Foto van een JCB Fastrac 8330 van Wiking in 1:32. Weer een grote doos miniaturen ontvangen uit Nederland. Ondanks dat het in het echt waardeloze trekkers waren zien ze er wel heel stoer uit!De silage

JCB Fastrac 8330

+4
catfan55
Foto van een JCB Fastrac 8330 van Wiking in 1:32. Weer een grote doos miniaturen ontvangen uit Nederland.
Ondanks dat het in het echt waardeloze trekkers waren zien ze er wel heel stoer uit!
De silage wagen er achter heb ik zelf gebouwd zo’n 4 jaar terug volledig uit polystyrene.
Met 2 van deze setjes reden we in de mais in 2016. Dit waren de eerste 2 JCB 8330’s in noord Amerika.
In 2017 zijn er Penta kiepers achter de 2 JCB’s gekomen

Reacties

+6
catfan55
Hier een foto van het echte exemplaar in de herfst van 2016

(klik om te vergroten)

+1
a3vandiejen
Prachtig hoor.
Schluterfan
Wat was er mis met de trekkers als ik vragen mag? Hier zie je ze ja ook nauwelijks.
+2
catfan55
@Schluterfan mooi zo houden 😂 wij hebben er 3 jaar mee gereden. Het grootste euvel is dat ze het vermogen niet op de grond krijgen. De motor heeft vermogen genoeg maar dit komt lang niet op de wielen, erg veel verlies in de bak maar met een enorm brandstof verbruik.

Ook veel “kleine” ergernissen, de airco die het nooit deed, heel slecht afgedichte canine, kwam enorm veel stof binnen m. deur scharnieren die afbreken, spiegels die afbreken. Veel electronisch BS, slecht ontworpen cabine waarbij de stoel niet draaien kan tenzij hij helemaal vooruit geschoven was. Bepaalde onderdelen zijn te licht, zoals de cardan as tussen de motor en transmissie onder de cabine. Wanneer deze kapot gaat slaat hij alles kapot onder de cabine (electronica, hydrauliek etc) ook lopen alle “belangrijke” hydrauliek slangen onder de cabine door en zijn rubber slangen ipv langs het frame en/of metaal. Om deze te vervangen moet de cabine er af.

Gelukkig hadden we ze met onderhoudscontract en 3 jaar garantie en heeft het ons niet direct geld gekost (wel indirect door het moeten betalen voor een huur trekker van JCB) maar het was een nightmare 😅

Het is vreemd dat deze trekkers zo slecht wagen en bijvoorbeeld hun verreikers & shovels zo goed.
Schluterfan
@catfan55

Klopt, je zou wel anders verwachten van JCB. Kennelijk heeft de ontwikkelingsafdeling de machines niet lang, en vooral in zware omstandigheden hard doorgetest. Met de middelen die er tegenwoordig zijn kan je zo'n ding denk ik toch wel tot het uiterste testen. Je kan er nooit vanuit dat er geen kinderziektes inzitten, maar sommige dingen zoals jij ze vernoemd, zouden volgens mij tijdens deze testen toch boven water moeten komen.
+2
catfan55
@Schluterfan ja dat dachten wij ook. Zoals de cardanas onder de cabine was misschien iets wat ze zelf niet gevonden hadden in de test, Maar dat de trekker er 4-5 weken om bij de dealer staat omdat er geen onderdelen zijn is 100% JCB’s fout.

Het grootste gebrek was JCB als merk zelf en dan vooral de Fastrac afdeling, mensen van JCB fastrac North America zijn bij ons geweest en ontkennen gewoon glas hard dat er issues zijn, hun trekker is perfect en de concurrentie kan zich niet meten met hun product.

JCB heeft veel fastracs op de markt met gezet de eerste 2-3 jaar door hele aantrekkelijke lease constructies Inc onderhoud en hoge inruil van andere merken. Zo zijn ze bij ons ook beland. En zoals altijd bleek achteraf dat goedkoop weer duur koop was
RVM
Wat hadden ze aan uren gedraaid in die 3 jaar?
catfan55
@RVM beide 4500-5000 als ik me goed herinner
+1
Wilco vd Kuilen
Mooie combinatie Geoffrey! Mooie silagewagen, je bent het bouwen dus nog niet helemaal uit het oog verloren ondanks je drukke bestaan 😉
+2
catfan55
@Wilco vd Kuilen dank je Wilco! Moet wel eerlijk bekennen dat ik er veel minder tijd voor heb dan ik graag zou willen. En dat irriteert me best een beetje 😅 ik mag het nog altijd erg graag doen.
Ik ben een paar winters terug nog aan 2 old school silage trucks begonnen voor bij de JD 5830 van MAP maar deze staan er nog precies zo bij als op de foto.
Genoeg dingen in m’n hoofd die ik nog graag zou bouwen maar de realiteit is dat ik er gewoon niet meer aan toe kom.
Op dit moment is het eigenlijk alleen nog verzamelen maar ook dat gaat mondjes maat. Alleen hakselaars & machines waarmee ik zelf gewerkt heb

(klik om te vergroten)

+1
Wilco vd Kuilen
@catfan55 dat snap ik graag! Ik denk dat iedereen het wel heeft, dat je met een jong gezin, druk werk je hobbies op een laag pitje moet zetten. Maar dit ziet er weer mooi uit!
+1
wilbert966power
Prachtige combi, goed om te zien dat je nog op een laag pitje bouwt!
+2
catfan55
@wilbert966power Dat pitje is nagenoeg uit hoor 😂
+1
Eite62
@catfan55 komt wel weer maar het is wel vreemd wat ouder je word wat drukker je het krijgt. Heb het geluk dat ik eigen baas ben en het op het moment wat rustiger is thuis dat ik heb het bouwen weer opgepakt.
+2
catfan55
@Eite62 Het is zo ook goed, heb er goed 15 jaar een prachtige hobby aan gehad, heb nu andere dingen die ook mooi zijn. het is een beetje geven en nemen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de JCB Fastrac 8330 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!