13 oktober 2022 Foto van een New Holland T 7.190 met Kuhn rotoreg.Rotoreggen in plaats van frezen (die hebben we namelijk niet) om de gewasresten te verkleinen voor het spitten en rotoren om tulpen in

New Holland T 7.190

+3
PieterA
13 oktober 2022 Foto van een New Holland T 7.190 met Kuhn rotoreg.

Rotoreggen in plaats van frezen (die hebben we namelijk niet) om de gewasresten te verkleinen voor het spitten en rotoren om tulpen in te planten.

Met de T7.190 hebben we nu 7 jaren gewerkt. 3.600 uur. Het is een machine met weinig problemen gebleken tot nu toe. De Kuhn is ook probleemloos.

Omdat er een kooirol in de Kuhn zit vereiste het onder nattere omstandigheden nog wel wat vakmanschap om netjes werk af te leveren. De rol liep vol.

Reacties

bart99
In de toekomst nog van plan om een freesje direct achter de spitmachine te hangen, om zo een werkgang uit te sparen?
valmet6400power
Dan slijten de tanden ondanks je grondsoort evengoed nog wel aardig denk of niet?
+1
PieterA
@valmet6400power De tanden lassen we steeds op. Als we het een jaar vergeten kunnen we het volgende jaar nieuwe kopen.
deufi
@PieterA moet je die tanden dan ook nog calibreren als je ze zelf oplast, of heb je geen last van trillingen als de ene tand wat dikker of zwaarder is dan de andere?
+1
PieterA
@deufi Nee hoor; zo nauw komt dat niet. Vorige maand zijn we een tand verloren. Er lag even geen nieuwe op de plank, dus het perceel maar even afgemaakt met 1 tand minder.
+1
PieterA
@deufi We proberen altijd 1 elektrode per tand kwijt te raken (2 euro)
FiatGek
@PieterA Wat voor merk oplaselektroden gebruikt u?
Gebruik zelf deze: kramp.com/shop-nl/nl/…

Maar vind dat ze best flink afgesleten zijn na een jaar. De oude oplaselektroden die we eerder gebruikte lasten veel minder, maar waren veel slijtvaster.
PieterA
@FiatGek Wij gebruiken Lincoln Wearshield. Ze kostten ongeveer 2 euro per elektrode.
deufi
Dan maakt hij nog redelijk wat uren per jaar, als je hem voornamelijk alleen voor landwerk gebruikt, in combinatie met een redelijk aantal trekkers op het bedrijf die ook het nodige werk doen.
Vind je zelf deze T7.190 qua vermogen vergelijkbaar met je 6190ttv?
PieterA
@deufi Nee, de New-Holland geeft er 33 minder volgens Konedata. Dat is ook wel te merken hoor. We hebben nu gespitzaaid met de Deutz; maar dat kon gewoon op 1000 Eco.
deufi
@PieterA dat is best een groot verschil voor een vergelijkbare type aanduiding.
PieterA
@deufi Dat is geen nieuws; dat is bij alle New-Holland's zo.
ford8630power
@deufi 190 moet hij met boost wel hebben
PieterA
@ford8630power Boost werkt bijna altijd; behalve voor de ploeg of de woeler, waar hij bij ons veel voor staat. Je hebt er 3x niks aan.
deufi
@PieterA Konedata ken ik niet, maar zojuist zie ik op tractor data de test resultaten, en dat is inderdaad een stuk minder. Daar wordt bij de t7.190 138pk op de aftakas aangeven. Dat scheelt 52 pk met onze 6190 op de aftakas. Had niet zo'n groot verschil verwacht.
Ao140
@deufi 😮dat is ook wel weinig voor zo’n formaat trekker. Is de deutz ook zwaarder dan?
PieterA
@Ao140 Dat scheelt volgens mij niet echt veel. Ik ben de gewichten een beetje kwijt.
PieterA
@Ao140 Deze T7.190 hebben we toen hij nog niet gekocht was naast een Deutz-Fahr 6160 gelegd. Onder de New-Holland konden grotere banden. Op alle andere punten (inclusief de prijs) kwam de Deutz beter uit de bus.
deufi
@Ao140 die weegt 7 ton. Wat de t7 weegt weet ik niet.
Ao140
@deufi 6750 kg volgens google, scheelt bijna niks dus
PieterA
@Ao140 Net even opgezocht. Ik heb de New-Holland eens gewogen. Dat was 7.380 kg. Ik denk dat de Deutz 6190 TTV net iets meer weegt met alle opties er op. Als ik er aan denk zal ik hem aanstaande winter eens wegen. (Nu druk in de bolletjes en de spitzaaicombinatie die er aan zit moet eerst maar eens schoongemaakt worden)
bikkertie
@PieterA kun je wennen aan het spitzaaien met de 6190?
+1
PieterA
@bikkertie Ja, op normaal land kan ik op de 1.000 eco spitten en zaaien. We hebben ook een perceel gespit en gezaaid met natte plekken, waar we de combinatie behoorlijk moesten heffen. Toen heb ik de aftakas maar op 1000 normaal geschakeld. Het is allemaal net wat handzamer als je van alle ventielen electrisch het debiet kunt instellen. Ook het rijden met TTV is een voordeel.
+1
PieterA
@deufi Onze trekkers maken bij elkaar ongeveer 2.500 uur. Deze trekker had er vorig jaar 326. In een droog jaar heeft hij er door de 400; we kilveren dan meer, wat deze trekker dan vaak eerst ploegt; ook legt hij dan de slangen en sleept de haspel uit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.190 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!