Foto van een tijdje geleden, waar we een tuin aan het spitten waren. Met onze kobelco een tuin spitten is één van de dingen die ik het liefste doe. Eerst tuin opruimen en zuiver maken, leidingen opz

Kobelco SK 140 SLRC

+2
New Kobelco
Foto van een tijdje geleden, waar we een tuin aan het spitten waren. Met onze kobelco een tuin spitten is één van de dingen die ik het liefste doe. Eerst tuin opruimen en zuiver maken, leidingen opzoeken ….

Reacties

Gavrie Willemsen
Het mooiere werk dus….👌🏻
+1
New Kobelco
@Gavrie Willemsen
Inderdaad, maar we doen alles graag hoor. 20 jaar geleden ben ik van school gekomen, en het voelt nu nog altijd alsof het grote vakantie is 😉.
+1
Fast Eddy
Hier komt op de ervaring aan. Er zit geen kantelstuk tussen zo te zien.
+1
Gavrie Willemsen
@Fast Eddy wij hebben op ons bedrijf geen draai-kantel-stukken, zelfs geen kantelbak
jehan
@Gavrie Willemsen nee en wat is daar de reden van?
+1
Gavrie Willemsen
@jehan in heb dat nog nooit nodig gehad, er is ook nog nooit een klant of werk geweest dat daar achter gevraagd heeft.
+1
jehan
@Gavrie Willemsen oke. ja dan moet je het er ook niet aanmaken .scheelt toch weer heel stuk in gewicht en breekkracht
+2
Andre150
@Gavrie Willemsen wat een verschil dan in werk ook denk ik. Bij ons zitten de dks al aan een drietonner. En daar hebben we er een stuk of 4 van
+2
jehan
@Andre150 bij mn vorige werk ook lang geduurd voor er een kwam .nu willen ze niet meer zonder. maar inderdaad het soort werk maakt veel uit
+1
Fast Eddy
@Gavrie Willemsen

Er zijn hier klanten waar je zonder DKS niet eens meer mag komen.
Fast Eddy
@Gavrie Willemsen

In de sloop en groot grondverzet is een draaikantelstuk ook niet gewenst. In de sloop heb je hem zo ruim of kapot en het kost je veel opbreekkracht.
+1
Andre150
@Fast Eddy ja inderdaad. Je kan hem er wel erg makkelijk tussenuit gooien mocht het nog voorkomen, bij een engcon
jehan
@Andre150 wordt dat gedaan bij jullie? het ding er tussen uitgooien.
+1
Andre150
@jehan onze midi 9 tonner is de enige tot nu toe met deze mogelijkheid en dat wordt ook zeker benut. Is maar een druk op de knop.

Straks met de nieuwe mobile kan het ook
+1
Mario-fransen
@Fast Eddy Ben ik het met je eens, en zie het mooi voor mobiele en mini gravers. Wegenbouw en cultuurtechnische werkzaamheden. In het groot grondverzet zien wij bij ons op de firma er niks in. Wel hebben bij ons de longreach kranen (11 tot 20,5 mtr) powertilts eraan. Dit werkt mooi zonder elke keer slangen te wisselen alle bakken kunnen gebruiken.
+1
New Kobelco
@Fast Eddy
Wij hebben wel een kantelbak, maar ik ben toch altijd blij als die er af kan. Dat we den bak er af en toe omgedraaid kunnen aanhangen, heb ik meer plezier van.
+1
Fast Eddy
@New Kobelco

Met afwerken is een DKS geweldig je kan dingen maken die met een kantelstuk nooit kan maken. Een kantelbak is echt behelpen. Dan werkt de kraan scheef zetten meestal mooier.
+2
New Kobelco
@Fast Eddy
Wat je niet kent, mis je niet hé 😉.
Ik wel het wel heeel graag eens proberen.
We blijven er nog wat van dromen.
Fast Eddy
@New Kobelco

Quote Reactie van @New Kobelco:
Wat je niet kent, mis je niet hé

Zo is het wel vaak.
Als de kraan er niet op voorbereid is zou ik het ook niet doen. Je zou eens een afneembare DKS kunnen proberen. Meestal is dat ook behelpen door de hele andere slag van de bak.
+2
Andre150
@Fast Eddy ja dat gaat je dan tegenvallen. Krijg je snelwissel op snelwissel op snelwissel. Alle kracht weg en een vertekend beeld hoe het echt werkt als hij er wel goed aan zit
+1
New Kobelco
@Andre150
Dat is ook weer zo. Is zoals een schroefmachine waar je mee kan pikeuren, is ook niet het echte.
+1
caseboy
@New Kobelco "pikeuren" die heb ik nog nooi gehoord. bedoel je daarmee de klopboorfunctie?
New Kobelco
@caseboy
Hebben er ooit zo eens gehad, kon je een SDS kop en gewone draaikop op zetten
caseboy
@New Kobelco ja zo een heb ik ook en dat werkt wel met zo'n sds kop. t is natuurlijk niet te verglijken met een echte boorhamer. gewoon zo'n accuboortje met klopfunctie waarbij je de boren in een standard boorkop doet dat werkt niet echt.
+2
PieterA
Bij onze loonwerker hebben ze wel in dks' n geïnvesteerd. Ze rekenen iets bij de prijs op, maar zijn veel sneller klaar en het is gemakkelijker net werk te leveren. Alleen bij het uitpoetsen van de spoelputten moet hij er even vantussen. Om zo'n dks nou steeds onder water te houden lijkt me nou niet echt goed.
+1
casejxu
@PieterA mijn oom gaat ook helemaal om. Dit jaar 3 nieuwe kranen en alle met engcon draai kantel met alles der op. Had daarvoor al 3 met draaikantel maar stopt nu ook over op S60 snelwissel

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kobelco SK 140 SLRC ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!