En maar gelijk weer wat nieuws opgehaald voordat ik die trailer weer naar de baas breng.......Het is min 8 hier dus maar helemaal niet geprobeerd of die wil starten, gewoon erop gedrukt en gaan

Massey Ferguson 2745

+12
John k
En maar gelijk weer wat nieuws opgehaald voordat ik die trailer weer naar de baas breng.......

Het is min 8 hier dus maar helemaal niet geprobeerd of die wil starten, gewoon erop gedrukt en gaan
Jannes7000
@John k staat meer oud spul op de achtergrond zie ik.
John k
@Jannes7000 ja, inbreng veiling 6 km bij ons vandaan

Reacties

+1
akkermopet
🥶🤠
+2
a3vandiejen
Mooie MF.
+2
Massey 2705
Snuifje ether wil ook niet...? Meestal zijn die oude motoren er toch al aan verslaafd....!
John k
@Massey 2705 niet geprobeerd.
+2
Fendt926Driver
@John k jij hebt toch ook een mooi leven.
Snap soms niet hoe jij het allemaal in 1 dag krijgt.
Hier doer 1 man maximaal een 130 koeien. Jij samen met jou vrouw 250 (meende zelfs tijdelijk zonder medewerker)
En dan nog een (enorme) trekkerhandel erbij.
4 uur s morgens beginnen scheelt natuurlijk wel wat. Maar dan heb je s avonds ook minder tijd...
+4
John k
@Fendt926Driver nou, ik zal je vertellen dat de medewerjer er net mee gestopt is ( afgelopen vrijdag was zn laaste dag) dat was een jongen die gekomen is nadat de stageloper naar huis ging. Deze jongen wilde alleen landwerk doen maar toch zover gekregen dat die ook voer mengde hier. ( hij hoeft niks met de koeien te helpen verder)
Helaas wilde die dat niet meer en gaat nu een kantoor job doen......
Dus afgelopen weekend hebben de kids wat geholpen zodat ik het spul kon verslepen naar mn laad plek.
Verwacht de komende tijd maar niet teveel aktiviteit van me hier.
+6
John k
@Fendt926Driver 256 koeien en rond de 37 liter daag bij 2 x per dag melken. Gemiddeld 145 dagen aan de melk. Eerste kolom zijn de verschillende groepen. Verse groep, oudere koeien , vaarzen groep en laag produktieven

Maaar ,jij melkt je eigen koeien en je moet niet vergeten dat ik het bedrijf van iemand anders doe en ook al zie ik hem nooit, het is uiteindelijk niey van jezelf. ( liever 20 koeien voor jezelf melken dan 200 voor een ander....)

(klik om te vergroten)

Jannes7000
@John k deel je ook nog wat mee in de winst John?
+6
John k
@Jannes7000 we krijgen wel iets een extraatje als we bepaalde doelstellingen halen maar geen winstdeling ofzo

De voornaamste reden voor ons om dit bedrijf te doen was zodat de kids een aantalnjaren op een boerderij kunnen opgroeien ( de beste plek voor kids denken we)

Ik sta nu dusbte melken ( het is niet altijd trekkers ) ja ik heb gewoon radio 538 aanbstaan smorgens . Yup, tussendoor ook op de phone.......

(klik om te vergroten)

casejxu
Quote Reactie van @John k:
538

Dat de kalverboertjes nog in stratford zaten galmde radio nl regelmatig door de stal🤣
BEboer
@John k en wat wil je dan gaan doen als de kids de deur uitvliegen? Volgens mij stroomt het boerenbloed zo hard door jou aders dat je niks anders meer wilt dan deze stiel 😅 wel knap dat jullie zoveel liters verzetten met beperkte arbeidskrachten! Denk dat dit een uitzondering op de regel is zelf bij grote bedrijven. Gewoon zorgen dat je gezondheid en het gezin er NT onder lijden dan komt alles goed 👍 mss een domme vraag maar waarom gaat de homefarm niet uitbreiden met een grote melkinstallatie zo kan je op 1 locatie veel meer arbeid verzetten, of zijn vergunningen ook bij jullie een dingetje?
+2
John k
@BEboer misschien ga ik nog eens heel wat anders doen. Op een truck ofzo , als de kids de deur uit zijn heb je ook niet zoveel meer nodig .

Ja , we doen iets te gek op dit moment maar het hielp ook niet echt dat we afgelopen week nog een aamtal containers met trekkers geladen hebben tussen het normale werk door....

Quotum kan niet zomaar verplaatst worden hier in Ontario plus je gaat zo'n kapitaal op 1 kokatie brengen hoe ga je dat doen met een evenetuele overname .....( dan heb je het over $100 miljoen....)

Er is zekers meer dan koeien melken. Zolang we nog gezond zijn kunnen ze ons gebruiken en zodra je je het werk niet meer kan doen dan is het byebye....( misschien hard zeggen maar zo is het nu eenmaal)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 2745 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!