Same Hercules 160 met een Veenhuis 16000 dumper. Werk in Capelle aan den IJssel. Foto is geplaatst door wim-same op 28-11-2022 om 21:04:49, met 32 reacties.

Same Hercules 160

+9
wim-same
Same Hercules 160 met een Veenhuis 16000 dumper. Werk in Capelle aan den IJssel

Reacties

+7
wim-same
Foto uit de oude doos.
+1
jan-kees same
@wim-same prachtig ,nu denk je vast wel eens ,waarom heb ik hem niet gehouden !😉
+4
Albert Peters
Mooie werk
+5
schluterman
Prachtige foto wim
+3
1046
S'graveland. Bij de algerabrug toch???
+4
wim-same
@1046 volgens mij wel vlak bij de Algra burg Marco.
+4
DANOONTJE POWERR
Mooi hoor!
+6
a3vandiejen
Schitterend.
+5
Rondeutz06
Mooie foto
+6
Massey 2705
Mooi hoor deze foto...! Had je ook zo,n speciaal kieper trekhaak blok op de trekker ? Ik weet niet precies hoe ik moet omschrijven , maar wij noemden het een dumper blok. De kieper kon om vallen zonder de trekhaak te beschadigen.....
+4
Fast Eddy
@Massey 2705

Cardankoppeling/trekhaak heette dat volgens mij. Bij ons noemden we dat een dumpertrekhaak. Dan werkt de K 80 kogeltrekhaak van tegenwoordig toch een stuk makkelijker.😉
+4
Massey 2705
@Fast Eddy ja de K80 trekhaak is wel een enorme verbetering... Dat dumper blok woog als dieplood....! Je moest ook op de mm nauwkeurig er achteruit bij staan , anders kreeg je pen er niet in...!
+3
Fast Eddy
@Massey 2705

Ja heel herkenbaar. Het gaf ook wel een mooi effect als je de bovenste pen niet boven de trekhaak had. Die dumpertrekhaken in combinatie met de Alasco enkelassers werkte super mooi.
+3
wim-same
@Massey 2705 Nee, wij hadden geen aparte dumper trekhaak, maar het trekoog van de dumpers waren wel draaibaar, dus als de dumper omvalt, draaide het oog mee.
+3
Massey 2705
@wim-same heb jij ene grondverzet loonwerker Blijleven gekend uit , ik denk Nieuwe kerk ad ijsel ? Ford,s 9700 met alasco dumpers had hij. In de jaren 80 Reed die veel bij ons op het zand stort....
+4
wim-same
@Massey 2705 Ja, dat was Jaap Blijleven. Ik kende hem niet goed hoor. maar hij kwam uit Nieuwerkerk a/d IJssel of Zevenhuizen ( ZH )
+5
Massey 2705
@wim-same ik was een jaar of 15 , en hij parkeerde vaak bij ons achter de boerderij, om vandalisme tegen te gaan. Ik heb in de school vakantie nog bij hem gereden. Van een MF 135 thuis ,naar een Ford 9700 ...!😊
Mijn vakantie was veel te kort....! Haha
+4
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 wel heel lang geleden zeker dat je 15 was
 • 😜😜😜😜😜 voor mij ook hoor
  • 😁😁😁😁😁😁

+6
Massey 2705
@cyrus-van-gelder jij bent toch nog 15 ? Het moet haast wel zoals jij je gedraagd...! Haha 😅
+2
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 niet altijd alles verklappen Jaco
 • 😳😳😳
  • 🤫🤫🤫🤫🤫🤫

+3
wim-same
@wim-same Jaap Blijleven kende ik wel.
+5
Massey 2705
@wim-same ik vond het een aardige kerel. Hij was toen al een wat oudere man. Hij vroeg alleen of ik me boerderij overal uit wilde doen als ik op zijn Ford ree. Want die stinkte naar de varkens....! Haha.
+5
wim-same
@Massey 2705 Ha ha, kan ik me voor stellen. Ik heb heel veel kippen mest gestrooid, maar het bleef stinken, net als varkens. ha ha. Maar goed dat varkens vlees en een kippebout beter smaakt, Konijnen bout wel, dat heb ik vanavond geproefd. ha ha
+5
Fast Eddy

(klik om te vergroten)

Dit is de trekhaak die je bedoelt waarschijnlijk.
+5
Massey 2705
@Fast Eddy ja dat zijn ze...!.
Precies wat ik bedoelde.
Zware kl..... dingen....!😅😅😅
+5
Massey 2705
@Massey 2705 ik heb in 1985 een paar maanden bij me buurjonge gewerkt. Overdag grond dumpere bij Boskalis , en om 4 uur naar huis , en de kieper er af , container wagen er aan en containerbakke rijden . Dit 5 dagen in de week....!
Maar dan moest die dumper haak er af , want de container wagen had hydraulic aandrijving via de aftakas....
Later is er een vaste trekker voor gekomen. Maar die moest eerst verdient worden door die andere !😉
+3
Fast Eddy
@Massey 2705

Dan vervloek je die trekhaken wel. Bij het loonbedrijf waar ik werkte verwisselen we trekhaken met de motortakel. Er was een collega die tilde ze er met de hand uit. Wij hadden een massieve plaat die in de slede van de verstelbare trekhaak viel. Dus iets anders gebouwd dan op de foto.
+2
Massey 2705
@Fast Eddy het was ook meest ene vet zooi van het smeren. Je handen en overall waren zwart van het vet. En onder de trekker kruipen om die pen los te maken. Er is wat dat betreft veel verbeterd met de kieper knobbel. Maar ja , toen wist ik niet better , en je deed het gewoon... ik heb er niks van gekregen...😉
+2
Fast Eddy
@Massey 2705

De monteur zei altijd waar vet zit kan geen zand komen. Als dan de trekhaak eraf ging moest je eerst met een plamuurmes het vet eraf steken en dan met de stoomcleaner de boel schoonmaken voor hij in het magazijn ging.
+3
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 kan je je lekker aan vertillen! Zware krengen zijn dit inderdaad
 • ☹️☹️☹️☹️☹️. Hoef ik ook niet op me voet te krijgen ofzo. Dat had ik al eens een keertje zo,n geintje op me werk.
  Leert hard af hoor. Kon wel puzzelen met die voet
  • 😵😵😵😵😵💫😵💫😵💫😵💫😵💫

+3
Wimariete
Prachtige foto Wim. Mooi werk

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Hercules 160 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!