen verzorgt?

Wij hebben een Vaia 16-tonner uit 2005. Daar zat nieuw een aftakaapomp op. Nooit gebruikt en omgebouwd naar trekkerhydrauliek.

Op de Deutz 6206 had ik een originele extra olietank. Dat is ook nog een mogelijkheid.
+1
RVM
@PieterA laten we voorop stellen dat er niets moet, het is maar hobby. Maar een mooie Brimont BB10/12 zou me wel passen. Daar reden de loonwerkers hier vroeger allemaal mee. Past mooi bij m’n Volvo’s, en bijkomend voordeel is aftakaspomp die er origineel op zit, omdat die oude trekkers vaak weinig olie hebben. De meeste oude hier zijn idd omgebouwd naar slangen.
JD-4450
@RVM je zou eens bij vd. Tillaar kunnen vragen. Die hebben nog een BB12 en BB14 staan. Worden nauwelijks meer gebruikt. Omgebouwd naar trekkerhydrauliek, maar de pompen zitten er nog op zover ik weet!
+1
RVM
@JD-4450 👍 kreeg al eens een tip van een oud-medewerker
+1
RVM
Dat klopt, alleen in Frankrijk vragen ze nieuwprijs voor een Brimont BB12 van 25 jaar oud
Mario-fransen
@RVM toch tijd dat ik hem maar overneem dan, deze info maakt een mooie uitweg voor de huur prijs!😉
+1
RVM
Correctie 35/40 jaar oud

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 810 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!