Foto van een Kuhn Hark op de RMV Hardenberg.,. Foto is geplaatst door jordi 1455 op 12-11-2022 om 18:55:05, met 32 reacties.

Kuhn Hark

jordi 1455
Foto van een Kuhn Hark op de RMV Hardenberg.,

Reacties

jordi 1455
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Kuhn Hark naar Kuhn GA 8131 (nieuw type)
new holland koen
Zijn dit een beetje goede harken?
Wordt zoiets bestuurd via isobus of kan dat ook nog ouderwets op de hydroliek ventielen?
+1
arjanvw
@new holland koen Kuhn is toch altijd goed?😂
new holland koen
@arjanvw Totaal niet bekend met kuhn eigenlijk, maar heb er opzich ook wel een goed gevoel bij.
Ben alleen wel benieuwd hoe hij bevalt bij mensen die er wel ervaring mee hebben😉
arjanvw
@new holland koen onze Kuhn ervaring is ook niet heel groot hoor. Harken zijn volgens mij wel goed. We hebben een Kuhn schudder gehad, degelijke machine maar was niet onder de indruk van het schudbeeld en het altijd vollopen van de wieltjes met gras.
+1
casejxu
@arjanvw 😅😅 vast wel. Maar als ik zie hoe de 3 jaar oude maaiers van maatje uit elkaar vallen 😅😅 alle beschermbeugels scheuren bijvoorbeeld
+1
arjanvw
@casejxu sommigen zweren erbij😉, hark zou ik nog wel willen hebben van Kuhn, rest mag iemand anders gelukkig mee worden!😂
casejxu
@arjanvw hark ook wisselende verhalen. Op grote vlakke percelen top resultaat. In natuurgebied iets minder😅
+2
RaHeados
@arjanvw wij zijn er gelukkig mee 😁. Kuhn maaiers schudder en hark. Ook nog n ploegje.
SJB533
Quote Reactie van @RaHeados:
Ook nog n ploegje

Kuhn, of Huard? 🤔 Klinkt alsof hij van mijn leeftijd is 🤣
+1
RaHeados
@SJB533 geen idee hoe oud die is, kuhn 3 schaar. Staat wel een foto mee op m'n profiel achter de trekker.
+1
SJB533
@RaHeados
VariMaster. Staat hooguit Huard bij op het typeplaatje, maar is een vrij recent model van Kuhn
zettelmeyer
@casejxu is het zon lomp varken dan? Hier 2 maaiers en zijn nog punt gaaf. Wel wat schade maar kon de maaier niks aan doen
+1
casejxu
@zettelmeyer juist niet🤷‍♂️ buiten alle nieuwe lasjes zien ze der nog klokgaaf uit
+3
claasfendt
@casejxu ik heb goede ervaringen met Kuhn ik moet van onze achtermaaier nu de beugels wel wat lassen nadat ik een boompje heb aangetikt maar hij is ook al van 2005 onze schudder van 2007 nog nooit geen tand van vervangen, nu een krone hark maar ik denk dat de volgende weer een Kuhn word maar zo heeft iedereen zijn eigen ervaring/mening en dat is het mooie van eigen baas zijn
RaHeados
@claasfendt wat is jouwn geheim van geen tand breken? Hier verliezen we er af en toe nog wel eens 1. Elk jaar wel een tand soms 2.
+2
claasfendt
@RaHeados geen eigenlijk ons land is ook niet super vlak overal, zorgen dat je m niet te diep zet
RaHeados
@claasfendt bij ons is t aardig vlak op de meeste stukken. Ik zet hem meestal zo dat m'n hand er nog net wel, net niet onder door kan. Moet wel zeggen dat ons ding ruk is om af te stellen, getrokken schudder maar als je de hefhoogte aan houd die de op geven en dan de bok haaks er op staat die veel te diep. Wij doen altijd maar wat prutsen met hefhoogte en topstang tot dat het ons past.
Noknok
@RaHeados op kuhn schudder hier zit een ketting om diepte goed te houden van bok naar trekker. Breekt geen tand af, aanhangen en rijden maar.
@RaHeados als je hand er nog net onder kan.. word het dan niet zwart als je de koppeling intrapt?
+1
cb6520
@RaHeados ziet het vaak bij te snel rijden en te weinig toeren op de aftakas
NH-Ford
@cb6520 Vooral die aftakastoeren, daar gaat het nog wel eens mis..
Welgerap52
@RaHeados bij ons juist veel meer tandbreuk met de kuhn dan met de oude deutz 264 , dit jaar misschien wel 20 gewisseld.
cb6520
@Welgerap52 hier hadden we veel tandbreuk. Bleken het vaak de nieuwste te zijn (granit), nu alles origineel kuhn en het probleem is voor bij
RaHeados
@new holland koen wij hebben ook zo iets van kuhn. 2015 is die van ons. Gewoon op hydrauliek ventielen en een kastje voor opklap beveiliging en om 1 element omhoog te doen. Mooi simpel maar goed werkende hark naar ons idee👌
new holland koen
@RaHeados Ahh kijk, dat is mooi om te horen!
+1
2850Johndeere6R
Loonwerker uit de buurt had altijd alles van Kuhn. Totdat de maaiers een nieuwe maaibalk kregen 5jaar terug. De 2 nieuwste tripple sets ingeruild op een ander en de oudste Kuhn gehouden (oud model). Deze man had ook 2 dubbele harken van Kuhn die aldoor uitelkaar rammelden alle keren werd het keurig opgelost door de dealer/importeur, maar dat stond hem slecht aan dat hij er aldoor achteraan moest uiteindelijk ook beide harken ingeruild op een ander merk. De schudders was hij wel zeer over te spreken met met de schudders schaar ik me bij de mening van @arjanvw
+5
NH-Ford
Zelf herken ik de ervaringen van licht gebouwd, scheuren of losrammelen niet. Lopen er veel hier, zijn allemaal super content ermee. Hark zoals hierboven bedien je met 2 hydr ventielen en een besturingskastje met 2 schakelaars.
Zelf hebben we op werk al eens een nagenoeg nieuwe hark van een ander merk ingeruild voor een gebruikte Kuhn, man is met de Kuhn vele malen beter tevreden.
Ma goed, de discussie over merken zal er blijven, zowel trekkers als machines. Gebruik en onderhoud zegt misschien nogwel het meest, waardoor vergelijken niet altijd even eerlijk gaat.
newholland6640
@NH-Ford

Die smalle 6.7 meter harkjes van 20 jaar oud vragen ze ook nog goed geld voor tegenwoordig. Is vast niet voor niks.
Welgerap52
@newholland6640 als ik onze hark van 12 jaar oud direct kon oversteken voor een kuhn 7301 die veel ouder is dan deed ik dat gelijk.
NH-Ford
@newholland6640 Klopt, zijn nou eenmaal andere merken die op zo'n leeftijd vaak beroerder aan toe zijn, dus stuk schappelijker geprijsd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Hark ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!