Goedenavond, ik ben nieuw in de trekker wereld. Ik zou graag een fendt farmer 3s allrad rondneus aanschaffen. Het gaat om de trekker van de foto. Hij is in prima staat, maar niet gerestaureerd. Wat is

Wat is een fendt farmer 3s waard?

+6
Fendtfarmer3
Goedenavond, ik ben nieuw in de trekker wereld. Ik zou graag een fendt farmer 3s allrad rondneus aanschaffen. Het gaat om de trekker van de foto. Hij is in prima staat, maar niet gerestaureerd. Wat is deze trekker nu ongeveer waard? En worden ze meer waard naarmate ze ouder worden?

Reacties

+1
Fendtfarmer3
Hierbij nog een foto. Alvast bedankt.

(klik om te vergroten)

+2
leonardvdm
Vanaf buiten ziet hij er goed uit voor zn leeftijd en de alrad maakt hem bijzonder en mooi maar ik weet niet wat i waard is
+2
Fendtfarmer3
Ja klopt inderdaad. Zijn er veel van gemaakt met allrad uitvoering ?
+1
Fendttrisixfan
@Fendtfarmer3 nee beginnen zeldzaam te worden, onder de 15000 vind je normaal geen
+2
Kramer U800
@Fendtfarmer3 Van de Fendt Favorit 3 Allrad (FWA 150) zijn 770 exemplaren gemaakt, redelijk wat dus.
+1
Fendtfarmer3
Is zo’n trekker nog meer waard door de cabine?
Klopt het wat fendttrisixfan zegt, dat 15.000 euro een redelijke prijs is?
+1
Fendtfarmer3
En kan iemand mij vertellen wat precies het verschil is tussen een fendt favorit 3 allrad en een fendt farmer 3s allrad?
+1
Kramer U800
@Fendtfarmer3 De "S" variant kwam vanaf 1967, en had de vierkante motorkap. Wil nog wel eens wat door elkaar heenlopen qua plaatwerk in de begin jaren. Motor is anders, versnellingsbakje enz. Kleine veranderingen aanbrengen zijn die Duitsers goed in. De S variant is zeldzamer.
+1
fendt farmer309c
@Kramer U800 @Fendtfarmer3
Een farmer 3s met ronde neus en allrad is gebouwd van 1966 tot 67. Er zijn er maar 403 van gebouwd, ze zijn een stuk zeldzamer en gewilder als een favorit 3 A.
1 met werkende allrad koop je niet onder de 13-14 duizend euro. In Duitsland gaat de prijs voor een echt nette vaak over de 20.000 euro.
De verschillen tussen de farmer en favorit zijn groot, de farmer is een veel modernere trekker deze hebben al een H-versnellingsbak (30km/h), turbomatik en hand aftakaskoppeling zoals een 100serie, daarom zijn deze fijner in gebruik. Ook kan een farmer 3s een keerkoppeling als optie hebben dit was niet mogelijk op de favorit 3 met ronde neus. Verder heeft een favorit 3 ronde neus 55pk 4cilinder en een farmer 3 met ronde neus een 45pk 4 cilinder.
De cabine heeft weinig invloed op de prijs dit is een standaard Peko cabine.
+1
Kramer U800
@fendt farmer309c Zie nu dat ik het verkeerd las. Ik las Favorit i.p.v. Farmer. Je hebt namelijk ook nog de Favorit S gehad. Wat je zegt over de technische kant klopt inderdaad. Prijs is altijd een spraakmaker.
+3
Kramer U800
Moeilijk te zeggen, ik zou eens beginnen bij €6000 tot €8000. Als je kosten maakt aan zo'n machine gaat dat ook met klappers tegelijk. Op de foto ziet hij er strak uit maar dat is op de foto. In het echt valt het vaak tegen. Zijn de banden jou prima of heb je liever andere eronder, doet de verlichting het? Hoe schakeld de versnellingsbak? Doet de hef het naar behoren? Ziet de motor er van buiten goed uit en loopt deze goed zonder rook? Allemaal dingen die je even moet beoordelen in het echt wat mee speelt in de prijs (tenzij je dit natuurlijk al hebt gedaan maar dat kan ik niet opmaken uit het verhaal).
+1
Fendtfarmer3
Dit zou mijn eerste trekker worden als de koop doorgaat. Ik heb de trekker nog niet in het echt gezien. Als ik ga kijken, hoe kan ik zien of de motor van binnen goed is? als ik de olie pijlstok er uit haal tijdens het lopen, moet er geen olie uit spatten? Goede banden kan ik extra er bij krijgen.
+1
Kramer U800
@Fendtfarmer3 Je kan de technische staat van de motor redelijk vaststellen aan de hand van te controleren of de motor onderdruk heeft, of de olie druk goed is. Start hij goed? Rookt de motor (eventueel wit of zwart of blauw). Zitten de zegels nog op de brandstofpomp? Lekt de motor uitwendig niks? Zo niet, waar dan?

En goede banden is een breed begrip 😅
Betekend goed, zo goed als nieuw of 10 jaar oud?
+1
Fendtfarmer3
Haha, ik bedoel banden met goed profiel die niet zijn uitgedroogd. Als ik ga kijken, dan neem ik wel iemand mee die er echt verstand van heeft 😅. Ik heb zelf altijd gesleuteld aan brommers en crossmotoren. Word zo’n trekker elk jaar nog meer waard?
+1
Kramer U800
@Fendtfarmer3 Kijk daar heb je wat aan, je moet nu zo veel mogelijk kennis zien te verzamelen om straks voor zo min mogelijk verassingen komen te staan, twee weten immers meer dan één. Zit er ook kenteken bij, deze lopen namelijk harder dan 25 kmh. Deze tractoren stijgen momenteel (net zoals zoveel) nog steeds in waarde. Voor hoe lang weet niemand, als Rob Jetten morgen minister president word kan alles wel eens afgelopen zijn. De waarde word voor een groot deel bepaald door de Duitsers.
+1
fendt farmer309c
@Fendtfarmer3 momenteel stijgt de waarde van zeldzame oldtimers, maar wat het op lange tijd gaat doen is altijd moeilijk te zeggen.
+2
Fendtfarmer3
Bedankt dat jullie mij van informatie kunnen voorzien. De fendt heeft een kenteken. De eigenaar zegt dat de trekker rijd, stuurt en schakelt. Hef werkt ook.
+1
Fendtfarmer3
Weet iemand hoe het qua onderdelen zit? Is hier nog aan te komen? Allrad heeft natuurlijk wel meer wat kapot kan gaan dan een 2x4
+1
fendt farmer309c
@Fendtfarmer3 onderdelen is nog wel te doen, veel is hetzelfde of uitwisselbaar met de latere ‘modern-serie’ en de 100serie. Deze voorassen zijn onder verschillende merken gebruikt waardoor hier met wat zoeken ook nog het 1 en ander voor te vinden is.
Fendtfarmer3
Zitten er origineel ook zulke grote banden maten op de trekker?
manus
Prachtige trekker.

En zeldzaam dus worden meestal meer waard.

Rond de 6000 8000€
+5
Fendtfarmer3
Hierbij wat meer en betere foto’s.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

J asper
Mooie trekker!🤤
+1
manus
Inpakken en meenemen zou ik zeggen
+2
wilbertkw
Technisch kan ik er zo niets van zeggen maar ik vindt dit een hele mooie trekker. Her zou mooi zijn dat er van deze trekker meerdere foto's gepost worden😍
Fendtfarmer3
Ik ben zelf ook nog niet wezen kijken…
Technische staat weet ik ook nog niet zo goed. Het lijkt wel alsof de hydrauliek er niet meer op zit, of ligt dat aan mij?
+1
Fendtfarmer3
En zou de trekker het waard zijn op hem helemaal te restaureren?
Wat kost het gemiddeld voor zo’n oltimer trekker op hem helemaal op te knappen( uiterlijk)?
manus
@Fendtfarmer3

De ene wilt heb helemaal nieuw hebben, de andere houdt van patina
+1
wilbertkw
@Fendtfarmer3 geen idee maar ik zou uiterlijk niets aan de trekker doen het is een oldtimer. Deze is niet gehavend en doorgerot zover ik het zie. En zeker als je het laat doen wordt het te duur.
+2
Towaberg
@Fendtfarmer3 volledig opknappen, kost handenvol geld! Als hij zo mooi is als op de foto te zien is, niet schilderen. Origineel is hij maar 1 keer!
+1
Gerritberendsen
Goedenavond,
Waar heb jij deze trekker gevonden want ik ben ook geïnteresseerd want schijnt dat sommige alrad gemaakt zijn heb jij de advertentie erbij mvg berendsen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 3 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!