Op deze nieuwe werf moesten er heel wat bomen gerooid worden, toch maar eens een bomen grijper gehuurd. De grijper weegt wel veel wat een nadeel is, maar is eigenlijk ook een slokje te groot. Als je a

Kobelco SK 140 SLRC

+2
New Kobelco
Op deze nieuwe werf moesten er heel wat bomen gerooid worden, toch maar eens een bomen grijper gehuurd. De grijper weegt wel veel wat een nadeel is, maar is eigenlijk ook een slokje te groot. Als je alle dagen zo tussen de boomstammen zit is dit echt wel ideaal. Deze boom stond tegen den draad van de buren en die kan je nu wel gewoon vast pakken en na het zagen ga je er mee naar waar je wil.
We hebben de kraan ondertussen ook onderhoud gegeven en nog volledig van nieuwe verlichting voorzien.

Reacties

+2
CoenNijenhuis
@New Kobelco Groeneveldt maakt wel degelijk spul, bij een opdrachtgever van me draait een grijper met afneembare schalen. Dat is ook ideaal, vingers voor in het hout en schalen voor het laden van maaisel e.d.
+3
catfan55
In de bosbouw met de kraan was altijd mijn lievelings werk. Bomen knippen of met de grijper bij een zaag ploeg. Prachtig mooi werk!
+1
New Kobelco
Of we met deze grijper een dag vroeger klaar gaan zijn denk ik niet. Maar nu hebben we het verschil met een gewone sorteergrijper eens mogen ervaren. En hebben wel beter kunnen werken.
catfan55
@New Kobelco voor in de bosbouw is zo’n grijper ideaal inderdaad. Voor gewoon “normaal” werk en dit af en toe eens doen kan een sorteergrijper ook heel best.
+1
Towaberg
Dat is inderdaad een zware grijper, ziet er zeer degelijk uit.
Altijd fijn in het hout werken 👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kobelco SK 140 SLRC ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!