Kema front balkmaaier (3 dlg) werkbreedte 8.70 mtr. met ESM Bidux X systeem voor probleemloos maaien ook onder moeilijke omstandigheden. Grote werkbreedte en weinig vermogen.

Kema balkmaaiers front

371 foto's van @Rietman

+3
Rietman
Kema front balkmaaier (3 dlg) werkbreedte 8.70 mtr. met ESM Bidux X systeem voor probleemloos maaien ook onder moeilijke omstandigheden. Grote werkbreedte en weinig vermogen.

Reacties

+1
Baltus_steyr
Intressant!!! is dit alleen voor natuurland???
+3
casejxu
@Baltus_steyr zoek ze maar eens op op YouTube. Prachtig gezicht hoe dst gras achter de messen valt👌
+3
dx11
Quote Reactie van @casejxu:
YouTube

+2
dx11
Quote Reactie van @casejxu:
YouTube

+1
Baltus_steyr
@casejxu ik ken het systeem via internet. Heb voor tijdje terug ook een dealer gesproken die een demo heeft gedaan bij een boer. Het is vooral voor kruiden-klaver grassen en het bevorde de hergroei van de klaver en kruidenrijken grassen. Mocht ik hier veel kruidenrijk en veel klavers hebben lijkt mij dit ook wel een interessante maaier (of voor het stalvoeren)
casejxu
@Baltus_steyr t is dat ik ze niet tegen kom. Maar mocht ik n 1,8/2m dubbele tegenkomen zou ik die wel voorop de deutz maken voor in het voorjaar
+1
DANOONTJE POWERR
@casejxu verlengen is heel makkelijk om te doen.

hbveilen.nl/vraag-en-aanbod/maaimachine/…
Baltus_steyr
@casejxu

zoiets bedoel je? 😀
Baltus_steyr
@casejxu of bedoel je deze? 😂

casejxu
@Baltus_steyr ja zoiets. Maaibalk hydraulisch en kan m zo aan de voorlader hangen😝
Baltus_steyr
@casejxu nou ja is opzich geen gek idee, nog iets met een veerbok dat die wat speling heeft. Scheeld je alwel zo 3 a 4 duizend aan front pto en hef!!
casejxu
@Baltus_steyr Naja daarom. En voor die eventuele paar weken per jaar🤷‍♂️
Baltus_steyr
@casejxu dus je krijgt weer zon houten box op je erf binnenkort.... 😁 😁 😁
casejxu
@Baltus_steyr helaas. Bedoeling is een paar vrachten beton eerst 💪
2850Johndeere6R
@casejxu platen of stortwerk?
+1
casejxu
@2850Johndeere6R storten silo voor mais
Baltus_steyr
@casejxu kuilbaan...?
+1
casejxu
@Baltus_steyr vloer en muur 👌
+1
mf 6150
Dit lijkt mij super voor stalvoeren, 3 meter balk vooraan een klein trekkertje eb je bent t mannetje haha. Vroeger reed er op d'r Schiphol boerderij ook een combinatie met zo'n messenbalk voorop, kon lang blijven rijden
+3
dx11
Pa was zo klaar met de maaibalk dat hij hem onderin de damsloot heeft gemikt.
huub
@dx11 De populariteit van de cyclomaaier kwam vooral door de ergenis van de maaibalk.
Baltus_steyr
@huub de vroegere maaibalken hadden een enkele maaimes. Die wat nu op de markt zijn/komen zijn met dubbele maaibalk wat het ergenis weghaald!!
+4
ford8630power
@Baltus_steyr Dubbel zoveel ergernis?
+1
Baltus_steyr
@ford8630power je hebt er geen vertrouwen in merk ik 😂 😂 😂
ford8630power
@Baltus_steyr haha is maar gekheid, net wat je zegt voor het stalvoeren lijkt het me ideaal. Maar er zal wel wat meer onderhoud aan zitten dan aan een gewone schijven of trommelmaaier.
Baltus_steyr
@ford8630power klopt, en daar heb ik ook een beetje mijn tijwfels aan. maar ze zeggen dat je dan beter een 2 de mes scherp op voorraad kunt hebben, dan kun je weer op vooruit en de andere weer laten slijpen!
mf 6150
@ford8630power
Meen ergens gelezen te hebben dat je met 1 mes een 20 hectare kan doen, groot voordeel met stalvoeren lijkt mij vooral het gewicht en geen gesmeer
J asper
@mf 6150 Waarom scheeld het gesmeer??
+1
mf 6150
@J asper
Met name als het natter wordt ga je met een trommelmaaier meer smeren dan met zo'n messenbalk lijkt mij. Die balk knipt t gras af ipv dat het afgeslagen wordt
J asper
@mf 6150 Zo lang je niet door de plassen water door maait zie ik zeker het verschil niet.
mf 6150
@J asper
Plassen water? Ken ik niet😜
+1
J asper
@mf 6150 Jij geeft vroeg op ja?😜😜
+1
2850Johndeere6R
@ford8630power Wij hebben nog een Busatis dubbele messenbalk maar dat onderhoud valt erg mee hoor. Het zijn 6 smeer nippeltjes voor de aandrijving en 4 voor het opklap mechanische. Wij doen wallen maaien met de Busatis en hebben 2 paar dubbele messen 1 gemonteerd en 1 op reserve maar wij kunnen met 1 set per jaar toe, de 2 hebben we bij gekocht dat de messenbalk een boomstobbe tegen kwam.

Ik denk persoonlijk dat het maaien voor de opraapwagen tegen gaat vallen met stal voeren omdat een messenbalk op zijn best werkt bij gewas wat iets langer is en zwaar is van boven zodat het mooi over de balk heen valt waar kort spinazie gras op de balk blijft liggen en dus begint te stropen.
+2
Rietman
Deze Kema maaier wordt ingezet bij maaiwerk in natuurgebieden, dit stuk land was de laatste 4 jaar niet gemaaid, ook grote oneffenheden in het land. maar het maaiwerk was goed te noemen, ook worden deze Kema maaiers ingezet bij veebedrijven bij stalvoeren, (schoonvoer) en een groot voordeel : vraagt weinig (motor en hef) vermogen van uw trekker, (scheelt ook weer dure dieselolie)

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 440 en hebben de trefwoorden Kema Maaibalk en Kema balkmaaiers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!