29 oktober 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV met Leenpoel frontklapper en Amac E2. Dit najaar vooral olie-kwesties als oponthoud gehad. Een nieuwe hydromotor, lekke leiding en diverse sla

Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV

+8
PieterA
29 oktober 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV met Leenpoel frontklapper en Amac E2.

Dit najaar vooral olie-kwesties als oponthoud gehad. Een nieuwe hydromotor, lekke leiding en diverse slangen zorgden er voor dat we best geregeld stil stonden.

Ook had de Amac E2 dankzij wat minder preventief onderhoud wat meer kuren dan in andere jaren.

Al met al is het najaar toch nog voorspoedig verlopen.

Inmiddels ligt alles winterklaar en zijn de laatste bollen gespoeld. Die bolletjes moeten we nog wél klaar pellen en sorteren en dan nog nalezen. Dat zorgt er voor dat we nog een paar weekjes volop drukte hebben voordat ik aan de wintervergaderingen en het onderhoud van de machines kan beginnen.

Op deze foto in de middag was het alweer een paar weken droog. Het rooien ging vanzelf. Met een snelheid van 6 km per uur heb je zo een lapje gerooid.

Toen het de maandag hierna 's-ochtends wat langer vochtig bleef van de dauw reden we nog 2,5 km per uur en laadden we maar de helft van de oppervlakte meer in een kar (10 are in plaats van 20 are). Zo zie je maar wat weersomstandigheden voor invloed op het werk hebben.

Als akkerbouwer kun je vaak 's-ochtends wat rustig aan beginnen en moet je 's-avonds een beetje door doen om de mooiste oogst omstandigheden te pakken.

Reacties

+1
a3vandiejen
Mooie uitleg weer Pieter.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!