Ik had een demo ropa en demo Dewulf om te proberen. Foto is geplaatst door Busholm op 27-11-2022 om 20:40:38, met 34 reacties.

Demo rooiers

+3
Busholm
Ik had een demo ropa en demo Dewulf om te proberen

Reacties

jesperb
En wat zijn de bevindingen?
Busholm
@jesperb ja die ropa beviel me erg goed ik heb zelf en avr 8200 die 15 jaar oud is Dan is het een groot verschil
valmet6400power
@Busholm
Gelukkig maar! Zou niet best wezen als de techniek exact hetzelfde was gebleven. Wellicht in grote lijnen wel natuurlijk. Mijn voorkeur zou uitgaan naar Dewulf (lees: ik zou nooit Ropa kopen) maar dat komt omdat de dealer hier vlakbij zit en ik Ropa helemaal niet ken eigenlijk.
MaxxuM4ever
@valmet6400power ropa was vroeger wuhlmaus dacht ik, hebben er een paar van gereden dacht ik in de polder maar inmiddels allemaal weer weg dacht ik.
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Wij hebben jaren her ook nog een Wuhlmaus gehad kortstondig want die had geen axiaal volgens mij.. Dat zal voor de Grimme geweest zijn dus dat was dan rond 2000-2001
MaxxuM4ever
@valmet6400power O ik dacht altijd dat jullie van de krakei op de Grimme GZ waren over gestapt.
+1
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Nee er zat er eentje tussen. Ik dacht dat we die dus maar 1 of 2 seizoenen gehad hadden. De Grimme was 2 jaar oud toen we (nouja, ze want ik was er niet bij) hem kochten in 2002.
jesperb
@Busholm ze zullen allemaal wel flinke stappen gezet hebben in 15 jaar, wat viel er op? Trouwens wel flinke trekkers voor de rooiers
Fendttrisixfan
@Busholm en dewulf beviel je dan niet/minder?
Busholm
@Fendttrisixfan ja minder opzich een mooie en simpele machine alles is aan gedreven met aftakas en ropa alles hydraulische aangedreven dus alles kan je is stellen Van uit de cabine denk dat kapiciteit hoge ligt bij ropa
Busholm
@Busholm en ropa kan over de isobus en dat is eg fijn te bedienen met fendtone
+2
Mooi zo tegelijkertijd op demo! Vermogen vergelijken valt niet helemaal mee zo😅😅😎
valmet6400power
@ronald-deutz-fahr
Wel in meer of mindere mate als je kijkt naar het verbruik per hectare, als dat enigszins hetzelfde is. Want een 200 pk trekker die (zeg) 120 pk op de aftakas moet leveren zal niet veel minder gebruiken dan een 300 pk trekker die ook 120 pk op de aftakas moet leveren. De “onzuinigheid” van de desbetreffende versnellingsbakken achterwege gelaten.
+1
Busholm
@valmet6400power Nou die case had 420 pk gebruiken net zo veel Als die t7.270
valmet6400power
@Busholm
Ja maar het vermogen wat geleverd moet worden zal ongeveer gelijk zijn. Je kunt met die trekkers toch niet zo hard rijden dat dat de beperking wordt. Dus als het verbruik per hectare sterk afwijkt en de rijsnelheid niet dan zal die rooier blijkbaar erg veel vragen..
@valmet6400power
Quote:
onzuinigheid” van de desbetreffende versnellingsbakken

Verklaar? Powershift zal vast efficiënter zijn maar met rooien is vario toch wel lekker..
+1
valmet6400power
@ronald-deutz-fahr
Dat ben ik met je eens! Maar voordat men gaat zeggen dat je helemaal geen twee trekkers kunt vergelijken met verschillende pk’s en verschillende rooiers. Voor hetzelfde geld is de ene vario een stuk zuiniger dan de andere vario. Maar voor het rooien lijkt mij vario ook prettiger want dan kun je per 0,1 km/u de snelheid regelen desgewenst. En zolang de omstandigheden mooi zijn kom je met een powershift ook wel weg maar het gaat vooral om als het minder gaat..
+1
Busholm
@ronald-deutz-fahr Nee maar was toch droog dus een trekker Van 150 pk had nog gekunt ging Meer om de rooier
@Busholm snap ik. Zo in verstek is het wel lekker als je wat te vertellen heb in nat plekje..
MaxxuM4ever
En de laatste 9ha er ff uitgefietst met deze 2 rooiers? Welke reinigings modules hadden beide rooiers en beide met of zonder wiel aandrijving?
Maatje in oost Duitsland had ook een ropa op proef, rooit nu met een Grimme, en was ook erg positief verrast door de rooier.
Busholm
@MaxxuM4ever Nou ik moest toen nog 60 ha dus nee maar wel 2 dagen mee kunnen rooier. Hier is 90% met wiel aandrijving om dat we tot nu nog rooier ik moet nog 3 ha loonwerk rooien
caseboy
Horen de trekkers die ervoor staan bij de demo's?
Busholm
+1
bartjuh
Hier in de buurt was 1 die met een grimme se 150/60 en een avr 9200 rooide. De avr had altijd meer capaciteit. Nu is de grimme vervangen door een grimme evo 280 en kan de avr 't nie meer bijhouden..
valmet6400power
@bartjuh
Die AVR heeft een doorvalmat, ik denk niet dat je daar blij van wordt als je taai loof hebt..
Busholm
@valmet6400power hier rijd alles met doorvalmat
+1
bartjuh
@valmet6400power grimme evo 280 ook...
+1
Towaberg
Mooie foto 👍
+2
wilbertkw
@Towaberg ik dacht eerst dat het een foto van de miniatuurbeurs was😔
+1
Busholm
@wilbertkw haha Nee daar staat wel Wat kilootje ijzer
Towaberg
@wilbertkw ik beken, ik ook🙊
Davy73
Valt de vergelijking hier goed te maken?
Ropa heeft heel ander rooiweg als de 2060, om goed te vergelijken had je misschien beter een dewulf torro gehad?
Busholm
@Davy73 Nee en torro heeft nog minder reiniging Dan die ik op demo had en volgens mij heeft die geen wiel aandrijving

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.270 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!