Na jaren zoeken mijn 1e rubin 150 op transport. Foto is geplaatst door Korneetje op 19-11-2022 om 19:31:18, met 62 reacties.

Same Rubin 150

+6
Korneetje
Na jaren zoeken mijn 1e rubin 150 op transport

Reacties

+3
jan-kees same
Prachtige trekker ,gefeliciteerd!
+2
Martinsame
Prachtig
+2
yoohan
Mooie trekker, dan komt deze zeker uit Leimuiden? Daar stond er 1 te koop namelijk 😁
Gefeliciteerd met deze prachtige machine 👍
wim-same
@yoohan Die uit Leimuiden is nog van loonbedrijf de Groot geweest. Die is goed onderhouden.
+1
Korneetje
@yoohan dankje mooie trekker voor de hobby👍
+2
Korneetje
Ja klopt daar komt hij vandaan,☺️
Korneetje
Ben nog wel naar een fronthef met pto ,maar dat word nog wel een dingetje , moeilijk te vinden
wim-same
@Korneetje misschien Herman van der Helm ?
Korneetje
@wim-same oke ga ik hem contacten👍
+1
wim-same
@Korneetje of Uildriks uit Assen.
+2
Korneetje
@wim-same top dankje, wat je schreef over het schakelen klopt wel, dat je op gevoel moet schakelen dat hij dan rustig opschakeld 😍
+1
VBrecht
@Korneetje Rechts van de versnellingsbak zit een accumulator. Zorg dat deze op de juiste druk staat.
Zal ook aangenamer schakelen.
Jeroen 86
Mooie trekker. Persoonlijk zou ik 1 met grijs dak kopen als ik er 1 zou kopen. Die zijn iets jonger en iets minder kinderziektes. Heeft deze load sense?
Korneetje
@Jeroen 86 zwart is ook mooi net als deze

(klik om te vergroten)

Korneetje
@Jeroen 86 zie ze maar te vinden, betrouwbaar
Jeroen 86
@Korneetje wij hebben thuis ook nog 1 met rood dak. De traktor op de foto heeft toch ook een grijs dak
Korneetje
@Jeroen 86 klopt en zwarte stylen
+1
Jeroen 86
@Korneetje dat had ik nog ni gezien. Wij hebben een 135. Hebben er nog mee geploegt met een 6 schaar aerts
+1
Korneetje
selectford
@Jeroen 86 waren er in het begin veel problemen mee ?
Fendttrisixfan
@selectford loonwerker in de buurt heeft ook nog 1 een tijdje voor de pers gehad, als je de pto aanlegde viel de tractor stil, als je wat gas gaf om te voorkomen dat hij stilviel brak de pto as vanbinnen in de bak af.
Ook had je het probleem dat als de trekker stilviel tijdens het rijden, kon je hem niet meer starten omdat hij in neutraal moet staan om te starten, maar in neutraal zetten is niet mogelijk als hij niet draait...
wim-same
@Fendttrisixfan als de motor uitvalt, gaat hij automatisch naar neutraal.
Fendttrisixfan
@wim-same werkt blijkbaar niet altijd even goed 😅
wim-same
@Fendttrisixfan Maar wel als je eerst het contact even op neutraal zet, zodat de computer kan resetten. Dat is toch met een auto of een vrachtwagen ook zo, als ze even een fout melding geven. Meestal komt dit ook door te snel starten, nadat je het contact aangezet heeft.
+1
Fendttrisixfan
@wim-same dealer waar ik vaak ga werken had er in het begin het meest verkocht in belgie en die wist me dat te vertellen. Vaak langs baan olie mogen aflaten en dan met een koevoet de bak weer in neutraal zetten vertelde hij me.
En van de 10 die hij lopen had was er altijd wel 1 in de werkplaats te vinden
+2
Jeroen 86
@Fendttrisixfan die problemen van niet in neutraal gaan als hij stilvalt heb ik nog nooit gehoord. Wij hebben 1 rubin, titan 190 en supertitan. Allemaal met dezelfde bak erin. Nog nooig voorgehad. En stil zijn ze zeker al wel is gevallen.l
caseboy
@wim-same Bij Volvo I-shift wil het wel eens gebeuren als ze de vrachtwagen in de versnelling laten staan en ze zetten hem heel snel stilzetten dat de bak niet meer in neutraal schakelt. als je hem dan weer op contact zet schakelt hij normaal geaproken weer naar neutraal. maar als de vrachtwagen wat lucht heeft verloren kan het zijn dat de bak te weinig lucht heeft om naar neutraal te schakelen en dan willen ze nie starten
wim-same
@caseboy Dat heb ik bij een Daf niet mee gemaakt.
+3
Jeroen 86
@Fendttrisixfan de PTO problemen hebben wij nooit niet gekend. En bij ons werd de PTO heel zwaar belast. Bij stilvallen ook nooit geen problemen gehad.
Jeroen 86
@selectford electrische problemen vooras. Electrononica was vooral storings gevoelig. Mechanisch zijn ze
vrijwel identiek met de Same Titan's
JarnoDrenthe
@Jeroen 86 Weet je ook wat de storingen veroorzaakte ? Bijvoorbeeld slechte kwaliteit onderdelen zoals sensoren of bedrading. Of meer problemen met de ECU ?
Jeroen 86
@JarnoDrenthe de ECU. Zijn dat de computers? De computers gaan vrij snel kapot. Moest ik nog 1tje kopen. Zou ik voor de Iron 210 met deutz 7,1L blok gaan. De grote modelen hadden standaard load sense. Bij de klein.ere serie was dat optie
+2
JarnoDrenthe
@Jeroen 86 De zogenaamde computer inderdaad , ik denk weleens hoe moeilijk kan het in de huidige tijd zijn om een ecu met dezelfde waarden na te laten maken en programmeren , door een specialist uiteraard , die wel van goede kwaliteit is om zo de bekende problemen te omzeilen van veel trekkers uit die periode.
Waarschijnlijk moeilijk , maar is vast te doen
Jeroen 86
@JarnoDrenthe ik denk ook wel dat zoiets zou mogelijk moeten zijn. Het probleem is ook dat de orginele onderdelen ook nog is heel duur zijn. Ze kunnen ze nog wel herstellen
+1
wim-same
@JarnoDrenthe Ik denk dat je daar gelijk in heb. Als de computers goed zouden werken, zijn dit onverwoestbare trekkers. Mechanisch en motorisch oersterk.
selectford
@Jeroen 86 koppakkingen is toch ook een gevoelige puntje ?
Of valt dat mee
+1
wim-same
@selectford koppacking is alleen gevoelig, als de motor sterk over verhit geweest is.
+1
Jeroen 86
@wim-same ik moet zeggen. Bij onze supertitan zit een nieuw blok in van toen hij 10 000 uren had. Heeft er nu 13 000. En de koppaking is er voor de 2de keer uit. En das de zelfde motor als de rubin. Ik moet wel zeggen dat die op 220 staat afgesteld en das wel genoeg voor dat blok
selectford
Mooie aanwinst technische ook helemaal goed ?
+2
Korneetje
@selectford zeker tot nog toe geen geks tegen gekomen
mf6495driver
Een nonkel van mij heeft ook nog zo een 150 gehad. ik vond het altijd een machtig mooie trekker, en die was ook enorm taai. Maar die is helaas ook weg gegaan wegens teveel problemen.
CaseCS130
Waarom wilde je graag perse een Rubin?
+2
Korneetje
@CaseCS130 is toch een mooie machine ☺️
CaseCS130
@Korneetje jazeker, maar lastig te vinden en niet de beste reputatie. Zou niet mijn eerste keus zijn als ik verder niks met een merk had. Dus vandaar dat ik me afvroeg waar de duidelijke voorkeur vandaan kwam.
Korneetje
Weet iemand of de fronthef van een rubin 180 op een 150 past?
Jeroen 86
@Korneetje ik denk wel dat de fronthef van een 180 past. De bouw van de trekker is toch helemaal hetzelfde. Is jouw trekker al voorzien voor een fronthef. Zijn de openingen voor de hydraulische cilinders al voorzien in het blok voor de vooras
wim-same
@Jeroen 86 De voorbok moet wel voorbereid zijn op een fronthef, anders past het niet. Bij mijn weten had je twee verschillende voorbokken.
+1
Korneetje
@wim-same bij mij zitten de gaten er wel in
+1
Jeroen 86
@wim-same ik dacht ook dat er 2 verschillende voorblokken waren
+1
Korneetje
@Jeroen 86 klopt die zitten er in
Jeroen 86
@Korneetje heeft jouw trekker vooras vering
Korneetje
@Jeroen 86 ja dat heeft hij
wim-same
@Korneetje Maar of een fronthef van een Rubin 180 past weet ik niet. Ik heb wel een onderdelenboek van de 120 - 135 en de 150, maar niet van de zwaardere Rubin's. @joop-same zal het wel weten.
Korneetje
@wim-same dat is altijd handig om te weten dat jij een boek hebt😉de gaten zitten er wel, denk dat een pto niet gaat passen , vanwege de vering
wim-same
@Korneetje als het goed is zit de vering onder het gat van de PTO, dus dit gat blijft recht voor de motor.
Korneetje
@wim-same oke top bedankt voor je info
Jeroen 86
@Korneetje PTO zal er wel in passen
Korneetje
Ga het meemaken 😀💪@Jeroen 86
Jeroen 86
@Korneetje aftakas is normaal vrij eenvoudig te vinden. De aftakas van een explorer,silver, titan en rubin passen er allemaal in normaal. Let wel op. Ze kunnen maar 30pk vermogen afname aan. Met een klepelmaaier een dikke snede gras maaien zou ik toch mee oppassen.
Korneetje
@Jeroen 86 dankje voor de info ,ga er zeker rekening mee houden 👌
Korneetje
Heeft dat invloed dan ?!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Rubin 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!